Aktuelt

Nyhetssaker fra Hvitserk & Eventyrreiser

Randi Skaug: Verdens vakreste fjell -  Ama Dablam i Nepal, 6856 m.o.h.

Randi Skaug: Verdens vakreste fjell - Ama Dablam i Nepal, 6856 m.o.h.

Les den spektakulære beretningen fra Randi Skaugs bestigning av Ama Dablam og besøk i Nepal. Dette er inspirerende klatrehistorie, skrevet på den klassiske måten, men sjel, entusiasme og tålmodighet. Len deg tilbake, og drøm deg bort.

Opplev Tordendragens rike!

Bhutan ❤ Lonely Planet's #1 Reisedestinasjon i 2020!

Reiseinspirator Lonely Planet kårer Bhutan til beste reisemål for 2020. Finn ut hvorfor her!

Bjørn Stange Ankre
01. november 2019 av Bjørn Stange Ankre
Hva er så spesielt med fottur i Portugal?

Fottur langs Portugals bortgjemte kyst

Snakk om drømmetur! Vandring og undring langs Portugals fantastiske kyst. Vi pakker fjellstøvlene og setter kursen mot dette undervurderte kystlandskapet.

Camilla Melbye
30. oktober 2019 av Camilla Melbye
Ny 6000-meterstopp i India - Kang Yatze II

Ny 6000-meterstopp i India - Kang Yatze II

Stok Kangri stenges for alle turister i 2020, derfor har vi satt opp en ny 6000-meterstopp i samme område i India, nemlig Kang Yatze II på 6175 moh.

Camilla Melbye
10. oktober 2019 av Camilla Melbye
Ledig stilling - Norgesentusiast

Ledig stilling - Norgesentusiast

Vi vokser og er på jakt etter en ny serviceinnstilt og engasjert norgesentusiast! Den perfekte jobben for deg som vil være med å vise frem alt det flotte Norge har å by på!

Å reise alene på tur med Hvitserk

Å reise alene på tur med Hvitserk

Turene våre er sosiale - vi reiser sammen i små grupper på tur. Det betyr ikke at man må reise sammen med noen for å være med.

Hvitserk Ekspedisjonsfestival 2019

Hvitserk Ekspedisjonsfestival 2019

Ekspedisjonsfestivalen 2019 er dessverre avlyst på grunn av liten interesse. Vi håper å møte deg ved en annen anledning!

Turer med ledig plass høsten 2019

Turer med ledig plass høsten 2019

Rekordmange har reist på tur med oss hittil i år, men vi har fortsatt ledige plasser til deg som vil bli med oss på reise i høst. Vi har både ukesturer i Europa ,og litt lengre turer til eksotiske destinasjoner ledig. Kanskje er det ledig plass på din drømmetur?

Eventyrlystens Vugge - En Introduksjon

Eventyrlystens Vugge - En Introduksjon

Det handler om ønsket etter å se, lære, utforske og oppleve noe nytt. Det handler om å fornye seg selv. Det er denne egenskapen som har definert oss som art og det er retningslinjene som fortsatt styrer oss. Du kjenner det kanskje ikke helt igjen der du sitter på bussen, på do, ved kjøkkenbordet eller på sofaen og leser dette. Men jeg kan love deg, du har også eventyrlyst. Og du er faktisk mer nysgjerrig enn du tror.

Bjørn Stange Ankre
07. januar 2019 av Bjørn Stange Ankre
Turnyhet! Jentetur i Atlasfjellene

Turnyhet! Jentetur i Atlasfjellene

Ønsket er innfridd! Jentetur til Atlasfjellene finnes nå i vår turkalender med første avgang i september 2019. Vi skal på en magisk fjelltur i Atlasfjellene, med bestigning av nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal. Velkommen!

Gavekort - gi gleden av en opplevelse!

Gavekort - gi gleden av en opplevelse!

En tur eller et gavekort fra Hvitserk kan bidra til at din(e) kjære får oppfylt turdrømmen! Kanskje blir du med på turen selv også?

Trene med oss?

Trene med oss?

Bli med på tirsdagstrening!

Opplev Kilimanjaro med Hvitserk

Opplev Kilimanjaro med Hvitserk

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell, og Uhuru Peak som er 5895 meter moh. er Afrikas høyeste punkt. Kilimanjaro er en av Seven summits og en absolutt favoritt blant våre gjester. Faktisk var det ved foten av dette fjellet vårt firma startet sin historie og i mer enn 30 år har vi hatt gleden av å ha med gjester opp på denne vakre toppen.

