Aktuelt

Nyhetssaker fra Hvitserk & Eventyrreiser

Reiseinformasjon i forbindelse med Koronaviruset

Informasjon: Koronaviruset

Vi får mange spørsmål om Koronaviruset, og hva det betyr for våre reiser. Her kan du lese om hvordan vi forholder oss til situasjonen og hvordan det eventuelt påvirker din tur.

Vårtilbud på Safari - Få gratisdager på safari i Kenya til høsten

Vårtilbud på Safari - Få gratisdager på safari i Kenya til høsten

Slå til på et supertilbud på safari i Masai Mara. Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, historiene til masaiene og å sitte ved bålet under en funklende stjernehimmel kan bare beskrives med ett ord: magisk.

Henriette Aass
09. mars 2020 av Henriette Aass
Velkommen om bord: Morten Johansen og Alexander Steurenthaler

Velkommen om bord: Morten Johansen og Alexander Steurenthaler

I 2020 bestemte vi oss for å ansette to fulltidsguider, med bakgrunn og kompetanse innenfor høye fjell og ekspedisjoner. Morten Johansen og Alexander Steurenthaler er allerede to kjente navn i miljøet og er nå om bord hos oss for å styrke vår posisjon som en av Norges råeste turoperatører.

90.000 kroner til treplanting i Masai Mara

90.000 kroner til treplanting i Masai Mara

I løpet av de neste tre årene vil Stiftelsen Varde, bidra med nesten hundre tusen kroner til treplantingsprosjekt i Masai Mara. Prosjektet har et rullende mål om å gjennopprette de originale skogsområdene i Masai Mara, bringe tilbake dyrelivet og gi klima og de lokale samfunnene et løft.

Klemmene er ekstra gode på toppen av Aconcagua - 6962moh

Klemmene er ekstra gode på toppen av Aconcagua - 6962moh

Hvitserk-deltagere blir lokalkjendiser etter gjennomført tur, og viser fram turen fra alle sine sider. Her kan du lese om slitet på toppdagen, gleden over å komme frem, kameratskap og stå-på-vilje. Velkommen til Aconcagua!

Slik unngår du de verste turistfellene i 2020

Slik unngår du de verste turistfellene i 2020

Fortvil ikke, det finnes fortsatt steder der det er langt mellom menneskene, og tett mellom opplevelsene! Vi viser deg hvordan du får maksimalt utbytte av dine feriedager og forteller deg hvorfor du ikke burde bruke de på å stå i kø - du har bare så mye tid, bruk den fornuftig!

Årets Guider 2019

Årets Guider 2019

Under våre årlige guidesamlinger nominerer og kårer vi to guider for litt ekstra oppmerksomhet. En har vært med oss over flere år og en er relativt ny som guide hos Hvitserk - Felles for begge to er at de har utmerket seg med sin solide arbeidsvilje, sitt gode humør og sine flotte tilbakemeldinger fra våre deltakere.

Kilimanjaro – Fokus på bærekraft gir lavere pris

Kilimanjaro – Fokus på bærekraft gir lavere pris

Vi har gjort turen til Kilimanjaro mer miljøvennlig og det gir deg lavere pris.

Rasmus Ramstad
16. januar 2020 av Rasmus Ramstad
Norrøna kjøper seg opp i Norges-aktiviteten til Hvitserk

Norrøna kjøper seg opp i Norges-aktiviteten til Hvitserk

Hvitserk har tatt med seg mennesker på tur i over 40 år, og Norrøna har tilbudt frilufts-produkter til slike turer siden 1929. To ulike bedrifter i ulike bransjer, men med en felles lidenskap for fantastiske naturopplevelser. Vi i Hvitserk er derfor glade og stolte over å kunne lansere dette samarbeidet med Norrøna. Sammen skal vi vise hvilket fantastisk land vi bor i, og fremme Norge som en ledende destinasjon innenfor naturbasert reiseliv. Hvitserk er fortsatt nest største aksjonær i Norrøna Hvitserk Adventure.

