Vi drar til Portugals kystlandskap!

Portugal har så innmari mye å by på - og sjømaten alene er grunn nok til å reise dit. Men fottur? Denne turen er vi spent på å dele med deg. 

Hvorfor drar vi til Portugal?

For det første har vi hovedstaden Lisboa, Barcelonas kulere lillesøster. Du føler du er i en miniatyrutgave av San Francisco, med de bratte bakkene og trikkene som kjører på kryss og tvers.

Her er det både rimeligere og mer sjarmerende.

I gamlebyen pryder vakre keramikkfliser flere av områdets eldste bygg, og du kommer tett på lokalbefolkningen.

Og hva med maten? Hva med en fristende tradisjonsrik "stein- suppe" (Sopa da Pedra)? Ta det med ro - den inneholder ingen steiner, dog inneholder den gode grønnsaker og kjøtt som kokken har tilgjengelig for dagen. Til hovedrett anbefaler vi en av de mange variantene av fisk og sjømat de er så gode på her i Portugal. Prisen er dessuten lavere enn i mange andre Vest-Europeiske land. 

Vi er her for turen!

Vilt, vakkert og spektakulært - Portugal er for alle turelskere

Hvor er alle menneskene?

Alentejo fortjener mer oppmerksomhet. Men samtidig er vi glade for at turismen i Alentejo fortsatt er beskjeden! Vi kommer til å se andre mennesker, men heldigvis vil mange av disse være surfere som leker seg ute i bølgene langs de utallige, fantastiske og langstrakte strendene vi passerer. 

Besøk i de små kystsamfunnene

Den største landsbyen vi er innom på fotturen er Vila Nova de Milfonte. Byen har 5 - 6000 innbyggere. Så da forstår du hvor små de andre landsbyene vi er innom er. Før flyttet mange vekk fra Alentejo og til større byer for et bedre liv og jobbmuligheter. Idag er flere yngre på vei tilbake, fordi turismen skaper arbeidsplasser - og mange drømmer om å starte opp restauranter og gjestehus. På tur hjelper du å støtte de lokales muligheter!

Vi vandrer i rolig tempo og nyter ferien

Det lokale livet går i rolig tempo og det er all verdens muligheter til å virkelig nyte den portugisiske kysten.

Her er det noe for alle!

Interessert i foto? Knips i vei - dette blir et flott fotoalbum å vise frem hjemme. Er du interessert i fugler? De kjente, hvite storkene er der oftere enn du aner, bare hold utkikk! Er du interessert i andre mennesker? Snakk med de lokale da vel - vi tipper de har mange gode historier å dele, spesielt i fiskerlandsbyene vi er innom. Er du interessert i nye turvenner? Våre gjester er sosiale vesener, og sjansen er stor for at du innen en uke har gått har fått deg nye reisevenner for fremtiden. 

Alentejo, i landstrykernes fotspor

Alentejo er en av Europas fattigste regioner, og det har tidligere ikke vært noen tradisjon for turgåing. Det ble ansett for å være forbeholdt landsstrykere. Taxisjåfører ville for 10 år siden ikke en gang plukke opp folk som gikk langs veiene. Vi synes det er skikkelig kult å kunne reise til en slik destinasjon, hvor de fortsatt lever litt på gammel tradisjons vis og hvor turismen enda ikke har hatt for stor påvirkning på den lokale kulturen. 

September: Den perfekte måned i Portugal

September er en deilig måned å reise til Portugal på, og vi gleder oss i alle fall til bølgeskvulp mot klippeveggene, behagelig vandretemperatur, dukkerter i bølgene og hyggelige måltider hver kveld hvor vi samles og utveksler de små og store øyeblikkene fra dagen. Kanskje den nye turkameraten din fikk med seg noe helt annet enn du var opptatt av? 

 

Fottur i Portugal

Bli med på en ukes utforskning av et av Portugals urørte hjørner - til vakker natur, urørte strender og sjarmerende landsbyer med hvite hus og trange brosteinsgater.

Europa Nivå 2

8 dager