Våre beste safaritips

Våre beste safaritips

Drømmer du om å reise på safari? I mer enn 30 år har Hvitserks gjester reist på safari i Afrika. Her er våre tips til hvordan du får den beste safari-opplevelsen!

Beste guider

Beste guider i Hvitserk i 2017

Hvert år samler vi alle guidene en helg på Finse hvor vi setter fokus på guidenes rolle i Hvitserk og hvordan de allerede suverene guidene våre kan gjøre turen til en ennå bedre opplevelse for gjestene våre. Under samlingen kårer vi også "Årets beste guide" og "Årets nye guide". I år var det Alexander og Hilde som fortjent ble hedret med de gjeve titlene.

En skikkelig turutfordring

En skikkelig turutfordring

Denne uka lanserte vi turnyheten «Norges syv høyeste fjell på en uke». Det er en kortreist, tøff og flott turutfordring til de høyeste toppene i Jotunheimen – og noe som kanskje kan bli en ny turklassiker?

Ledig kontorplass(er)

Ledig kontorplass(er)

Hvitserk har flyttet inn på Fåbro Gård på Lilleaker (rett ved CC Vest). Der har vi ledig 3-5 kontorplasser (ulike cellekontorer) som vi gjerne vil leie ut til trivelige leietakere.

Årets Eventyrer & Årets Rookie - 2018

Årets Eventyrer & Årets Rookie - 2018

Juryen sier om Astrid: «Hennes intense og enorme vilje til å gjennomføre sin drøm er utrolig. Fire år med total forsakelse og utallige skjær i sjøen gjør at denne turen ligner med på Roald Amundsens ferd enn man kunne tro. Det samme var å sette av tid til å finne, dokumentere og forklare Bettytoppen.

Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

For å kompensere for noen av flyreisene til turmålene våre medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya. I 2017 overførte vi 50.000 kroner til prosjektet, som nå har blitt en skog.

9 trender for opplevelsesreiser i 2018

9 trender for opplevelsesreiser i 2018

Hvitserk er i kontakt med tusenvis av gjester, vi snakker med lokalepartnere, reiser rundt i verden, leser reiseblogger, magasiner, rapporter og statistikker og er tilstede på bransjemesser. Nå har vi kartlagt trender for opplevelsesreiser i 2018.

Førstehjelpskurs og samarbeid med Turlegen.no

Førstehjelpskurs og samarbeid med Turlegen.no

Vi i Hvitserk har levd av å realisere reisedrømmer i over 30 år. Turene våre er et resultat av lang reiseerfaring og vi gjør alt vi kan for at du skal få den aller beste reiseopplevelsen. Derfor bruker vi også mye tid og ressurser på guidene våre. Guidene våre sørger for at du får en fantastisk og sikker reiseopplevelse uansett hvilken tur du velger.

Hvorfor Hvitserk har tur til Iran

Hvorfor Hvitserk har tur til Iran

En reise til Iran er en flott kultur- og naturopplevelse. Man reiser med fordommer og forestillinger, og så blir man møtt av noe helt annet. Det å oppleve dette, gjør en til et mer reflektert menneske, og man får en bedre forståelse av hvordan vår kompliserte verden henger sammen.

Fornøyde gjester i 2017

Fornøyde gjester i 2017

Mer enn 2000 gjester har reist med oss i 2017. Sammen har vi padlet, klatret fjell, gått på ski, stått på ski og gått tur i mer en 30 land, vi har sett templer, løver, elefanter, nye kulturer og fantastisk natur og vi har fått mange nye turvenner.

Eventyrjenterfestival 2018 med Hvitserk & Randi Skaug

Eventyrjenterfestival 2018 med Hvitserk & Randi Skaug

For tredje året på rad har vi gleden av å invitere til Eventyrjenterfestival på Naustholmen, Randi Skaug sin vakre øy i Steigen. Vi fyller helgen med yoga, fjellturer, klatringpadling, foredrag, fellesmiddag, konsert og fine folk. Bli med du også!

Stiftelsen Varde støtter bistandsorganisasjonen The Small World

Hjelper Kvinner i Nepal

Med støtte fra Varde gjør organisasjonen «The Small World» en viktig jobb for kvinner i Solukhumbu-området i Nepal.

