Det var andre år på rad at prisen for Årets Eventyrer ble delt ut på Hvitserks ekspedisjonsfestival på Kobberhaugen. Foran drøyt 120 deltagere i pesisestua på den trivelige markahytta delte juryeleder Aleksander Gamme ut prisen lørdag kveld. Tormod var tilstede og holdt et foredrag for festivaldeltagerne. 

Monica Hundseid fikk den nyopprettete prisen som juryen ønsket å dele ut til en fersk eventyrer som hadde inspirert og imponert. Hundseid er akkurat nå i Kathmandu og sendte videohilsen. 

Årets Eventyrer 2016: Tormod Granheim

 

Tormod har gjennom en lang karriere vist at han helst går egne veier og tiltrekkes av eventyr utenfor allfarvei. Granheims siste eventyrprosjekt med å bestige alle toppene i alpene over 4000 meter, er både lekent og svært ambisiøst på samme tid. Juryens begrunnelse er basert på at dette er en innsats og en prestasjon som utvilsomt har krevd standhaftighet og pågangsmot, i kombinasjon med kløkt og tålmodighet for sikker gjennomføring. Granheim er den første i norden som har lykkes med komplett samling over alpenes topper over 4000 meter, og har med det skrevet et lite stykke norsk tindesportshistorie. Granheim fikk en gjennomgående høy score både hos juryen og publikum, noe som viser at hans eventyrlyst engasjerer bredt. 

Årets Rookie 2016 : Monica Hundseid

Vinneren av årets rookie pris er langt fra noe ukjent eller uskrevent blad i eventyrerverdenen. Monica "Moa" Hundseid er til tross for sin unge alder allerede en erfaren ekspedisjonsfarer.  Med en nærmest ustyrlig eventyrlyst har hun allerede lagt bak seg eventyr som Norge På Langs, Grønland på tvers og spennende turer og opphold i Chile & Alaska. Til tross for mange spennende kandidater i rookie-kategorien, anså juryen Monica å være suveren. Vi gleder oss til å følge henne videre på ferden. 

Årets Rookie 2016 - Moa Hundseid

I tillegg til hvert sitt diplom, fikk kaffeglade Tormod en kaffekvern og en flaske champagne. Monica fikk 20.000 kroner i gavekort fra Fjellsport.no og 20.000 kroner i gavekort fra Hvitserk.