ÅRETS EVENTYRER 2018

Astrid Furholt!

Foto: Christian Nerdrum

Juryen sier om Astrid: «Hennes intense og enorme vilje til å gjennomføre sin drøm er utrolig. Fire år med total forsakelse og utallige skjær i sjøen gjør at denne turen ligner med på Roald Amundsens ferd enn man kunne tro. Det samme var å sette av tid til å finne, dokumentere og forklare Bettytoppen. Ti norske ekspedisjoner har vært i det området siden Amundsen forlot varden sin i 1912. Bare Astrid har funnet den og klart å forklare hvilken topp det var, hva som gjemte seg inni og hvorfor andre har tatt feil»

Foto: Liv Holmstrøm/Fjellfilmfestivalen

"Det er litt uvirkelig for meg, for det var så mange sterke kandiater. Tusen takk til alle som har stemt på meg", sa Astrid selv, foran et fullsatt sirkustelt under Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim.

ÅRETS ROOKIE 2018

Håkon Vang Aas!

Foto: Christian Nerdrum

Håkon imponerte juryen, etter at han overvintret i Canadas villmark, nærmere bestemt Yukon. Håkon og et par venner bodde i en selvbygget gamme, og var selvforsynte gjennom hele prosjektet!

Foto: Liv Holmstrøm/Fjellfilmfestivalen

«Det er stas at det blir langt merke til og at noen setter pris på det, for jeg har ikke hørt om så mange som har vært så lenge sjølforsynt, sier Vang Aas selv, som får et reisegavekort verdt 20.000,- fra Hvitserk, og gavekort på friluftsutstyr fra Alfa, Åsnes og Helsport»

Vi gratulerer Astrid & Håkon med hver sin pris, og ønsker lykke til med nye eventyr!

I 2019 vil disse prisene bli delt ut på vår egen Ekspedisjonsfestival, som arrangeres 18. - 20. oktober 2019.