Hvitserk avlyser alle utenlandsturer i 2020

Som du ved dette tidspunkt sikkert har lest og hørt et antall ganger, ble de strengeste tiltakene siden krigen innført i Norge den 13 mars. Samtidig innførte UD for første gang i historien reiseråd til alle land i verden som skulle gjelde til og med den 20 august. Alle Hvitserks turer fra 13 mars til 20 august ble som et resultat av UD’s reiseråd kansellert.

Dette har selvfølgelig vært en ekstraordinær situasjon for Hvitserk som turoperatør, men også for gjestene våre. Vi er inne i den mest utfordrende perioden i vår 40 år lange historie, samtidig som vi rent økonomisk står på trygg grunn. Nå er vi mest opptatt av å jobbe hardt for å forberede oss for den dagen vi igjen kan sende gjestene våre på tur under trygge og forutsigbare former. Det kan vi dessverre ikke i høst og vi har derfor avlyst alle turer høsten 2020.

Hvorfor, tenker du?

Gjestenes sikkerhet

Hvitserk setter gjestenes sikkerhet i første rekke. Det har vi alltid gjort, og det kommer vi alltid til å gjøre. Vi ser at smittesituasjonen i verden er veldig uoversiktlig, og kommer til å vare i lang tid framover. Spørsmålet nå er når Corona-pandemien treffer store reisemål for Hvitserk som Nepal, Bhutan, Tanzania og Kenya. Dette er alle land som ikke har økonomiske ressurser til å løse smitteproblematikken på samme måten som i Norge.

I dette skal man også ta med det faktum at i 2019 hadde Hvitserk mer enn 120 turer til over 40 land i hele verden. Hvitserk er ikke en vanlig turoperatør, men Nordens mest spissede adventure operatør med de mest krevende turene og ekspedisjonene.

Gjestenes forutsigbarhet

Å reise på tur med oss er noe man skal se fram imot og glede seg til. Det blir fort vanskelig å glede seg om man ikke vet om man kan reise på tur eller ikke. Da er det ganske naturlig at man spør seg følgende: Skal jeg like godt kansellere og spare feriedagene til neste år når smittesituasjonen har bedret seg?

Pakkereiseloven

I henhold til pakkereiseloven kan Hvitserk som turoperatør avlyse turer helt opp til 14 dager før avreise. Dette mener vi er en veldig kort frist for avlysning og gir våre gjester dårlig forutsigbarhet.

Vi mener avgjørelsen om å avlyse alle turer høsten 2020 ivaretar sikkerhet og forutsigbarhet for våre gjester på en best mulig måte. Så håper vi at det blir trygt å reise igjen i 2021 og at vi ser mange av dere på tur da.

Men fortvil ikke, se alle våre turer i Norge under turkalenderen.

God sommer fra Hvitserk!

#stayhomestaysafe