Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Hvitserk & eventyrreiser AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Hvitserk & eventyrreiser AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester på www.hvitserk.no. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Catch Media er Hvitserk & eventyrreiser AS sin databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren hos Webhuset. Det er kun Hvitserk & eventyrreiser AS, Hvitserk of Norway AS, Catch Media og Webhuset som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Hvitserk & eventyrreiser AS, Hvitserk of Norway AS og Catch Media AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Påmeldinger til turer

Når du melder deg på en tur blir du bedt om å registrere personlige opplysninger. Disse opplysningene kan deles med våre samarbeidspartnere der dette er nødvendig for å kunne gjennomføre turen. Dine personopplysninger ivaretas gjennom en databehandleravtale med våre samarbeidspartnere, som regulerer hvordan de skal beskytte dine data på lik linje som oss.

Søk

Hvitserk & eventyrreiser AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Addthis" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev for alle som ønsker å motta informasjon og tilbud fra oss på e-post. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i vårt meldingssystem. I meldingssystemet vil vi også kunne se hvor og når du åpner brevet, og hvilke lenker du klikker på. Denne informasjonen benytter vi for å bedre vår kommunikasjon med deg. Ingen opplysninger deles med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Du kan enkelt melde deg av via lenken i nyhetsbrevet vi sender deg.

LiveChat

På vårt nettsted er det mulig å chatte med oss gjennom vår livechatløsning. Her ber vi ikke om personopplysninger som navn eller e-post, men vi gjør oppmerksom om at vi mottar din IP-adresse som i visse tilfeller kan benyttes til å spore din identitet. Gjennom livechatløsningen kan vi spore din atferd i nettstedet og chathistorikk lagres for å tilpasse våre svar. Informasjonen lagres i programmet vi benytte, levert av livechatinc.com. For mer informasjon om hvordan de behandler disse opplysningene, se livechatinc.coms personvernerklæring.

Kommentarer

Der det er mulig for brukerne å kommentarer på artikler eller blogger blir man avkrevet å logge inn med sin Facebook-konto. Navn, profilbilde og lenke til Facebook-profil kan bli publisert med kommentaren, men lagres ikke hos Hvitserk & eventyrreiser AS.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Hvitserk & eventyrreiser AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Google Tag Manager

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsteder gjennom å tilpasse og tilby målrettet innhold. Til dette benytter vi Google tag manager

GTM er en liten kode som hjelper oss å spore brukeratferd gjennom våre nettsteder, og denne informasjonen flyttes anonymt inn i vår Google Analytics-konto.

Facebook pixel

Vi benytter Facebook pixel til å se brukeratferd som stammer fra Facebook. Med denne informasjonen kan vi måle trafikk fra Facebook, oppnå mer målrettet kommunikasjon gjennom Facebook og måle konverteringer fra Facebook-annonser. Informasjonen blir ikke benyttet til å identifisere enkeltpersoner, men til å segmentere våre målgrupper. Gjennom denne implementeringen vil Facebook ha tilgang til å se brukermønsteret til en person som har klikket seg inn på vårt nettsted fra Facebook. For mer om hvordan Facebook behandler og beskytter disse opplysningene, se Facebooks retningslinjer for data

Delta projects

Vi benytter tjenester fra Delta projects til å automatisere annonsering og digitale kampanjer. Denne tjenesten benytter anonymiserte informasjonskapsler. For å lese mer om Delta Projects tjeneste og hvordan de behandler opplysninger som samles fra vårt nettsted, se deres personvernerklæring.

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om hvordan en virksomhet behandler personopplysninger. I denne erklæringen omtaler vi hvilke opplysninger vi samler inn og hvordan de brukes. Dersom du er registert i et av systemene til Hvitserk & eventyrreiser AS har du rett på innsyn i dine egne personopplysninger. Du kan også be om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Kravet ditt vil bli behandlet kostnadsfritt og senest innen 30 dager. Alle henvendelser om innsyn i personopplysninger kan rettes til info@hvitserk.no.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Publisert: 05.07.2018, Sist endret: 18.07.2018