Hvitserkopplevelsen

Hvitserkopplevelsen

Vår historie handler om eventyrlyst og reisedrømmer

Hvitserk var vikingenes navn på Grønlands høyeste fjell. Da vikingene seilte fra Island og vestover, var det hvite, snøkledde fjellet på østkysten av Grønland et viktig landemerke. På samme måte som Hvitserk for 1000 år siden var et «fyrtårn» for oppdagerne som dro i vesterled, skal Hvitserk i dag være et «fyrtårn» for mennesker med eventyrlyst og reisedrømmer.

TUREN DU HUSKER from Hvitserk & Eventyrreiser on Vimeo.

Erfaring som teller

Ingen annen norsk turoperatør har hatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell i Himalaya som oss. Når du reiser med Hvitserk, nyter du godt av erfaringene vi har gjort oss på krevende ekspedisjoner langt utenfor allfarvei. Vi som jobber i Hvitserk har reist over (nesten) hele verden, vi elsker jobben vår og brenner for gode reiseopplevelser. Filosofien vår er like relevant i dag som for 40 år siden: Vi lager og organiserer turer som vi selv ønsker å dra på! Reis med oss og nyt godt av denne erfaringen. 

Vi har betrodde, lokale samarbeidspartnere. Noen av dem har startet virksomheten sin med støtte fra Hvitserk. Mange av dem har vi samarbeidet med i veldig mange år. I forhold til andre, mindre turoperatører, har du dermed bedre mulighet for å få hjelp hvis noe uforutsett skulle skje når du skal reise. For det skjer dessverre innimellom at noen blir «askefaste», at tåka gjør det umulig å fly til Lukla i Nepal eller at det blir forsinkelser som følge av streik på flyplassen Amsterdam.

Den aller beste opplevelsen

Turene våre er ofte et resultat av lang reiseerfaring og er optimalisert for at du skal kunne få den aller beste opplevelsen. Likevel er det ikke alltid absolutt alt går helt som planlagt. For det er noen ting vi ikke har 100 prosent kontroll på. Det vi kan love, er at vi gjør alt vi kan for at din tur skal bli så bra som mulig. Ønsker du noen ekstra feriedager i forkant eller etterkant av en gruppetur, hjelper vi deg med det. Vi strekker oss langt for å sy sammen den perfekte ferien for deg, din familie, og dine venner.

Opplevelser på alle nivåer

Mange tror at Hvitserk bare driver med ekspedisjoner og krevende turer. Det gjør vi ikke – vi har alt fra familieturer i Amazonas og Galapagos til krevende skiekspedisjoner. Vi har fotturer med god mat og drikke i Toscana - og topp-jakt på Korsika. Så lenge du liker å bevege deg i naturen, er vi sikker på at du finner en spennende tur som passer for nettopp deg.

Vi leverer ekte vare

Turene våre er forskjellige. Ingen er like strømlinjeformet som en Sydentur eller en storby-helg i Paris. Noen er riktignok ikke så langt unna, men på flere av turene våre må du være forberedt på å bli sliten. På noen må du være forberedt på å fryse. På andre må du være forberedt på å svette.  Selv om vi har vært i Bwindi Inpenetrable Forest i Uganda veldig mange ganger før, vet vi aldri hvor langt vi må gå før vi møter fjellgorillaene. Vi kan ikke gi garanti for at du får se løve på safari. Det kan være overskyet når vi hadde planlagt å se soloppgangen fra Poon Hill i Himalaya. Vi kan ikke garantere at du når toppen av Aconcagua eller klarer å krysse Grønlandsisen på ski. Sånn er det på tur. Sånn er det å være ute i naturen. Det vi kan garantere, er at vi gjør alt vi kan for at din tur skal bli så bra som mulig.

Unike destinasjoner

Mange av turene våre går til land der ikke alt er akkurat som hjemme. Heldigvis. Da hadde det ikke vært noe poeng å dra på tur. Det er veldig mange steder du ikke får sjekket mailen. Det er noen steder det ikke en gang er dekning på mobilen (se på det som et privilegium!). Det er noen steder det ikke er strøm hele døgnet, og andre steder det ikke er strøm i det hele tatt. Det er noen steder det ikke er varmt vann i dusjen. Det er andre steder det ikke er dusj i det hele tatt. Mange av disse reisemålene finner du ikke i turprogrammet hos andre turoperatører. Likevel har Hvitserks gjester spart og gledet seg lenge for å kunne reise akkurat hit. Alt dette stiller ekstra krav til oss som turoperatør, og vi må jobbe enda hardere og være enda bedre forberedt.

Naturbasert reiseliv

Hvitserk er Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser. Ingen annen norsk turoperatør har hatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell som oss. Uansett om du reiser på en krevende ekspedisjon i Himalaya, eller en ukes fottur i Europa, nyter du godt av de erfaringene vi har gjort oss gjennom de siste 40 årene. Vi er eksperter på naturbasert reiseliv.

