Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

Hvitserks gjester bidrar til treplanting i Kenya

Til mange av reisemålene våre må man fly. Flyreisene påvirker klimaet, og for å kompensere for miljøskadene og Co2-utslippene flyreisen medfører, samarbeider Hvitserk tett med Basecamp Explorer Kenya i Masai Mara.  I 2017 satt Hvitserk i gang med å plante en egen «Hvitserk-skog». 
Skogen som plantes binder Co2, som er de mest skadelige gassene for klimaet på jorden.

Alle som melder seg på Hvitserk-tur, får i påmeldingsskjemaet to avkrysningsmuligheter. Det har i flere år vært mulig å gi «ti kroner pr turdag» til ulike bistandsprosjekter i i Kenya og Nepal. Siden 2017 har det også vært mulig å bidra med 300 kroner til treplantingsprosjektet. 300 kroner tilsvarer planting av omtrent 50 trær og er en gjennomsnittlig klimakompensasjon for flyreisen til Hvitserks reisemål. 

Hvitserkskogen

Alle pengene som kommer inn til treplantingsprosjektet går uavkortet til Kenya. Hvitserk har forpliktet seg til betydelige bidrag de neste årene, og vil også dekke Co2-utslipp foretatt for egne reiser.

Basecamp Explorer Kenya har vært involvert i treplanting i Masai Mara siden 2002. Prosjektet har stor betydning for det sårbare og dyrerike økosystemet i Masai Mara. Målet er å plante 150 000 trær og gjenskape skog som de siste tiårene har blitt ødelagt av menneskelig aktivitet. Det skal plantes over 80 ulike tretyper og prosjektet vil skape både arbeidsplasser og inntektsmuligheter for masaiene i området. Det er gjort avtale med to lokale masai-familier om å sette av et 150 måls stort areal til prosjektet, med mulighet for ytterligere utvidelser, og det store omfanget gjør at treplantingsprosjektet vil ha stor betydning for lokalt fugle- dyrliv.

«Hvitserk-skogen» åpnet sommeren 2017, og nå er altså mer enn 50.000 kroner overført til prosjektet. Skogsområdet ligger i tilknytning tilsafarifavortten Basecamp Masai Mara, en safaricamp mange Hvitserk-gjester er innom. Her plantet Barack Obama et tre, da han og familien besøkte Kenya i 2006 – og er man Hvitserk-gjest på safari i Masai Mara oppfordres alle til å avlegge skogen og prosjektet et besøk.

Hvitserkskogen