Firma og historie

Hvitserk er Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser. Selskapet ble etablert i 2005, etter en sammenslåing av Hvitserk AS og Eventyrreiser AS.

Før 2005 hadde Eventyrreiser, i nesten 30 år, tilbudt spennende opplevelsesreiser for eventyrlystne og nysgjerrige mennesker, til alle verdenshjørner! Da Ulf Prytz startet Eventyrreiser på 70-tallet var dette den første norske "adventure"-operatøren. Unike turer utenfor allfarvei og stor respekt for lokal kultur og natur var viktige stikkord. I en periode var Eventyrreiser en del av en annen, større operatør, men tidlig på 90-tallet ble det blåst nytt liv i Eventyrreiser med globetrotterne Britt Hansen, Nora Weyer Larsen og Lars Hagen i spissen.

I 1997 ble Hvitserk startet av polfarer Sjur Mørdre, polfarer og globetrotter Lars Ebbesen og Afrika- og ski- og utstyrs-spesialist Martin Gudbrandsgård. Ideen var å dele erfaring og turglede med flere, ved å arrangere ”ekspedisjoner for alle”. Hvitserk var første norske operatør med ekspedisjoner til Sydpolen på programmet. Ved siden av ekspedisjoner til polare strøk har også bestigning av høye fjell vært en viktig del av turtilbudet.

Hvitserk er vikingenes navn på Grønlands høyeste fjell. Da vikingene seilte fra Island og vestover, var det 3693 meter høye fjellet på østkysten av Grønland et viktig landemerke. Etter at de forlot Island, så de ikke land før det hvite, snødekkete fjellet dukket opp som et “fyrtårn” i det fjerne. Året før ekspedisjonsarrangøren Hvitserk ble etablert, var flere av selskapets gründere på tur på fjellet. På samme måte som Hvitserk for 1000 år siden var et “fyrtårn” for oppdagerne som dro i vesterled, skulle Hvitserk i dag være et “fyrtårn” for mennesker med eventyrlyst og ekspedisjonsblod i årene.
I dag er for øvrig Gunnbjørnsfjell det meste brukte navnet på fjellet, som i tillegg til å være den høyeste toppen på Grønland også er det høyeste fjellet nord for polarsirkelen.

Hvitserk har i dag ni ansatte og rundt 30 høyt kvalifiserte tur- og ekspedisjonsledere. Her kan du lese om guidene våre.