Rasmus Ramstad
15. januar 2020 av Rasmus Ramstad
Video: Turen du husker - Til stedene du har drømt om

Video: Turen du husker - Til stedene du har drømt om

Vi ønsker å gi deg de aller beste opplevelsene, og legger vår stolthet i finne fram til turopplevelsene du kan leve lenge på. Vi har samlet sammen noen av våre ansatte og spurt de om hva som kjennetegner Hvitserk, hva som driver dem, hva vi ønsker å oppnå og hvorfor de elsker å jobbe med det de gjør: Levere turopplevelsen du kommer til å huske.

Hvitserk dobler bistandsbidraget ditt i 2020!

Hvitserk dobler bistandsbidraget ditt i 2020!

Som Hvitserk–gjest kan man gi et frivillig bidrag til prosjektene vi driver i regi av Stiftelsen Varde. Bidraget gis ved påmelding og i 2019 har gjestene våre bidratt med ca.100 000 kroner. I 2020 har vi bestemt oss for å doble beløpet gjestene våre gir. Tenkt det, for hver krone du gir får du dobbel effekt!

Rasmus Ramstad
20. desember 2019 av Rasmus Ramstad
Hva er skreddersøm?

Hva er skreddersøm?

Skreddersøm er en reise satt sammen etter dine ønsker – reis hvor, når og så lenge du vil, vi ordner resten! Vi i Hvitserk kan skreddersy din drømmereise til steder som Nepal, Peru, Marokko, Kenya, Tanzania. I tillegg kan alle våre gruppeturer arrangeres som en skreddersydd tur når det passer deg. Vi er her for å oppfylle dine reisedrømmer!

Nyttårstilbud på safari i Masai Mara!

Nyttårstilbud på safari i Masai Mara!

Fra 01. Januar til 15. Juni kan vi tilby et kjempetilbud på fantastiske safari-opplevelser i Masai Mara. Da får du en ekstra dag på tur, helt gratis, ved bestilling av 3, 4 eller 5-dagers safari. Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud og hør med om hva du kan oppleve på denne turen! Velkommen :)

Henriette Aass
06. desember 2019 av Henriette Aass
Film: En godtepose for fjellfolket

Film: Vi reiser til middelhavet for fange Hvitserk-opplevelsen på Korsika

I sommer var jeg så heldig å få være med på en av Hvitserks aller mest populære sommerturer: Fjelltur på Korsika. Turen har vært på programmet til Hvitserk i mange år, og turen har for lengst fått klassiker-symbolet. Hvorfor, var tydelig når jeg ankom øya!

Bjørn Stange Ankre
25. november 2019 av Bjørn Stange Ankre
Randi Skaug: Verdens vakreste fjell -  Ama Dablam i Nepal, 6856 m.o.h.

Randi Skaug: Verdens vakreste fjell - Ama Dablam i Nepal, 6856 m.o.h.

Les den spektakulære beretningen fra Randi Skaugs bestigning av Ama Dablam og besøk i Nepal. Dette er inspirerende klatrehistorie, skrevet på den klassiske måten, men sjel, entusiasme og tålmodighet. Len deg tilbake, og drøm deg bort.

Opplev Tordendragens rike!

Bhutan ❤ Lonely Planet's #1 Reisedestinasjon i 2020!

Reiseinspirator Lonely Planet kårer Bhutan til beste reisemål for 2020. Finn ut hvorfor her!

Bjørn Stange Ankre
01. november 2019 av Bjørn Stange Ankre
Hva er så spesielt med fottur i Portugal?

Fottur langs Portugals bortgjemte kyst

Snakk om drømmetur! Vandring og undring langs Portugals fantastiske kyst. Vi pakker fjellstøvlene og setter kursen mot dette undervurderte kystlandskapet.

