Ukas Hvitserker - Unni Elise

Unni Elise Nordbye har nettopp kommet hjem fra tur til Peru med Hvitserk og har allerede booket seg på tre nye turer med oss.

Du er akkurat tilbake fra en fjelltur i Peru med lokale guide, hvordan var det?
- Fjellturen i Peru var helt topp, naturen var flott,  og toppturen med stjerneklar himmel i mørket, soloppgang og knall blå himmel på vei ned fra fjellet vil sitte lenge på netthinnen min. Jeg koste meg og gledet meg mye, lenge siden jeg har hatt en så fin ferie. Prikken over i’en var det kulturelle innslag, busstur og ikke minst all den gode maten vi fikk uansett hvor på fjellet vi var. Turen ga mersmak, så allerede før toppnatten Pisco var to nye turer med Hvitserk blitt påmeldt. Tur gir meg glede.


Var dette den første Hvitserk-turen du var med på?
- Nei, jeg var med Hvitserk til Aconcagua i 2007.


Hvordan ble du første gang Hvitserk-gjest?
- Anbefalt via kjente som hadde være på toppen noen år tidligere.


Hvordan måtte man forberede seg til Peru-turen?
- Jeg tok en testuke 6-13/6 med datter i Nord-Italia i Val Gardena/Sellamassivet/Seiser Alm og gikk opp/ned/rundt Sellamassivet og nærliggende naturreservet for å sjekke formen. Resultat 10 mil på 5 dager og høydemetere opp/ned fra 600-1500 m pr. dag. Jeg booket kun tur/retur fly bestilt og ordnet overnatting etter hvert. Hadde med telt, sovepose, underlag i tilfelle.


Nå er du påmeldt turene til Japan, Pyreneene og Nepal – hvorfor vil du reise akkurat de stedene?
- Japan ser veldig fin og spennende ut, nå kan jeg glede meg til noe i over 1 år fremover da tidligere turer er fulle og jeg for treg til å melde meg på før. Pyreneene har jeg alltid hatt lyst til å gå/se. Her var det enkelt å bestemme seg. Ble glad da jeg som 1 reserve fikk plass. Dette blir en veldig fin tur en måned i forkant av Nepal for meg.
Nepal er veldig spesiell for meg. Har tidligere holdt av plass, men trukket meg pga jordskjelvet. Følt at det har vært feil og feigt. Grunnen for at Nepal ønskes er mye at min mann, som nå er borte, var på toppen av Amadablam. Jeg ønsker å se det fjellet. I tillegg ligger et bånd som ble velsignet ifm Amadablam i Everst Bacecamp, en kamerat fikk og tok med ved bestigning av Mount Everest mai 2013 og båndet ble siden lagt igjen i Everest Basecamp. Båndet betyr mye for meg og jeg ønsker derfor å dra dit og se Mount Everest som min mann var veldig opptatt av og så må jeg jo også legge til at jeg selv liker fjell veldig godt og ønsker å se disse topper. Befolkningen sies er så blide og snille. Håper å møte bakeren igjen som var hos oss 14 dagers tid i 2009.


Hva er grunnen til at du velger å reise med Hvitserk?
- Hvitserk kan tur og fjell. De er seriøse og de er dyktige.


Har du en annen tur du drømmer om å gjennomføre?
- Ja, jeg ønsker Korsika og hadde meldt meg på Hvitserk sin tur som desverre ikke ble gjennomført nå i år grunnet flykanselleringer.  Jeg ønsker helst å gå Gr20 ruten på Korsika.

FOTO: Hans Jørgen Hegg