Bhutan ❤ Lonely Planet's #1 Reisedestinasjon i 2020!

Bhutan - Kongedømmet i Himalaya

Bhutan får førsteplass av reiseinspirator Lonely Planet i land som bør besøkes i 2020. Her er enda flere grunner til å besøke det lille kongedømmet.

Hva gjør Bhutan som er så spesielt?

Det er ikke bare bare å besøke dette lille landet. Det er høye turistavgifter og landet har en øvre grense på hvor mange som får lov til å komme på besøk vært år. Stilig, synes vi, som tenker at turer litt utenfor hovedtråkket, er de aller beste! Bhutan har en fantastisk natur (elleville fjell og daler!) og en varm og festlig lokalbefolkning. Festlig? Ja, fordi,

Bhutan har flere fantastiske festivaler i løpet av året!

Dans, kultur og mattradisjoner står sentralt i det buddistiske samfunnet og på turen får du en smakebit på hvordan et liv kan leves. Det er eksotisk og langt i fra våre egne vaner og gjøremåter. Her er du omringet av vennlighet og en helt spesiell arkitektur. 

Karbon-nøytral, økologisk landbruk og en dyp respekt for naturen. 

Politikerene i landet står sammen om å holde Bhutan i takt med naturen og målet er et 100% økologisk landbruk og ivareta naturen som respekteres så høyt. Her har vi kanskje noe å lære?! Hvorvidt Bhutan når sine mål vil fremtiden vise, men vi synes tanken er inspirerende! 

Bhutan er et land som prøver å følge en naturlig vei inn i fremtiden:

 

Bonustips for alle som er interessert i Bhutan som sitt neste reisemål: 

  • Det offisielle språket kalles Dzongkha, men de aller fleste snakker engelsk da dette brukes i undervisningen
  • Lokalvaluta heter Ngultrum og følger den indiske rupien
  • Bhutan har bannlyst salget av tobakk!
  • Salg av alkohol er ikke lov på tirsdager, i motsetning til søndager som her hjemme
  • Det er ikke spesielt normalt å prute på prisen
  • Mange drar til Bhutan for å finne litt mindfullness, praktisere litt yoga og generelt nyte den rolige atmosfæren i fjellandet

 

Fjelltur i Bhutan

Bli med oss på fjelltur til det lille, bortgjemte kongedømmet Bhutan. 13-dagers turen starter i hektiske Kathmandu, men vi forflytter oss raskt til Bhutan og opplever fantastiske fjell og kultur som skiller seg fra alt du har opplevd tidligere!

Asia Nivå 3

13 dager

Neste avreise: 08.10.2022 Fra Kr. 43 900,-