UKENS HVITSERKER - EVA

I løpet av de siste 11 årene har Eva vært med oss på tur 10 ganger. Hun har vandret både i Nepal, Peru, Réunion og på Cuba. Eva synes Hvitserkere generelt er i god form og trives godt med å være alenereisende i gruppe. Med jevne mellomrom vil vi fremover presentere ukens Hvitserk-gjest. Tanken er å vise frem mangfoldet i gjestene våre, og håper det kan inspirere deg til å reise på tur. Først ut er Eva, hun er en av våre trofaste gjester som har vært på tur med oss en rekke ganger.

Navn: Eva Gaste 
Alder: 54  

Hvor har du vært med oss på tur? 
Veldig mange steder!  Alle turene er booket via Hvitserk, men mange er med deres internasjonale samarbeidspartnere. Her er turene mine i kronologisk rekkefølge:
2002 - Nepal. Trekking til Everest Basecamp. Internasjonal tur med lokal samarbeidspartner.  
2003 - Peru. 21 dagers rundreise, inkl. Inca Trail. Internasjonal tur med lokal samarbeidspartner.
2005 - Reunion   
2006 - Trippel Afrika   
2007 - Patagonia - Internasjonal tur med samarbeidspartner
2007 - Nepal, ImjaTse (Island Peak)
2008 - Borneo - Internasjonal tur med samarbeidspartner
2010 - Ecuador med Galapagos + en rundtur på fastland - Internasjonal tur med samarbeidspartner  
2012 - Korsika + Burma   
2013 - Cuba x 2. Først helnorsk Hvitserktur, deretter Internasjonal tur med samarbeidspartner
 
Hva er din aller beste Hvitserk-tur?
Jeg har fått spørsmålet mange ganger. Jeg hverken rangerer eller sammenligner turene mine fordi jeg synes hver tur har sitt særpreg og gir sin unike opplevelse. Hvis jeg starter å rangere må noen havne nederst og da kan det påvirke min opplevelse av akkurat den turen.  Det ønsker jeg ikke.

Hvor går din neste tur?
Jeg ønsker å ta med familie, venner og tidligere turvenner til Costa Rica i november/desember  i år. Hvitserk skal få arrangere turen!

Hvorfor reiser du igjen og igjen med Hvitserk?
Turer jeg foretrekker har variert program med passe balanse mellom fysisk aktivitet og kulturelle opplevelser. Akkurat slike turer Hvitserk har. Dessuten fungerer turene godt og jeg er fornøyd, igjen og igjen. Så jeg ser ikke poenget med å teste noe annet.

Hvor var du sist på tur?
Turen Sykkel og trekking på Cuba

Hvorfor var det akkurat der du ville på tur?
Det var et sted jeg ikke hadde vært ennå. Tidspunktet passet og turen så morsom ut. 

Hva var høydepunktet på turen?
De herlige 50-talls bilene, som jeg tror vakte begeistring hos oss alle. Men høydepunktet for meg er generelt det å være på tur, i et nytt land og oppleve nye kulturer.

Synes du det var en krevende tur?
På de helnorske turene er det generelt et høyere tempo på alle aktiviteter sammenlignet med de internasjonale. Jeg synes selv jeg holdt greit følge, og er glad for at jeg lever et daglig aktivt liv slik at grunnkondisjonen er forholdsvis god. Med en allment god fysisk form tror jeg man får mer ut av denne type tur.    

Hvordan forberedte du deg til turen?
Ingen spesielle forberedelser utover å rekke flyet. Jeg har mange forpliktelser i hverdagen som trenger mye organisering for at jeg skal kunne forlate landet.  

Hvordan var opplevelsen i forhold til forventingene?
Forventninger genererer ofte skuffelser, så jeg prøver å ikke ha forventninger til noen av turene mine. Men jeg gleder meg alltid til å dra på tur. Opplevelsen på Cuba ble bare helt topp, og turen anbefales!

Hadde du vært på mange sykkelturer tidligere?
Jeg skulle syklet i Burma i 2012, men en skulder ut av ledd gjorde at jeg var dronning av følgebussen i stedet. Dette var min første sykling  på mange år, men med egen hest og dertil daglig ridning regnet jeg med at en herdet ridestump og -ben skulle dekke formålet.  Og det gjorde de.

Hvordan er det å reise alene?
Alene?? Det føles ikke som å reise alene når jeg reiser sammen med en gjeng Hvitserkere. Det er derfor jeg er slik en habil Hvitserk kunde. Jeg er ikke typen til å reise helt alene, så "alene" i en slik gruppe passer meg ypperlig. At turen har et fastsatt program, slik Hvitserkturene som regel har, gjør det mye enklere å være en alenereisende i gruppen. Da blir eventuell alenetid kun selvvalgt.  At Hvitserk ikke har romtillegg for alenereisende, er også et stort pluss.