TURNYHET - KANG YATZE II 6175 MOH!

Indiske myndigheter har nå besluttet  å stenge Stok Kangri for alle turister i 2020. Dette synes jo vi er veldig synd fordi dette området har så mye flott natur -  og ikke minst flotte fjell - å by på. Derfor kommer vi nå med turnyheten Kang Yatze II på 6175 moh. 

Er du på jakt etter en tur i høyden uten at det tar fire uker eller blir teknisk vanskelig? Utenfor idylliske Leh i Indisk Himalaya finner vi Kang Yatze II, som med sine 6175 moh er en utfordrende topp, men med god akklimatisering legges alle forutsetninger til rette for at det blir et vellykket toppstøt. 

Vi flyr via Delhi til Leh. Leh ligger på 3500 moh så akklimatiseringen begynner umiddelbart. Vi bruker noen dager på vandreturer i området og tar blant annet en jeeptur til Wari La-passet på 5312 moh. Etter tre netter i Leh begynner vi vandringen. Vi går forbi små landsbyer, templer og i mektig natur på veien inn mot Kang Yatze basecamp. Det er et fascinerende landskap på vei mot Basecamp, med forholdsvis lite vegetasjon, men ulike steinformasjoner som skifter i farge fra rødt, grønt, lilla og brunt. Er vi heldige får vi med oss det lokale dyrelivet; fra små murmeldyr til fjellgeiter som traverserer de stupbratte fjellsidene uten det minste problem.

Stien tar oss over flere pass - som er ypperlig i forhold til akklimatisering og mantraet "go high, sleep low." Når vi kommer til basecamp på 4860 moh kjenner vi at luften er tynnere, men bør samtidig ha det komfortabelt og ikke alt for mye ubehag.

Toppstøtet starter tidlig om morgenen og tar oss over både stein og snø. Den siste delen av toppstøtet går langs ryggen av fjellet (her kan det bli bruk for stegjern og isøks) og når vi kommer til toppen er utsikten spektakulær. Leh ligger i dalen langt under oss, og snøkledde fjelltopper er synlige i 360 graders vinkel. Dette er et øyeblikk du ikke kommer til å glemme!

Du har mulighet til å utvide turen med noen dager i Agra og Jaipur.

Vi håper du blir med oss for å utforske denne spennende fjell- og toppturen!

 

Kang Yatze II - din første 6000 meter?

Har du vært på toppen av Elbrus eller Kilimanjaro og ønsker høyere utfordringer? Da er Kang Yatze II i Indisk Himalaya fjellet for deg! Selve anmarsjen er nesten verdt turen i seg selv.

Asia Nivå 4

16 dager