UKENS HVITSERKER - SVEIN ERIK OG ANNE MARIT

Svein-Erik og Anne Marit traff hverandre første gang på Hvitserk-tur i Burma. På Hvitserk-tur på Reunion året etter bestemte de seg for å gifte seg, og nå står Etiopia på turplanen.

Hvert år opplever vi at noen finner hverandre på Hvitserk-tur og at noen frir; enten på selve turen eller at de ringer hjem fra satelittelefon på et høyt fjell eller i isødet og håper personen i det andre året svarer JA! To av de som har funnet hverandre på tur, er Svein-Erik Sørli (49) og Anne Marit Ulset (51).

Hvor har dere vært med oss på tur tidligere?

Tidligere har vi vært på flere turer med Hvitserk. Vi har begge vært med til Burma og Svein-Erik har i tillegg vært på tur til Kilimanjaro og Peru.

Hvorfor dro dere til Reunion?

Vi traff hverandre for første gang på Gardermoen på vei til Burma i 2012 hvor Anne Kristin var turleder (Årets Hvitserk-turleder 2012). Hun var allerede da veldig klar på at Reunion er en liten perle av en Hvitserk-tur, noe vi kan underskrive på etter å ha vært langt der ute i det Indiske hav. Vi trives begge veldig med å være på fjelltur, både i Norge og i det andre store landet i verden; Utlandet. Vi har nettopp kommet hjem fra Madeira, en øy som har mange likheter med Reunion, men må sies å være et hakk mindre spennende som turmål selv om Madeira også har massevis av spennende stier og vandreruter. Reunion står likevel i særklasse som reisemål med fantastisk «unorsk» turterreng, fabelaktig mat og spennende kreolsk kultur.

Hva var høydepunktet på turen?

Det er ikke lett å plukke ut noe som alene kan stå som høydepunkt, hele turen er ett høydepunkt i seg selv. Alt fra svingete fjellveier som slår det meste Norge kan by på, trolske tamarindskoger, bratte oppover- og nedoverbakker, særegent vulkansk landskap, kilometer med strender, super mat og drikke, og alt i mellom. Men om skal noe nevnes så må det være at vi langt oppe i den reunioniske fjellheimen bestemte oss for å gifte oss. Det må kunne betegnes som et relativt bra høydepunkt!

Hvorfor bestemte du deg for å dra på tur med Hvitserk?

Svein-Erik skulle egentlig til Kilimanjaro med venner i «privat» regi, men da disse trakk seg i siste liten valgte han å bli med Hvitserk, et valg han ikke angret på og som gav grunnlag for flere turer med Hvitserk. Anne Marit ble kjent med Hvitserk gjennom sin venninne Kathrine (Svein-Eriks turleder på Kilimanjaro) og valgte Burma som sin første tur. En av grunnene til at vi begge har forsatt å reise med Hvitserk er i stor grad knyttet til de fabelaktige turlederene vi har vært på tur med, men også organiseringen som foregår på Hvitserk kontoret. Med det enorme utvalget av spennende turer i Hvitserks katalogen, har vi mer enn nok å velge mellom i mange år fremover. Vi er godt fornøyd med å kunne kalle oss Hvitserkere når vi er på tur.

Var turen til Reunion krevende?

Det er ikke en tur for sofagriser, men langt fra noen overveldende tur om man er i normal hytte-til-hytte form. Uansett så er terrenget man vandrer igjennom så spennende at både kilometer og høydemeter knapt merkes - i det minste er utfordringene fort glemt når man får et glass med brennsterk lokalprodusert rum før hver eneste middag.

Måtte dere forberede dere på noen måte til turen?

Som nevnt så er dette en helt grei tur å gjennomføre om man er i normal, norsk turform. Men det er klart at med det antall høydemeter som gås nesten hver eneste dag så er det greit at knær er litt forberedt på utfordringen.  Det kan nevnes at i løpet av 30 timer midtveis i oppholdet på Reunion er det opp 1300 høydemeter og ned 1800 høydemeter - da er staver absolutt å anbefale.

Hvor går deres neste tur?

Vår neste felles Hvitserktur ble bestilt på flyplassen i Paris på vei ned til Reunion. Vi hørte at det allerede begynte å bli få plasser igjen på en annen perle av en Hvitserk-tur, nemlig Simienfjellene i Etiopia. Anne Marit teller også på knappene om hun skal bli med til Kilimanjaro og Masai Mara senere i år, men det er mange turer i Norge som også skal gjennomføres, så det å få feriedagene til å strekke til er ikke alltid like lett. Etter Simianfjellene er det stor sannsynlighet for at vi tar turen til Peru og Salkantay.