Du er ikke bare gjest, du er deltaker

Samtidig stiller det også noen krav til deg som gjest; Du bidrar! På alle turene våre kan det inntreffe overraskelser. På de fleste turene får du det aller best hvis du er fleksibel og reiser med et åpent sinn. På noen turer kan det også være en fordel å ha litt tålmodighet. Sånn er det å være på tur der ikke alle andre er på tur. Det er en grunn til at så mange reiser med oss igjen og igjen. I 2018 sa hele 97,2 % at de kan tenke seg å reise på turer med Hvitserk igjen – det er vi veldig stolte av.

Små grupper og turvenner for livet 

Hos oss reiser du i små grupper og får god kontakt med alle deltakerne i gruppa, uansett om du reiser alene eller i følge med noen. Mindre grupper er mer personlig og du har større mulighet til å sette ditt preg på turen. Vi håper du opplever en tur med Hvitserk som en tur med venner. Vi vet at det er mange som har fått turvenner for livet ved å reise med oss.

Vi har dyktige guider og ekspedisjonsledere

Vi er ekstremt stolte av guidene våre og den innsatsen de legger ned for å skape trygge, gode, natur- og kulturopplevelser. Vi mener at guiden er en av de viktigste bidragsyterne for at du skal ha det fint på tur. Derfor bruker vi mye tid på å skaffe den rette guiden til din tur.

Din sikkerhet er vårt ansvar

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du får god hjelp og oppfølging. Vi har 24t beredskap når noen er på tur, og et tett samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

Vi hjelper deg med planleggingen

Reisebetingelsene våre finner du HER. Vi er veldig opptatt av ansvarlig, bærekraftig turisme. Det kan du lese mer om HER. I tillegg til at vi har tretti års turerfaring, er drømmereisen din hos oss også beskyttet av Reisegarantifondet.

Dette var litt om hvordan det er å være på tur med Hvitserk. Og for å oppsummere med det viktigste helt til slutt; På tur med oss får du oppleve alle grunnene til at de aller, aller fleste som har vært på tur med oss en gang, reiser med oss igjen og igjen. For har du først vært «Hvitserker» en gang, kan vi nesten garantere at du blir det for livet.

Kilimanjaro med safari i Tanzania

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tarangire, Tanzania.

Afrika Tanzania

13 dager

Peru: Inca Trail med Machu Picchu og Salkantay

Alle må oppleve Machu Picchu en gang i løpet av livet. Det er en kulturskatt, og et syn de færreste glemmer.

Sør-Amerika Peru

16 dager

Fjelltur til Everest Basecamp

Drømmer du om en vandretur til hjertet av Himalaya? På denne fotturen i Nepal blir du tatt med på en reise inn i et majestetisk landskap omringet av verdens høyeste fjell og en unik kultur.

Asia Nepal

18 dager

Ingen har vært på så mange turer som oss:

  • Reiser du på tur med norsk tur- eller ekspedisjonsleder, kan du være sikker på at disse er håndplukket!  Tur- og ekspedisjonsledere er meget erfarne og følger et gjennomarbeidet opplegg for planlegging og gjennomføring av turer.

  • Alle turene har fokus på sikkerhet, og turleder er utstyrt med satellittelefon der det er nødvendig. Nødvendige medisiner, førsthjelpsutstyr og 24-timers støtteapparat i Norge (medisinsk alarmtelefon) er også på plass.

  • Flere turer hvor du opplever stor høyde eller skikkelig kulde har gruppemøte før turen; vi går igjennom høyde, kulde, utstyr, humør, kultur og annet som trengs for at du skal få mest mulig ut av turen.

  •  Som deltager på turene , får du  en detaljert ustyrsliste, basert på massiv erfaring fra turer og ekspedisjoner.

  • Kontakt oss på kontoret, vi har sannsynligvis vært på turen, og du får informasjon og nyttige tips og råd. Totalt har vi på kontoret vårt i 106 forskjellige land - og på de aller, aller fleste av våre turmål!

  • Flere av turene våre kan følges av venner, familie og kolleger via dagbok på nettsiden vår.

  • Alle Hvitserk-gjester får gode rabatter i sportsbutikker i hele landet og på reisebokhandelen Nomaden.

  • Vi ønsker å gi deg tilgang til de turene du kanskje ikke trodde var mulig. Og vi realiserer drømmen din beskyttet av Reisegarantifondet og førti års erfaring!

Siste nytt fra kontoret!

Stisykkelkurs og turer i Oslo

Vi fortsetter med suksessen fra i fjor, og holder stisykkelkurs i Oslo fra og med mai. Vi har kurs både for nybegynnere og for de som har syklet en del på sti før. Vi tilbyr også skreddersydde stisykkelturer og kurs for bedrifter og private grupper. Du trenger ikke å ha egen sykkel - vi har utleie av fulldempede stisykler. Ses på stien!

Leie av stisykkel

Vi leier ut fulldempede stisykler til stisykkelkursene/-turene våre, men det er også mulig å leie stisykkel av oss utenom dette. Her finner du utvalg og priser.

Turer med ledig plass i 2022

Har reise-abstinensene begynt å melde seg? Vi har fortsatt ledig plass til deg som vil bli med oss på reise. Vi har både ukesturer i Europa og litt lengre turer til eksotiske destinasjoner ledig. Kanskje du finner din drømmetur?

Utforsk verden med Hvitserk