I midten av juli gjennomfører vi turnyheten "Norges syv høyeste fjell på en uke" med en liten og ekslusiv gruppe som sammen med to tindevegledere skal bestige Norges syv høyeste fjell. Underveis på turen vil gruppa bo på hjemmekoselige Glitterheim, kunst og kulturhotellet Elveseter, og naturligvis to netter på Turtagrø - en institusjon i norsk fjellsports historie - i tillegg til en natt i telt på en luftig fjellrygg i Hurrungane.  De syv toppene som skal bestiges er Galdhøpiggen (2469 moh), Glittertinden (2464 moh), Store Skagastølstind (2405 moh), Store Styggedalstind (2387 moh), Skardstinden (2373 moh), Veslpiggen (2369 moh) og Surtningssue (2368 moh). 

En av guidene er Truls Korsæth. Tidligere har han gjennomført en femdagers variant med fem av toppene for tyske fjellfolk. Da omtalte de turen som «Gipfel-maraton for jederman» (topp-maraton for alle). Nå er turen utvidet med ytterligere to topper, og vi har tatt en prat med Truls om Norges «Seven Summit»: 

Hvorfor har du lyst til å guide denne turen?  
Turen går i noe av de fineste fjellområdene vi har i Sør-Norge.  Bare det er grunn god nok for å gå den! Videre så blir det en lang og ganske krevende tur når alle de sju toppene skal bestiges på relativt kort tid, og det er også noe som trigger. 

Hvem mener du turen passer for? 
Den passer egentlig for alle fjellinteresserte i god form og som synes eksponerte turer er spennende!

Hva er så spesielt med Jotunheimen?  
For min del var det det første fjellområdet jeg besøkte, og det er nærfjellene til veldig mange av oss. 
Jeg tror det blir mange høydepunkter på turen, og hvis været er med oss blir det en fantastisk opplevelse hele veien.

Hva blir de største utfordringene?
Siden vi ikke går ‘normalveiene’ kan det hende at elve-/bekke-krysninger kan by på utfordringer.  VI antar at det fortsatt er en del snø igjen i fjellet noe som kan være en fordel om snøen er fin og fast, men skikkelig slit om den er blitt råtten.

Har du hørt om noen som har gjort akkurat denne turen før?  
Det er jo endel som har vært på alle de syv ulike fjellene, for turmålene er jo selvskrevne blant de som samler 2000-metere.  Men jeg tror det er veldig få som har gått alle de 7 toppene i løpet av en uke!