Lenge har vi sagt at det er Nepal, Tanzania og Kenya som er våre favorittreisemål. Heldigvis er det lov å ha mange favoritter, for Peru er definitivt også på den listen. Nesten hele kontoret har vært der, og hvert eneste år får vi svært fornøyde tilbakemeldinger fra gjestene våre som har opplevd Andesfjellene, Titicacasjøen, Cusco, Machu Picchu eller Amazonas. Nå utvider vi derfor turtilbudet vårt i Peru. 

INKA TRAIL, MACHU PICCHU OG SALKANTAY
Dette er vår «bestselger» i Peru! To ganger hvert år reiser vi på denne turen med norsk turleder.  Her får man oppleve den berømte inkastien inn til Machu Picchu, men spesielt med vår fjelltur er at vi starter med å gå rundt fjellet Salkantay som er over seks tusen meter høyt. Ikke så mange andre som går i disse områdene – så her har vi stiene nesten helt for oss selv, og omgivelsene er fantastiske! Vi bruker en dag ekstra på inkastien i forhold til andre turoperatører, og kommer dermed i «utakt» med de andre gruppene på stien. Vi går derfor nesten for oss selv, og kommer ned til Machu Picchu på ettermiddagen når de andre turistene har forlatt de magiske ruinene. I tillegg får vi mye tid i vakre Cusco – så det er ikke uten grunn at denne 16-dagers turen er blitt en favoritt. 
Skal du bli med på tur bør du bestille god tid i forveien, fordi tillatelsene til å gå langs inkastien blir tidlig utsolgt. 

PERUS HØYDEPUNKTER
Bli med på en forunderlig reise i Peru, fra spektakulære inkaruiner i Den hellige dal, til mystiske Machu Picchu, kajakkpadling på selveste Titicacasjøener og fottur rundt fjellet Azungate. Vi reiser med norsk gruppe og har lokal turleder. Turen starter i hyggelige Cusco og derfra reiser vi med tog til Machu Picchu.  Det er vel verdt å reise til andre siden av jorden for å oppleve det magiske øyeblikket når du kommer frem til selveste Machu Picchu. Her tar vi bena fatt og bestiger Machu Picchu Mountain, som er det høyeste fjellet som ligger bak den gamle inkalandsbyen. Her har vi 360 graders utsikt over Machu Picchu! Etter hvert reiser vi videre for fottur rundt fjellmasivet Azungate (6270 moh). Her opplever vi voldsomme breformasjoner, overveldende fjell, turkise brevann - og nysgjerrige blikk fra beitende alpakkaer. Og er vi heldige kan vi oppleve kondorene som sirkler lydløst over oss, som et siste pennestrøk på naturens mesterverk. Videre går ferden over høyfjellsplatået til den høyeste liggende innsjøen i verden, Titicacasjøen (3800 moh). På Titicacasjøen padler de som vil kajakk til øya Taquile hvor vi overnatter hjemme hos en lokal familie en natt før vi besøker Uros-indianerne og deres spesielle øysamfunn på Urosøyene. I århundrer har denne stammen levd på flytende sivøyer. 

VILLE OG VAKRE FJELL: Cordillera Huayhuash og Cordillera Blanca
På denne turen kan du opplev noen av verdens vakreste og mest spektakulære fjell, og når man kombinerer de to omårdene Cordillera Huayhuash og Cordillera Blanca, er dette den komplette naturopplevelsen!  De to fjellområdene utgjør den villeste delen av Andesfjellene. De fleste toppene er fra 5500 til 6500 meter høye og krever ofte avansert klatring for å kunne bestiges. Vi har plukket ut det vi mener er de beste turene som ikke krever klatring, men som gir natur- og kulturopplevelser langt utenom det vanlige. Huayhuash-turen går i landskap som er over 4000 meter og krever derfor forholdsregler i forhold til høyden. Det høyeste passet på turen er 5490moh, og våre erfarne fjell- og høydeguide vil ivareta dette slik at deltakerne kan konsentrere seg om å nyte opplevelsen!  Etter Huayhuash-turen, er vi godt akklimatisert og klare for en bonus styrkeprøve - en fantastisk topptur til Pisco (5752 moh). 

SKREDDERSYDDE TURER: MACHU PICCHU OG GALAPAGOS
Machu Picchu er et udiskutabelt høydepunkt for alle som reiser til Peru. I nabolandet Equador, har Galapagos den samme «must see»-statusen.  Vi har derfor også lagt opp til en rundtur som kan skreddersys for familier og vennegjenger – der man får oppleve disse to attraksjonene på samme tur. 

Hvorfor skal du reise med Hvitserk til Peru: I mange, mange år har vi jobbet sammen med vår faste, lokale samarbeidspartner i Peru. Og de leverer gang på gang turer av høy kvalitet og spekket med fantastiske opplevelser. Enten du reiser på en av våre turer med norsk turleder, eller vi setter opp en egen tur for dere til Machu Picchu, Titicaca-sjøen, Cusco-området eller Amazonas så får du en opplevelse du aldri glemmer. Vi kan skreddersy alle mulige opplevelser, enten du vil være med på et luksuriøst elvercruise på Amazonas eller gå en enkel fottur med internasjonal gruppe langs inkastiene i Andesfjellene.