Øyvind Holsen Foss

Øyvind Holsen Foss

Øyvind er en solid og trygg kar fra Sunnfjord som trives best når han kan ferdes til fjells enten på egenhånd, eller med gjester.

Øyvind er født i en dyp dal med navn Holsen. Foreldrene tok han med på fjelltur fra han var 3 år, og dermed var interessen for fjell og friluftsliv i full gang. Han er utdannet bilmekanikar og har blant annet jobbet som "roughneck" på oljeplattform og med industriklatring på høye bygg i Oslo. Men, de siste årene har han gått tilbake til røttene og jobbar nå som lærer ved Sunnfjord Folkehøgskule der han underviser i topptur, klatring og fjellsport.

Sommerstid liker han best å springe rundt på toppane i Sunnfjord eller klatre bratte fjellsider både i Norge og i utlandet. Han kom for eksempel nylig hjem fra Yosemite i USA. Det hender han stiller opp i et motbakkeløp eller ultramaraton til fjells om det passar seg. Vinterstid trives han godt i hvite, vakre fjellsider med både ski og brett, men en må ikke glemme det tradisjonelle friluftslivet. Derfor spenner han gjerne på seg fjellskiene og pakker teltet i sekken. Både sommar og vinterstid er målet å komme seg mest mulig ut på tur.

Øyvind har guidet mye på vestlandet både sommer som vinter, men også fjell som Kilimanjaro i Tanzania.