2017 var et spennende reiseår for Hvitserk og våre gjester. Høydepunktene har vært mange og blant annet har vi gått Spitsbergen på langs, krysset Grønland, vandret i  Etiopia, Colombia, Lofoten,  Alpene og i Bhutan, vi har syklet i England, Marokko og Albania, padlet kajakk i Kroatia, på Svalbard, i Norge, i Venezia og på Grønland, vi har besteget Kilimanjaro, stått på toppen av Ama Dablam, Elbrus, Mont Blanc, Stok Kangri og Illimani. Vi har både vært på klassiske turer som Inca Trail i Peru eller til Everest Basecamp i Nepal og vi har lansert turnyheter som fjelltur i Dolomittene, fjelltur rundt Mont Blanc, Ørkenvandring i Sahara og fottur i Irland. 

Vi mener selv at vi har de beste gjestene i verden og vi er takknemlig for at dere velger å bruke feriedagene deres til å reise på eventyr med oss. Her er et knippe tilbakemeldinger vi har fått i reiseåret 2017. Tusen takk til gjestene våre som har gitt oss både ris og ros i året som har gått, vi er avhengig av dette for å gjøre turene våre ennå bedre i fremtiden.

SYKKELTUR I ALBANIA 

Foto: Geir Amundsen

"Sykkelturen til Albania ble svært vellykket. Fantastisk vær, gode sykler, god mat og drikke, og ikke minst hyggelige folk å dra på tur med.
Det var god stemning fra første stund, og vi oppmuntret hverandre underveis. Alltid et smil og en god kommentar fra alle.
Atle og de Albanske turlederne får toppscore. God informasjon og mye latter og humor. Bedre kan det ikke bli.
Albania var et nytt land for alle. Flott natur, hyggelige gjestfrie mennesker og overaskende gode veier. Bading i Adriaterhavet var herlig etter mange timer på sykkelen.

Jeg ruller terningen og gir en sekser. Dette var bare en strålende tur!"

- Inge, gjest på sykkeltur i Albania i 2017

ETIOPIA: FOTTUR I SIMIEN-FJELLENE

"Vi har hatt en fantastisk fin tur i Etiopia. Det var flott natur- og kulturlandskap. Vi synes turen var godt organisert. Lars Petter var en super guide, kunnskapsrik, tålmodig, omsorgsfull og oppmerksom mot alle deltakere, hjelpsom...og fikk oss alle med på toppen. Vi synes det var spennende med det etiopiske teamet, delvis fra Addis og delvis lokale, med kjempeflink kokk, kunnskapsrik og hyggelig lokal guide, vakte og andre medlemmer av teamet, som tok seg av bagasjen, teltene, muldyrene mv. Vi vil også skryte av at etappene var såpass lange at vi kunne være ute på tur hele dagene, fra tidlig morgen til omtrent når solen gikk ned. Når vi kom til camp var teltene klare og kaffen sto på bordet."

- Knut og Hanne, gjester på Etiopia: Fjelltur i Simien-fjellene

KENYA 

Foto: Magnus Hendis

"Vi har haft en helt fantastisk resa och kan bara ge det bästa omdömet för dig o resebyrån
Betyg 10 av 10
Allt har fungerat utmärkt.
Tusen tack för all hjälp!!!!!"

- Margaret m/familj - gjester på skreddersydd safari + strandferie i Kenya 

HØYE FJELL I BOLIVIA

"Vil bare takke for en fantastisk tur! 
Har ikke så mye konkret feedback denne gangen – annet enn at dette var en av de absolutt beste og fineste Hvitserk-turene jeg har vært på!! 
Alexander er en flott guide som bidrar til utrolig god stemning og mye latter og moro på tur! Så 100% tommel opp for han som guide. 
I tillegg var den lokale samarbeidspartneren fantastisk! En herlig type som virkelig var fantastisk å ha med seg på tur! Det var for øvrig klatreguide teamet som var med oss på deler av turen også! Skikkelig bra opplegg. 

Stedene vi besøkte var FANTASTISKE og det er helt utrolig hvor mye man rekker over i løpet av de to ukene! To topper på over 5.000 og en på 6.438!! Det er jo bare utrolig hvor mye man rekker – i tillegg til masse «gratis» akklimatisering ved bare å være der man er oppe på over 3.400-4.000 moh mer eller mindre hele tiden. 
Denne turen vil jeg anbefale videre, MEN det er en tøff tur som krever at man har knær som holder og vilje av stål for å klare toppstøtet opp og ned... Veldig bra at dere presiserer at dette er en tøff tur – selv om det ikke er en ekspedisjon. 
Takk for tur! Gleder meg til neste.

