Oddbjørn Alstad

Oddbjørn Alstad

Oddbjørn har vært med i gamet siden starten av Hvitserk i 1996. Han har vært både guide og kontormann i selskapet. Oddbjørn har bred jobberfaring med fjell, tur og folk. Han har allsidig bakgrunn fra forsvaret, vært skiguide flere vintre i Alpene, jobbet med redning og turutstyr, vært skitrener og lærer i friluftsliv. Oddbjørn er utdannet veileder i friluftsliv og har hovedfag i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. 

Oddbjørn har hele livet hatt alle typer ski på beina. Han er fortsatt ivrigst på ski, men klar for det meste av fysiske og lekne utfordringer. På tur er Oddbjørn kjent for å ha et stort overskudd i både føttene og humøret. Han skårer høyt på sosialskalaen. Oddbjørn mener at å dra på tur er noe av det beste en gjør her i livet, og liker en smilende nysgjerrighet til folk, kultur og natur.

Det er få som har guidet flere ganger til toppen av Kilimanjaro enn Oddbjørn. Han har bred erfaring fra blant annet Mount Kenya, Everest BC, Imja Tse, Annapurna-massivet, Tibet, Grønland og Svalbard og mye mer. I tillegg har han mye reiseerfaring fra mange land i Asia og Afrika, samt fjell og skierfaring fra Sveits, Østerrike og Frankrike.