Hvitserkopplevelsen

Hvitserkopplevelsen

Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser.

Hvitserk var vikingenes navn på Grønlands høyeste fjell. Da vikingene seilte fra Island og vestover, var det hvite, snøkledde fjellet på østkysten av Grønland et viktig landemerke. På samme måte som Hvitserk for 1000 år siden var et «fyrtårn» for oppdagerne som dro i vesterled, skal Hvitserk i dag være et «fyrtårn» for mennesker med eventyrlyst og reisedrømmer.

TUREN DU HUSKER from Hvitserk & Eventyrreiser on Vimeo.

Erfaring som teller

Ingen annen norsk turoperatør har hatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell i Himalaya som oss. Når du reiser med Hvitserk, nyter du godt av erfaringene vi har gjort oss på krevende ekspedisjoner langt utenfor allfarvei.

Den aller beste opplevelsen

Turene våre er ofte et resultat av lang reiseerfaring og er optimalisert for at du skal kunne få den aller beste opplevelsen. Likevel er det ikke alltid absolutt alt går helt som planlagt. For det er noen ting vi ikke har 100 prosent kontroll på. I fjor kunne turdeltagerne som gikk over Jostedalsbreen på ski, gå i bikini og shorts. De hadde en drømmetur, men vi kan dessverre ikke love like fint vær hver gang. Det vi kan love, er at vi gjør alt vi kan for at din tur skal bli så bra som mulig. Også hvis du blir gående på breen i tåke, snøfokk og regn.

Vi leverer ekte vare

Turene våre er forskjellige. Ingen er like strømlinjeformet som en Sydentur eller en storby-helg i Paris. Noen er riktignok ikke så langt unna, men på flere av turene våre må du være forberedt på å bli sliten. På noen må du være forberedt på å fryse. På andre må du være forberedt på å svette.  Selv om vi har vært i Bwindi Inpenetrable Forest i Uganda veldig mange ganger før, vet vi aldri hvor langt vi må gå før vi møter fjellgorillaene. Vi kan ikke gi garanti for at du får se løve på safari. Det kan være overskyet når vi hadde planlagt å se soloppgangen fra Poon Hill i Himalaya. Vi kan ikke garantere at du når toppen av Aconcagua eller klarer å krysse Grønlandsisen på ski. Sånn er det på tur. Sånn er det å være ute i naturen. Det vi kan garantere, er at vi gjør alt vi kan for at din tur skal bli så bra som mulig.

Unike destinasjoner

Mange av turene våre går til land der ikke alt er akkurat som hjemme. Heldigvis. Da hadde det ikke vært noe poeng å dra på tur. Det er veldig mange steder du ikke får sjekket mailen. Det er noen steder det ikke en gang er dekning på mobilen (se på det som et privilegium!). Det er noen steder det ikke er strøm hele døgnet, og andre steder det ikke er strøm i det hele tatt. Det er noen steder det ikke er varmt vann i dusjen. Det er andre steder det ikke er dusj i det hele tatt.

Steder du ikke visste fantes

Mange av disse reisemålene finner du ikke i turprogrammet hos andre turoperatører. Likevel har Hvitserks gjester spart og gledet seg lenge for å kunne reise akkurat hit. Alt dette stiller ekstra krav til oss som turoperatør, og vi må jobbe enda hardere og være enda bedre forberedt.

Du er ikke bare gjest, du er deltaker

Samtidig stiller det også noen krav til deg som gjest; På alle turene våre kan det inntreffe overraskelser. På de fleste turene får du det aller best hvis du er fleksibel og reiser med et åpent sinn. På noen turer kan det også være en fordel å ha litt tålmodighet. Sånn er det å være på tur der ikke alle andre er på tur.

Vi har dyktige guider og ekspedisjonsledere.

Kontoret vårt i Oslo har medarbeidere med lang erfaring fra reisebransjen. Vi har betrodde, lokale samarbeidspartnere. Noen av dem har startet virksomheten sin med støtte fra Hvitserk. Mange av dem har vi samarbeidet med i veldig mange år.

