Magnus Hendis

Magnus Hendis

Ivrig klatrer og glad i høye fjell. Magnus har reist verden rundt på søken etter nye eventyr.

Magnus har guidet for Hvitserk i over 10 år, og siden 2017 har han også jobbet fulltid på kontoret som guide- og ekspedisjonsansvarlig. Han har en mastergrad fra Norges Idrettshøgskole i Idrettsvitenskap med spesialisering i Friluftslivsvegledning, og han har studert Utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo. I forbindelse med studiene har han gjort feltarbeid i både Tanzania og Uganda med fokus på turismen på Kilimanjaro, og turismen i Rwenzorifjellene.

Magnus er mye på tur, gjerne i form av klatring, ski og sykling. Oppveksten i Valdres med naturen utenfor døra, og aktiv langrennsutøveIse har nok satt sine spor. I 2007 backpacket han rundt i Sør-Amerika i 8 måneder, med blant annet trekking i Torres del Paine og rundt El Chalten, bestigning av høye fjell i Bolivia, Salkantay ruten til Macchu Picchu, og dykking på Galapagos. I tillegg var han hjelpeguide på Aconcagua i løpet av oppholdet i Argentina. 

Magnus er turleder på blant annet Aconcagua, Kilimanjaro, Everest BC/Island Peak, Annapurna Sanctuary, Høye fjell i Bolivia og Kajakkpadling på Grønland.