Magnus Hendis

Magnus Hendis

Magnus har guidet for Hvitserk i over 10 år, og siden 2017 har han jobbet fulltid på kontoret som guide- og ekspedisjonsansvarlig. Han har en mastergrad fra Norges Idrettshøgskole i Idrettsvitenskap med spesialisering i Friluftslivsvegledning, og han har studert Utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo. I forbindelse med studiene har han gjort feltarbeid i både Tanzania og Uganda med fokus på fjellturismen på Kilimanjaro, og i Rwenzorifjellene. Magnus er NF-sertifisert Klatreinstruktør Høyfjell, og Godkjent Naturguide gjennom Norsk Naturguideforbund.

I 2007 backpacket han rundt i Sør-Amerika i 8 måneder, med blant annet trekking i Torres del Paine og rundt El Chalten, bestigning av Pequeno Alpamayo, Cabeza del Condor og Illimani i Bolivia, og Aconcagua i Argentina. Han gikk Salkantay ruten til Macchu Picchu, og utforsket Galapagos. Magnus er mye på tur også privat, gjerne i form av klatring, ski, kajakk og sykling. 

Magnus er turleder på blant annet Aconcagua, Kilimanjaro, Everest BC/Island Peak, Annapurna Sanctuary, Høye fjell i Bolivia, Kajakkpadling på Grønland, og ulike fjellturer i Norge.