Dette er en av mine FAVORITTURER – så langt!! :-) "

- Linda, gjest på Høye fjell i Bolivia 

KAJAKKPADLING I KROATIA 

Foto: Marit Vidnes

"Takk for nok en fantastisk flott og vellykket tur med Hvitserk !

Alt fungerte utmerket, imponerende strømlinjeformet logistikk - som ikke bare syntes helt enkel -  der vi padlet fra øy til øy. Vi kom bokstavelig talt til dekket bord hver dag. En nydelig og avslappende form for ferie, med ideell mengde aktivitet. Fantastisk flott opplegg med rutevalg og distanser.

Overnattingstedene var ikke bare sjarmerende og hyggelige, men hotellstandarden var overraskende god. Og fremdeles ble intimiteten og nærheten til det enkle liv ivaretatt.

Kajakkutstyret var utmerket, gruppen var svært samstemt og lett å være en del av fra første stund.

Marit er en dyktig, avbalansert og rolig guide. I tillegg et nydelig vesen som på en diskret måte ivaretok oss og la forholdene optimalt til rette.

Ja, denne turen var virkelig valuta for tid og penger!"

- Solveig, gjest på Kajakkpadling i Kroatia

FOTTUR I IRLAND 

"Turen i Irland var helt utrolig fantastisk. Så vi kommer absolutt å reise tilbake og vi kommer nok helt sikkert til å ta flere turer med Hvitserk.

Kjekke, positive, engasjerte og kunnskapsrike guider og ei nydelig gruppe å reise sammen med. Man knytter mange bånd på slike turer. Stort sett var alt tipp topp og bra med koselige og rene vertshus med hyggelige mennesker og god mat. Og helt fantastiske turer i det irske landskapet som bergtok oss alle. 

Turen ble avsluttet på best mulig måte på en flott restaurant med nydelig mat, god stemning og litt vedmodighet og noen tårer fordi turen var over. 

Tusen takk til Marianne, Joe og Maurice for at hver og en av dem er den de er, enestående og nydelige mennesker. 

Stor og god klem fra Merete Mega Fornøyd"

- Merete, gjest Fottur i Irland

KILIMANJARO MED SAFARI I KENYA 

Foto: Matti Bernitz

"Hei, takk for turen, og her en tilbakemelding fra oss to:

Vi er svært imponert over Hvitserks tur-opplegg på alle måter. Vi har vært med på en svært krevende danningstur med et spekket program av høyeste kvalitet. Vi sitter igjen med unike opplevelser, både om oss selv og fra selve turen, deriblant svært hyggelige og positive folk blant deltakerne og det omfattende støtteapparatet.
Vi er spesielt imponert og fornøyd med turledelsen (Tor) og den fleksible tilretteleggelsen og mulighetene, samtidig som det uforutsette og spenningen var tilstede under hele turen. Meget bra!

Dette gjør at alle kan delta og gjennomføre turen etter egne mål, uten konkurranse eller andre prestasjonsmål utover sine egne. Det skaper utrolig godt miljø, trygghet og hvert sekund under turen kan benyttes til å fange opplevelser og bli kjent med seg selv under uvante og ekstreme omgivelser. 
Vi vil derfor gi hele opplegget inkludert turledelsen toppkarakter, klart verdt pengene, og kan trygt anbefales til andre, både trente og mindre trente deltakere. "

- Herner og Glenn-Egil, gjester på Kilimanjaro med safari i Kenya

BESTIG ELBRUS - TOPPEN AV EUROPA 

Foto: Bjørn Stange Ankre

"Tusen takk for en flott tur.

Vi har tenkt litt på hva vi skal si i en tilbakemelding, og vi har egentlig bare skryt å gi.  Alt fungerte knirkefritt.

Turen var lagt opp på en flott måte der alt fungerte som det skulle med hensyn til logistikk, overnatting, mat osv.  Thor er en fantastisk guide som tok hensyn til alle deltakerne, og vi følte oss godt ivaretatt hele tida. VI var også en gjeng som ble godt kjent og vi fikk flere nye venner på turen. Veldig positivt.

For oss så vil Hvitserk være et klart første valg ved neste slik type tur."

- Vigdis og Johan Arild, gjester på Bestig Elbrus - Toppen av Europa 

FINNMARKSVIDDA 

Turen over Finnmarksvidda var fantastisk! Jeg er strålende fornøyd med alt.

Jeg gikk god info av deg på kontoret. Guiden Pål var super. Vi fikk god oppfølging av Pål i forkant av turen (1 telefon + 2 tekstmeldinger). Pål har alltid godt humør, er sosial og en flink guide. Vi var en gruppe på 7 personer noe jeg synes er passe. Det er flott at gruppen ikke er så stor. Hyttene var fine og maten var nydelig. Vi hadde ikke trengt å bære med oss sovepose da det var dyner på alle hyttene.

- Tine, gjest Finnmarksvidda på ski