Hvitserk of Norway

Hvitserk of Norway

- I tretti år har vi levd av å ta med norske gjester på tur i utlandet. Nå gleder vi oss til å ta utenlandske gjester med på naturopplevelser i Norge, sier daglig leder Trygve Sunde Kolderup i nyetablerte Hvitserk of Norway

Sommerens turer i Norge

Sommerens turer i Norge

Vår interesse for aktive ferier ble dannet i Norge, og det er med stolthet at vi i Hvitserk nå tilbyr den beste og bredeste porteføljen av turer i hjemlandet noensinne!

Hvitserk støtter skolebygging i Nepal

Hvitserk støtter skolebygging i Nepal

Hvitserk bidrar til gjennoppbygging av skoler i jordskjelvrammete Nepal. Pengene går til Organisasjonen The Small World, som arbeider for utdanning i Everest-regionen. Les mer om vårt arbeid her.

Beste guider

Beste guider i Hvitserk i 2016

Under den årlige guidesamlingen vår kåret vi "Årets Hvitserkguide" og "Årets nye guide". Dette er en tradisjon vi har hatt i mange år og det er alltid stor konkurranse om disse gjeve titlene. Lars og Elisabeth ble årets vinnere.

Våre skiekspedisjoner

Våre skiekspedisjoner

Ingen annen norsk turoperatør har hatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell i Himalaya som oss. Ekspedisjoner er en stor del av vår historie. Her er en oversikt over alle ski-ekspedisjonene våre.

Hvilket høyt fjell passer deg?

Hvilket høyt fjell passer deg?

Har du lenge hatt lyst til å bestige et litt høyt fjell, men usikker på hvor du skal begynne?

Årets Eventyrer og Årets Rookie 2016

Årets Eventyrer og Årets Rookie 2016

På Hvitserks ekspedisjonsfestival på Kobberhaugen fikk Tormod Granheim prisen som Årets Eventyrer 2016. Granheim, som er første nordmann på alle 4000-meters toppene i Alpene, imponerte juryen og fikk et stort antall av publikumsstemmene. Årets nykommer ble Monica Hundseid.

Hvitserkskogen - Vårt treplantingsprosjekt i Kenya

Hvitserkskogen - Vårt treplantingsprosjekt i Kenya

For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene våre medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Bli med til Peru!

Bli med til Peru!

Drømmer du også om å gå Inkastien til Machu Picchu? Les om alle våre Peru-turer her!

Årets Eventyrere 2015

Årets Eventyrere 2015

En forsker, en eventyrer, et luftputefartøy og uendelig mye polaris. Ti år skulle det ta før denne ekspedisjonen ble realisert. Årets Eventyrere ble svært overrasket over prisen de ble tildelt, og håper dette vil inspirere flere innenfor polarforskning.

Fenomenal innsats på Aconcagua

Fenomenal innsats på Aconcagua

I romjulen 2014 reiste to grupper til Aconcagua, Sør-Amerikas Seven Summit og det høyeste fjellet utenfor Himalaya. Totalt på fjellet er toppsuksessen i overkant av 30%, men i løpet av to dager hadde Hvitserk 21 av 24 på toppen.

Flere turer til Peru

Flere turer til Peru

Det er lov å ha flere favorittland! Heldigvis. Peru er ett av våre!

Skiturer i Norge

Skiturer i Norge

Denne vinteren og våren kan du bli med oss på vinterturkurs på Finse, skiekspedisjon på Finnmarksvidda og vårskiturer på Hardangerjøkulen og Jostedalsbreen.

Elbrus - tilbakemeldinger

Elbrus - tilbakemeldinger

Sommeren 2013 hadde Hvitserk to grupper i Kaukasus, med totalt 24 gjester, og av disse kom 23 seg opp på toppen av Europas høyeste fjell, Elbrus på 5642 meter over havet.

Sykkel- og fottur på Cuba

Sykkel- og fottur på Cuba

Alle livets goder blir hyllet på Cuba. Med solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer er øya en perfekt kulisse for en aktiv ferie. Tar du med litt fleksibilitet og en håndfull tålmodighet hjemmefra, kan vi garantere at Cuba et land du fort blir hektet på. I november 2013 rømmer vi høstmørket og legger ut på en 16-dagers lang rundreise i Castros rike!

Fjellturer på Korsika

Fjellturer på Korsika

Korsika er en svært vakker øy med høye, snøkledde fjell som har eventyrlig utsikt over Middelhavet. I juni og september reiser vi ned for å bestige fire av Middelhavsøyas høyeste topper og samtidig nyte god, mat, vin og turkisblått saltvann. Vi har satt opp tre avganger i år, og det er fortsatt noen ledige plasser på turene i september!

Guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya

Koyiaki Guiding School

Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.