Lokalavisene sto omtrent klare på Gardemoen for å ta dem imot – heltene fra bygda som hadde tatt Sør-Amerika med storm og besteget det høyeste fjellet på den sørlige halvkule, og en av "Seven Summits", Aconcagua.  

Gudbrandsdølen var først ute, og deres portrett av Martin Sandbakken og Tor Christer Siljehaug skapte enormt engasjement på Snapchat: “Vårt livs villeste og hardeste topptur!” starter med et pang, og avisen beskriver Aconcagua som tre Galdhøpigger oppå hverandre, hvor det meste av snø er byttet ut med sand og grus. Legger man til de tre argentinske M’ene har man et ganske realistisk bilde av turenMulldyrMatè og Macho Mannfolk.  

Nyhetsnorge gikk av hektene når Hvitserkgruppa kom hjem fra tur - Skjermbilde fra venstre til høyre: GD.NO / DOLEN.NO / AN.NO

Aconcagua, en av “Seven Summits 

Det gleder oss at lokalavisene tar tak i folkets personlige og kollektive mestringsøvelser, og kanskje enda mer at våre deltakere ønsker å fortelle om opplevelsene de har hatt på turene vi bruker så mye tid og energi på å gjennomføre, og for å maksimere toppsjansene deres 

Ikke bare gir det andre et personlig innblikk i hvordan turen gjennomføres og hva som trengs i form a trening og forberedelser, men det gir oss en bedre idè om hvordan deltakere opplever og tenker på turen i etterkant.  

Toppstøtet på Aconcagua 

Natten før toppstøtet er beskrevet av Siljehaug på en måte som mange oppfatter den aller tøffeste dagen på turen, “... Da jeg våknet ønsket jeg kanskje... at jeg var et helt annet sted, men jeg visste at alt ville være verdt det, når jeg kom til toppen...” 

Det er ingen tvil om at turen til Aconcagua er tøff, og det er jo det som gjør den interessant, spennende og blir enda en døråpner for flere luftige ekspedisjoner. Det er på Aconcagua man lærer seg hvordan man faktisk fungerer i høyden - her er det ingen som løper frem og tilbake mellom teltene med kaffe, te og kaker. Her er det ingen “Kjære mor”. 

Skrittet opp fra Elbrus og Kilimanjaro kan for mange virke høyt, og Tor Christer beskriver det på en måte som mange opplever, “Planen om å forsøke oss på Aconcagua begynte allerede da vi hadde nådd toppen av Elbrus... nå lå vi i telt i femten netter... Elbrus er nesten som en lek i forhold.. mye mer tilrettelagt...” 

“Det beste i verden” 

Artikkelen gjør en god jobb å vise fram hvordan man har det på en tur som dette, og alt som foregår i hodetog i kroppen, og ikke minst: følelsen av å nå toppen, 

Å komme til toppen var en vannvittig energiboost!... å komme til toppen kan sammelignes med alle favoritter for hva som er “best i verden”... Klemmene er ekstra gode på toppen av Aconcagua.” 

Jani og Jan i Østlands Posten og bilde av gruppa på tur: Fotocred fra venstre til høyre: OP.NO / Børge Helstrøm

 

Aconcagua - Vacasdalen

Det er store sjanser for at Aconcagua blir den mest anstrengede, krevende og råeste naturopplevelsen din noensinne. På denne turen står utfordringene og opplevelsene i kø, og med sine 6962 moh er dette en skikkelig ekspedisjon.

Sør-Amerika Nivå 5

26 dager

Neste avreise: 02.01.2023 Fra Kr. 67 900,-