Fenomenal innsats på Aconcagua

Vår erfarne guide Thor Elvebakk var ekspedisjonsleder for gruppen som dro fra Norge 29. desember 2014 og kan fortelle at både lokale operatører og enkeltpersoner de møtte underveis var voldsomt imponert over at Hvitserk på to påfølgende dager fikk 21 av 24 på toppen.

- Det er egentlig et vanvittig høyt antall med tanke på at topp-prosenten ligger på litt over 30 %, sier en svært fornøyd Thor.

Her hjemme har vi underveis på turen kunne fulgt med på dagbøkene som blir ringt inn via satellitt-telefon. Det er tydelig at det har vært mye humor og god stemning underveis, og at det gode samholdet i gruppa har vært helt avgjørende for vellykket toppstøt.

- For oss har dette vært en gedigen teaminnsats. Full backing og kjempestemning gjennom mer enn to uker i fjellet gir uttelling, forteller Reidun og Ståle i dagboka.

Og en av de som måtte snu blir trukket frem som en helt spesiell pådriver.

- En stor takk til Emilie som måtte snu underveis på toppstøtet, men som har vært gruppens desidert største sosiale pådriver med egenskaper som definitivt har hjulpet oss til topps, forteller de.

Turen til toppen av Aconcagua er en tøff og anstrengende tur som krever sitt av deltakerne, men med gode forberedelser og god akklimatisering så er det gode muligheter for at du får ditt livs topptur (på mange måter) i løpet av den lille måneden vi er på tur.

- Et godt sammensatt turprogram med flere spennende elementer, den gode akklimatiseringen – og ikke minst at vi tar oss tid til det – og toppstatistikken burde være gode argumenter for å velge Hvitserk, sier Thor.

Og selv om han knapt har landet etter en måned på tur er det ikke tvil:

- Jeg gleder meg allerede til neste tur til Aconcagua!