Koyiaki Guiding School

Mara Naboisho Conservancy

Her finnes en av de siste mektige dyremigrasjonene – halvannen million antiloper og gnu på årvisse vandringer over savannen. Området har også verdens høyeste tetthet av ville dyr, og en betydelig løvebestand. Forskerne mener at 40 prosent av Afrikas gjenværende større pattedyr lever i dette begrensede området!

Rett nord for Masai Mara ligger Mara Naboisho Conservancy, som en integrert del av dette unike økosystemet. Mara Naboisho Conservancy ble etablert av Basecamp Foundation i nært samarbeid med 500 Masai landeiere for å bevare randsonene rundt nasjonalparken og dermed sikre det unike dyrelivet. Mara Naboisho er blitt et eksempel på hvordan bevaring av natur, dyreliv og kultur kombinert med økonomisk utvikling for lokal befolkningen kan organiseres.

Midt i Mara Naboisho Conservancy ligger Koyiaki Guiding School (KGS) som ble etablert i 2001 av lokale Maasai-ledere for å utdanne Maasaier til profesjonelle guider.  Hensikten var å gi en utdannelse til arbeidsløse Maasai ungdommer på lokale hoteller, for å hindre en utvandring til slummen i de store byene. Den ettårige utdannelsen gir unge Maasai kvinner og menn kunnskap og forståelse til å motarbeide den skadelige miljø påvirkningen av natur og kultur samt kunnskap om naturforvaltning og bærekraftig turisme, som et redskap i utviklingen av Masaienes tradisjonelle landområder.

Den ettårige utdannelsen er sertifisert av ”Society of Professional Guides Association” og studenten oppnår bronse nivå ved avslutningen av skole året. Skolen er i dag en av Kenyas mest annerkjente guideskoler.

Flesteparten av elevene kommer fra fattige familier og er avhengige av stipend. Et års skolegang koster USD 2000, men  KGS er i tillegg avhengig av finansiell støtte til drift og teknisk utstyr. Koyiaki Guiding School  er den første og eneste skolen i Kenya som fokuserer på utdannelse av Maasai guider. Siden 2001 er over 200 Maasai guider utdannet, over 85 prosent av dem har fått jobb, langt de fleste arbeider i dag som guider i Maasai Mara.
 
Stiftelsen Varde støtter Koyiaki Guding School og gitt utdanningsstipend til flere elever.

Safari i Kenya og strandferie

Safari i den vakre, dyrerike nasjonalparken Masai Mara i Kenya i kombinasjon med kritthvite strender på Kenyakysten.

Afrika Nivå 1

12 dager