Camilla Melbye
30. oktober 2019 av Camilla Melbye
Ny 6000-meterstopp i India - Kang Yatze II

Ny 6000-meterstopp i India - Kang Yatze II

Stok Kangri stenges for alle turister i 2020, derfor har vi satt opp en ny 6000-meterstopp i samme område i India, nemlig Kang Yatze II på 6175 moh.

Camilla Melbye
10. oktober 2019 av Camilla Melbye
Å reise alene på tur med Hvitserk

Å reise alene på tur med Hvitserk

Turene våre er sosiale - vi reiser sammen i små grupper på tur. Det betyr ikke at man må reise sammen med noen for å være med.

Hvitserk Ekspedisjonsfestival 2019

Hvitserk Ekspedisjonsfestival 2019

Ekspedisjonsfestivalen 2019 er dessverre avlyst på grunn av liten interesse. Vi håper å møte deg ved en annen anledning!

Turer med ledig plass høsten 2019

Turer med ledig plass høsten 2019

Rekordmange har reist på tur med oss hittil i år, men vi har fortsatt ledige plasser til deg som vil bli med oss på reise i høst. Vi har både ukesturer i Europa ,og litt lengre turer til eksotiske destinasjoner ledig. Kanskje er det ledig plass på din drømmetur?

Eventyrlystens Vugge - En Introduksjon

Eventyrlystens Vugge - En Introduksjon

Det handler om ønsket etter å se, lære, utforske og oppleve noe nytt. Det handler om å fornye seg selv. Det er denne egenskapen som har definert oss som art og det er retningslinjene som fortsatt styrer oss. Du kjenner det kanskje ikke helt igjen der du sitter på bussen, på do, ved kjøkkenbordet eller på sofaen og leser dette. Men jeg kan love deg, du har også eventyrlyst. Og du er faktisk mer nysgjerrig enn du tror.

Bjørn Stange Ankre
07. januar 2019 av Bjørn Stange Ankre
Turnyhet! Jentetur i Atlasfjellene

Turnyhet! Jentetur i Atlasfjellene

Ønsket er innfridd! Jentetur til Atlasfjellene finnes nå i vår turkalender med første avgang i september 2019. Vi skal på en magisk fjelltur i Atlasfjellene, med bestigning av nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal. Velkommen!

Gavekort - gi gleden av en opplevelse!

Gavekort - gi gleden av en opplevelse!

En tur eller et gavekort fra Hvitserk kan bidra til at din(e) kjære får oppfylt turdrømmen! Kanskje blir du med på turen selv også?

Trene med oss?

Trene med oss?

Bli med på tirsdagstrening!

Opplev Kilimanjaro med Hvitserk

Opplev Kilimanjaro med Hvitserk

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell, og Uhuru Peak som er 5895 meter moh. er Afrikas høyeste punkt. Kilimanjaro er en av Seven summits og en absolutt favoritt blant våre gjester. Faktisk var det ved foten av dette fjellet vårt firma startet sin historie og i mer enn 30 år har vi hatt gleden av å ha med gjester opp på denne vakre toppen.

Våre beste safaritips

Våre beste safaritips

Drømmer du om å reise på safari? I mer enn 30 år har Hvitserks gjester reist på safari i Afrika. Her er våre tips til hvordan du får den beste safari-opplevelsen!

Beste guider

Beste guider i Hvitserk i 2017

Hvert år samler vi alle guidene en helg på Finse hvor vi setter fokus på guidenes rolle i Hvitserk og hvordan de allerede suverene guidene våre kan gjøre turen til en ennå bedre opplevelse for gjestene våre. Under samlingen kårer vi også "Årets beste guide" og "Årets nye guide". I år var det Alexander og Hilde som fortjent ble hedret med de gjeve titlene.

En skikkelig turutfordring

En skikkelig turutfordring

Denne uka lanserte vi turnyheten «Norges syv høyeste fjell på en uke». Det er en kortreist, tøff og flott turutfordring til de høyeste toppene i Jotunheimen – og noe som kanskje kan bli en ny turklassiker?

