Hvitserkskogen - Vårt treplantingsprosjekt i Kenya

Hvitserks turer foregår i hele verden. Til mange av reisemålene må man fly. Flyreisene vi foretar oss påvirker klimaet, og for å kompensere for miljøskadene og Co2-utslippene flyreisen medfører, samarbeider vi tett med Basecamp  Explorer Kenya i Masai Mara og er nå i gang med å plante vår egen «Hvitserk-skog». Skogen vi planter binder Co2, som er de mest skadelige gassene for klimaet på jorden.

Alle som melder seg på Hvitserk-tur, får i påmeldingsskjemaet to avkrysningsmuligheter. Det har i flere år vært mulig å gi «ti kroner pr turdag» til ulike bistandsprosjekter vi støtter i Kenya og Nepal. Nå er det også mulig å bidra med 300 kroner til treplantingsprosjektet vårt. 300 kroner tilsvarer planting av omtrent 50 trær og er en gjennomsnittlig klimakompensasjon for flyreisen til våre reisemål. 

Alle pengene som kommer inn til treplantingsprosjektet går uavkortet til Kenya. Hvitserk har forpliktet seg til betydelige bidrag de neste årene, og vil også dekke Co2-utslipp foretatt for egne reiser. 

Hvitserk har flere års erfaring i å samarbeide med Basecamp Explorer Kenya om ulike bistandsprosjekter, og erfaringen vår er svært god. Prosjektene har stort lokalt engasjement. De har fokus både på natur og mennesker – og kombinerer naturvern og arbeidsplasser og bærekraftig utvikling. 

Basecamp Kenya har vært involvert i treplanting i Masai Mara siden 2002. Prosjektet har stor betydning for det sårbare og dyrerike økosystemet i Masai Mara. Målet er å plante 150 000 trær og gjenskape skog som de siste tiårene har blitt ødelagt av menneskelig aktivitet. Det skal plantes over 80 ulike tretyper og prosjektet vil skape både arbeidsplasser og inntektsmuligheter for masaiene i området. Det er gjort avtale med to lokale masai-familier om å sette av et 150 måls stort areal til prosjektet, med mulighet for ytterligere utvidelser, og det store omfanget gjør at treplantingsprosjektet vil ha stor betydning for lokalt fugle- dyrliv.

«Hvitserk-skogen» åpnes sommeren 2017. Skogsområdet ligger i tilknytning til Basecamp Masai Mara, en safaricamp mange Hvitserk-gjester er innom. Her plantet Barack Obama et tre, da han og familien besøkte Kenya i 2006 – og er man Hvitserk-gjest på safari i Masai Mara oppfordrer vi alle til å avlegge skogen og prosjektet et besøk.

Safari i Masai Mara

En drømmereise for deg som vil oppleve det mangfoldige dyrelivet i i den vakre, dyrerike nasjonalparken Masai Mara. Her bor dere på særegne overnattingssteder med høy standard som har vunnet priser for sitt arbeid innen bærekraftig turisme. I Masai Mara opplever dere det afrikanske dyrelivet på sitt aller beste. Dette er en spennende, flott og helt særegen opplevelse! Vi går på "jakt” med kamera og kikkert, med spyd og pil og bue. De engelsktalende Masaiene lærer deg å tyde spor og tegn i naturen, og vi har med oss dyktige Masaier på turen.

Afrika Nivå 1

7 dager