I forhold til andre, mindre turoperatører, har du dermed bedre mulighet for å få hjelp hvis noe uforutsett skulle skje når du skal reise. For det skjer dessverre innimellom at noen blir «askefaste», at tåka gjør det umulig å fly til Lukla i Nepal eller at det blir forsinkelser som følge av streik på flyplassen Amsterdam.

Vi hjelper deg med planleggingen

Reisebetingelsene våre finner du HER. Vi er veldig opptatt av ansvarlig, bærekraftig turisme. Det kan du lese mer om HER. I tillegg til at vi har tretti års turerfaring, er drømmereisen din hos oss også beskyttet av Reisegarantifondet.

Dette var litt om hvordan det er å være på tur med Hvitserk. Og for å oppsummere med det viktigste helt til slutt; På tur med oss får du oppleve alle grunnene til at de aller, aller fleste som har vært på tur med oss en gang, reiser med oss igjen og igjen. For har du først vært «Hvitserker» en gang, kan vi nesten garantere at du blir det for livet.

Noen flere kjennetegn på våre turer:

  • Reiser du på tur med norsk tur- eller ekspedisjonsleder, kan du være sikker på at disse er håndplukket!  Tur- og ekspedisjonsledere er meget erfarne og følger et gjennomarbeidet opplegg for planlegging og gjennomføring av turer.

  • Alle turene har fokus på sikkerhet, og turleder er utstyrt med satellittelefon der det er nødvendig. Nødvendige medisiner, førsthjelpsutstyr og 24-timers støtteapparat i Norge (medisinsk alarmtelefon) er også på plass.

  • Flere turer hvor du opplever stor høyde eller skikkelig kulde har gruppemøte før turen; vi går igjennom høyde, kulde, utstyr, humør, kultur og annet som trengs for at du skal få mest mulig ut av turen.

  •  Som deltager på turene , får du  en detaljert ustyrsliste, basert på massiv erfaring fra turer og ekspedisjoner.

  • Kontakt oss på kontoret, vi har sannsynligvis vært på turen, og du får informasjon og nyttige tips og råd. Totalt har vi på kontoret vårt i 106 forskjellige land - og på de aller, aller fleste av våre turmål!

  • Flere av turene våre kan følges av venner, familie og kolleger via dagbok på nettsiden vår.

  • Alle Hvitserk-gjester får gode rabatter i sportsbutikker i hele landet og på reisebokhandelen Nomaden.

  • Vi ønsker å gi deg tilgang til de turene du kanskje ikke trodde var mulig. Og vi realiserer drømmen din beskyttet av Reisegarantifondet og tretti års erfaring!

Siste nytt fra kontoret!

Kilimanjaro – Fokus på bærekraft gir lavere pris

Vi har gjort turen til Kilimanjaro mer miljøvennlig og det gir deg lavere pris.

Rasmus Ramstad
16. januar 2020 av Rasmus Ramstad

Norrøna kjøper seg opp i Norges-aktiviteten til Hvitserk

Hvitserk har tatt med seg mennesker på tur i over 40 år, og Norrøna har tilbudt frilufts-produkter til slike turer siden 1929. To ulike bedrifter i ulike bransjer, men med en felles lidenskap for fantastiske naturopplevelser. Vi i Hvitserk er derfor glade og stolte over å kunne lansere dette samarbeidet med Norrøna. Sammen skal vi vise hvilket fantastisk land vi bor i, og fremme Norge som en ledende destinasjon innenfor naturbasert reiseliv. Hvitserk er fortsatt nest største aksjonær i Norrøna Hvitserk Adventure.

Video: Turen du husker - Til stedene du har drømt om

Vi ønsker å gi deg de aller beste opplevelsene, og legger vår stolthet i finne fram til turopplevelsene du kan leve lenge på. Vi har samlet sammen noen av våre ansatte og spurt de om hva som kjennetegner Hvitserk, hva som driver dem, hva vi ønsker å oppnå og hvorfor de elsker å jobbe med det de gjør: Levere turopplevelsen du kommer til å huske.

Utforsk verden med Hvitserk