Ledig kontorplass(er)

Ledig kontorplass(er)

Hvitserk har flyttet inn på Fåbro Gård på Lilleaker (rett ved CC Vest). Der har vi ledig 3-5 kontorplasser (ulike cellekontorer) som vi gjerne vil leie ut til trivelige leietakere.

Årets Eventyrer & Årets Rookie - 2018

Årets Eventyrer & Årets Rookie - 2018

Juryen sier om Astrid: «Hennes intense og enorme vilje til å gjennomføre sin drøm er utrolig. Fire år med total forsakelse og utallige skjær i sjøen gjør at denne turen ligner med på Roald Amundsens ferd enn man kunne tro. Det samme var å sette av tid til å finne, dokumentere og forklare Bettytoppen.

Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

For å kompensere for noen av flyreisene til turmålene våre medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya. I 2017 overførte vi 50.000 kroner til prosjektet, som nå har blitt en skog.

9 trender for opplevelsesreiser i 2018

9 trender for opplevelsesreiser i 2018

Hvitserk er i kontakt med tusenvis av gjester, vi snakker med lokalepartnere, reiser rundt i verden, leser reiseblogger, magasiner, rapporter og statistikker og er tilstede på bransjemesser. Nå har vi kartlagt trender for opplevelsesreiser i 2018.

Førstehjelpskurs og samarbeid med Turlegen.no

Førstehjelpskurs og samarbeid med Turlegen.no

Vi i Hvitserk har levd av å realisere reisedrømmer i over 30 år. Turene våre er et resultat av lang reiseerfaring og vi gjør alt vi kan for at du skal få den aller beste reiseopplevelsen. Derfor bruker vi også mye tid og ressurser på guidene våre. Guidene våre sørger for at du får en fantastisk og sikker reiseopplevelse uansett hvilken tur du velger.

Hvorfor Hvitserk har tur til Iran

Hvorfor Hvitserk har tur til Iran

En reise til Iran er en flott kultur- og naturopplevelse. Man reiser med fordommer og forestillinger, og så blir man møtt av noe helt annet. Det å oppleve dette, gjør en til et mer reflektert menneske, og man får en bedre forståelse av hvordan vår kompliserte verden henger sammen.

Fornøyde gjester i 2017

Fornøyde gjester i 2017

Mer enn 2000 gjester har reist med oss i 2017. Sammen har vi padlet, klatret fjell, gått på ski, stått på ski og gått tur i mer en 30 land, vi har sett templer, løver, elefanter, nye kulturer og fantastisk natur og vi har fått mange nye turvenner.

Eventyrjenterfestival 2018 med Hvitserk & Randi Skaug

Eventyrjenterfestival 2018 med Hvitserk & Randi Skaug

For tredje året på rad har vi gleden av å invitere til Eventyrjenterfestival på Naustholmen, Randi Skaug sin vakre øy i Steigen. Vi fyller helgen med yoga, fjellturer, klatringpadling, foredrag, fellesmiddag, konsert og fine folk. Bli med du også!

Stiftelsen Varde støtter bistandsorganisasjonen The Small World

Hjelper Kvinner i Nepal

Med støtte fra Varde gjør organisasjonen «The Small World» en viktig jobb for kvinner i Solukhumbu-området i Nepal.

Hvitserk of Norway

Hvitserk of Norway

- I tretti år har vi levd av å ta med norske gjester på tur i utlandet. Nå gleder vi oss til å ta utenlandske gjester med på naturopplevelser i Norge, sier daglig leder Trygve Sunde Kolderup i nyetablerte Hvitserk of Norway

Sommerens turer i Norge

Sommerens turer i Norge

Vår interesse for aktive ferier ble dannet i Norge, og det er med stolthet at vi i Hvitserk nå tilbyr den beste og bredeste porteføljen av turer i hjemlandet noensinne!

