Bli med til Peru!

Inkastien er utvilsomt en av verdens aller mest berømte fotturer. Knapt noen tursti i verden byr på en turavslutning som fotturen i den peruanske delen av Andesfjellene. Synet som møter deg når du går gjennom Solporten og ser ned til den mektige ruinbyen Machu Picchu overgår alt du har forestilt deg.
Uansett hvor høye forventninger du måtte ha.

For å beskytte naturen langs ruta har peruanske myndigheter innført strenge restriksjoner og hver dag er det maksimalt 200 turister som får tillatelse til å gå den verdensberømte turen. Vil du gå Inkastien, bør du bestille minst et halvt år i forveien.

Hvitserk har flere turalternativer som tar deg med langs Inkastien til Machu Picchu. I tillegg har vi satt sammen flere spennende turprogram der vi også tar deg med til de flotteste fjellområdene og største høydepunktene i Peru. 

Hvert år har vi to-tre turer der vi går kombinerer en fantastisk fjelltur ved fjellet Salkantay (6271 moh) med inkastien til Machu Picchu. Vi beveger oss opp og ned gjennom små landsbyer, fjellpass og daler, og selv om dette ikke er en topptur er vi allikevel oppe i 4500 moh. Gjennomgående for denne vandreturen er fantastisk utsikt, frodige omgivelser, unike kultur- og historieopplevelser og god mat. Vi får rikelig med tid til å oppleve Machu Picchu og Cusco, Inkaenes gamle hovedstad. I 2016 har vi turer i både mars og oktober, og har du lyst til å være med i mars, begynner det virkelig å haste nå. 

En av neste års Peru-turer er allerede fulltegnet, men vi har satt opp ny dato i 2017 på turen som kombinerer en fottur ved fjellet Azungate med Machu Picchu og Titicaca-sjøen. Den 22-dager lange turen går fra spektakulære inkaruiner i Den hellige dal, fottur på Inca Trail til mystiske Machu Picchu og til kajakkpadling på selveste Titicacasjøen. Kronen på verket er fotturen rundt Azungate, en uforglemmelig fottur i Andesfjellene.

Se for deg snøkledde 6000-meters topper som i seg selv tar pusten fra deg, irrgrønne frodige daler, turkise innsjøer og verdens største fugl, kondoren, kretsende over deg! Ikke la deg skremme av at navnene er vanskelig å uttale, for fotturen vår i Cordillera Huayhuash og Cordillera Blanca er virkelig en unik opplevelse! Mange regner disse to områdene som de villeste og vakreste i Andesfjellene. Vi har en tur hver sommer med lokal, engelskspråklig guide og norsk gruppe. Tilbakemeldingene fra fjorårets deltagere var supre, og vil man forlenge 20-dagers turen kan vi også ordne det så man får tid til å besøke Machu Picchu. 

Vi har også tre turalternativer som vi har tilpasset for familier eller vennegjenger som vil på tur uten norsk gruppe, men med våre dyktige lokale guider. Turen langs Inkastien, Cusco og Machu Picchu varer i ti dager t/r Norge. Vil du i tillegg oppleve Amazonas og Titicacasjøen, bør du sette av fem-seks dager ekstra. Vi har også et skreddersydd forslag som inkluderer Titicacasjøen og Amazonas, men som ikke inkluderer fjellturen langs Inkastien.