Foto: Lars Petter Jonassen

Bestig Kilimanjaro - alt du behøver å vite
I dag er Kilimanjaro ikke bare en av våre mest populære turer, det er også et av verdens mest berømte fjell. Den ikoniske toppen byr på et mangfold av natur og ulike ruter for å komme frem til det berømte Uhuru Peak på 5895 moh. Uhuru er et swahiliord som kan oversettes til betydningen frihet og er et navn som toppen av fjellt ble gitt så sent som i 1961 når landet fikk sin uavhengighet fra det Britiske imperiet. Vår historie med Kilimajaro strekker seg så langt tilbake som 70-tallet, da en av firmaets grunnleggere hadde en sentral rolle i oppbygningen av nasjonalparken som inkluderer fjellet. Du kan velge om du reiser med erfaren guide fra Norge, eller om du vil være med på en tur sammen med vår fantastiske lokale partner som har engelskspråklige guider. Uansett hva du velger kan du glede deg til en uforglemmelig opplevelse på veien mot Afrikas tak. 

Hvorfor skal du reise til Kilimanjaro?

  • Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser
  • Kilimanjaro er et ypperlig fjell for deg som ikke har tidligere erfaring med høye fjell, mange har dette som sitt første høye fjell. Med sine 5895 moh. er dette en real utfordring der du får erfare hvordan kroppen fungerer i tynn luft.
  • Turen i seg selv er en opplevelse, men som en bonus er det stor sjanse for at du kommer opp på Afrikas høyeste fjell og kan sette en av Seven summits på din tur CV
  • Vi går Rongai-ruten opp, her er det mindre folk og veldig god akklimatisering før toppnatten
  • Reiser du med Hvitserk får du bokstavelig talt komme til dekket bord, kokketeamet sørger for nydelig mat og du får teltet satt opp før du ankommer leir hver dag

Foto: Lars Petter Jonassen

Personlig utstyr til turen
Fordi turen går gjennom flere klimasoner må du for denne turen være forberedt for både sommer, høst og vintervær. Både shorts, ullundertøy og dunjakke må med i bagen. På siden for turen finner du en utstyrsliste som forteller hva du selv må ta med på denne turen. Du bærer kun med deg en dagstur sekk med klær, personlige effekter og vann til eget bruk, resten av bagasjen din blir fraktet for deg mellom campene. Vi har laget en blogg med utstyrstips til hva du bør tenke på når du skal pakke for tur til Kilimanjaro. 

Safari eller strandferie etter fjellet? 
Etter turen til Kilimanjaro er det deilig å slappe av med late dager på safari eller stranden. Ta kontakt med oss om du ønsker å legge til ekstra dager til reisen din. Vi skreddersyr både safari dersom du reiser på turen med lokal turleder på turen som ikke har safari inkludert, eller vi kan hjelpe deg med å sy sammen drømme strandferie på Kenyakysten eller Zanzibar. 

 

Kilimanjaro med safari i Tanzania

På denne turen kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tarangire, Tanzania. Dette er en naturopplevelse av de sjeldne!

Afrika Nivå 3

13 dager

Neste avreise: 14.09.2022 Fra Kr. 46 900,-