Hvitserk støtter skolebygging i Nepal

Hvitserk støtter skolebygging i Nepal

Hvitserk bidrar til gjennoppbygging av skoler i jordskjelvrammete Nepal. Pengene går til Organisasjonen The Small World, som arbeider for utdanning i Everest-regionen. Les mer om vårt arbeid her.

Beste guider

Beste guider i Hvitserk i 2016

Under den årlige guidesamlingen vår kåret vi "Årets Hvitserkguide" og "Årets nye guide". Dette er en tradisjon vi har hatt i mange år og det er alltid stor konkurranse om disse gjeve titlene. Lars og Elisabeth ble årets vinnere.

Våre skiekspedisjoner

Våre skiekspedisjoner

Ingen annen norsk turoperatør har hatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell i Himalaya som oss. Ekspedisjoner er en stor del av vår historie. Her er en oversikt over alle ski-ekspedisjonene våre.

Hvilket høyt fjell passer deg?

Hvilket høyt fjell passer deg?

Har du lenge hatt lyst til å bestige et litt høyt fjell, men usikker på hvor du skal begynne?

Årets Eventyrer og Årets Rookie 2016

Årets Eventyrer og Årets Rookie 2016

På Hvitserks ekspedisjonsfestival på Kobberhaugen fikk Tormod Granheim prisen som Årets Eventyrer 2016. Granheim, som er første nordmann på alle 4000-meters toppene i Alpene, imponerte juryen og fikk et stort antall av publikumsstemmene. Årets nykommer ble Monica Hundseid.

Hvitserkskogen - Vårt treplantingsprosjekt i Kenya

Hvitserkskogen - Vårt treplantingsprosjekt i Kenya

For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene våre medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Bli med til Peru!

Bli med til Peru!

Drømmer du også om å gå Inkastien til Machu Picchu? Les om alle våre Peru-turer her!

Årets Eventyrere 2015

Årets Eventyrere 2015

En forsker, en eventyrer, et luftputefartøy og uendelig mye polaris. Ti år skulle det ta før denne ekspedisjonen ble realisert. Årets Eventyrere ble svært overrasket over prisen de ble tildelt, og håper dette vil inspirere flere innenfor polarforskning.

Fenomenal innsats på Aconcagua

Fenomenal innsats på Aconcagua

I romjulen 2014 reiste to grupper til Aconcagua, Sør-Amerikas Seven Summit og det høyeste fjellet utenfor Himalaya. Totalt på fjellet er toppsuksessen i overkant av 30%, men i løpet av to dager hadde Hvitserk 21 av 24 på toppen.

Flere turer til Peru

Flere turer til Peru

Det er lov å ha flere favorittland! Heldigvis. Peru er ett av våre!

Skiturer i Norge

Skiturer i Norge

Denne vinteren og våren kan du bli med oss på vinterturkurs på Finse, skiekspedisjon på Finnmarksvidda og vårskiturer på Hardangerjøkulen og Jostedalsbreen.

Sykkel- og fottur på Cuba

Sykkel- og fottur på Cuba

Alle livets goder blir hyllet på Cuba. Med solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer er øya en perfekt kulisse for en aktiv ferie. Tar du med litt fleksibilitet og en håndfull tålmodighet hjemmefra, kan vi garantere at Cuba et land du fort blir hektet på. I november 2013 rømmer vi høstmørket og legger ut på en 16-dagers lang rundreise i Castros rike!

Fjellturer på Korsika

Fjellturer på Korsika

Korsika er en svært vakker øy med høye, snøkledde fjell som har eventyrlig utsikt over Middelhavet. I juni og september reiser vi ned for å bestige fire av Middelhavsøyas høyeste topper og samtidig nyte god, mat, vin og turkisblått saltvann. Vi har satt opp tre avganger i år, og det er fortsatt noen ledige plasser på turene i september!