Ole Christian Fredriksen

Ole Christian Fredriksen

Oslogutt som flyttet til Reine, ytterst i Lofoten, for å være nærmere høye fjell og åpent hav.

Tur-CV/reiseerfaring:

Ole Christian er en Oslo gutt som flyttet til Reine, ytterst i Lofoten, for å være nærmere høye fjell og åpent hav. Han jobber som daglig leder og guide i Lofoten Outdoor i tillegg til at han er fast klatre- og kajakkinstruktør for Lofoten folkehøyskole. Han er også godt i gang med bachelor i arktisk friluftsliv, hvor arktisk naturguide utdannelsen på Svalbard er en del av studiet.  Ole Christian er utdannet klatreinstruktør 1 høyfjell (har drevet med klatring siden slutten av 80-tallet), turleder i havkajakk (på vei til å bli veileder) og skiinstruktør alpint. Han har gått halvårskurset i yrkesrettet alpint friluftsliv ved Nord Norsk klatreskole. Er også aktiv i Røde kors hjelpekorps i Moskenes i Lofoten.

Ole Christian er mye på tur i inn- og utland, men er veldig ofte sentrert i Nord Norge. Med utgangspunkt i hytta ved inngangen til Finnmarksvidda, har han mange lange skiturer med pulk og telt på kryss og tvers av vidda årlig. Foruten Lofotfjellene, er Lyngen og Narvikområdet hans favoritt topptur destinasjoner. Han har også turerfaring fra Alpene, Himalaya og Svalbard. Ole Christian kjenner hver stein og fure på Svolværgeita og Stetind, da han i løpet av en sesong har utallige turer dit som instruktør. Han er veldig glad i å padle kajakk, og siden han bor 10 meter fra vannet er han nesten daglig ute å leker seg med kajakken.

Som turleder er det viktig for Ole Christian å skape tillit og vise alle i gruppen at han ser dem. Han er veldig glad i å dele erfaringer og opplevelser med de andre i turfølget, og blir ekstra glad dersom noen spør om tips og råd.

Planlagte reiser der Ole Christian Fredriksen er turleder:

Ingen planlagte reiser…