Skiturer i Norge

Vinterturkurs på Finse
Med utgangspunkt fra Finse 1222 har Hvitserk i vinter flere kurs i vinterfriluftsliv på hvite, vakre og kalde Hardangervidda. I løpet av fire dager lærer Hvitserks erfarne guider bort alle triksene du trenger for å kunne nyte friluftsliv om vinteren. Drømmer du om å bli med oss på en langtur i polare strøk, kan dette være en fin test. Vi garanterer en innholdsrik og lærerik tur - og en svært hyggelig langhelg på fjellet.
Vinterturkurset varer i fire dager.

På ski over Finnmarksvidda
Det er vilt og eksotisk i Finnmark, og skituren over vidda er en fin test hvis du drømmer om en polar ekspedisjon. På Finnmarksvidda får du en smakebit med endeløse vidder, kulden og timer på ski. Men spesielt for denne turen er lyset! I slutten av februar er det mørkt i mange timer av døgnet, og det er nå du finner dramatikken i nordlyset og den fantastiske naturen. Vi bor på tre hyggelige fjellstuer og etter skituren kjører vi snøscooter tilbake over vidda! Hele turen er på ca. 80 km og terrenget er lettgått og flatt. Avstanden mellom stedene er en dagsmarsj på fra 25 -35 km. Turen krever ikke kondisjon utover det normale, men du bør være i god form og ha gått endel på ski fra før av for å få utbytte av turen. 

Vårskitur fra Finse til Hardanger
Dette er en av vårens vakreste fjellskitur! Vi starter med overnatting på hotellet på Finse 1222, og får en flott skitur over Hardangerjøkulen til Demmevasshytta. Demmevasshytta er et levende bremuseum, og har masse atmosfære. Her overnatter vi, før vi dagen etter fortsetter ned i Simadalen i Hardanger – akkurat når fruktblomstringen er på sitt beste. Her kan vi nyte et iskaldt bad i den vårspreke elva før vi blir hentet og kjører tilbake over Hardangervidda til Ustaoset. Dette er den enkleste av vårskiturene våre, og du trenger ikke å ha mye forkunnskaper for å delta. 

Josten på langs
Josten på langs er en av Norges største skiklassikere – og det er det mange grunner til! Her kan man oppleve vestlandsnatur på sitt aller, aller vakreste! Med to netter telt på breen og en forholdsvis krevende og lang oppstigning opp Fåbergstølbreen og til breplatået, kan dette være en krevende tur. Er forholdene gode, kan vi i løpet av turen ta avstikkere til klassiske topper som Lodalskåpa (2083 moh), Brenibba (2018 moh), Kjenndalskruna (1830 moh), Høgste Breakulen (1957 moh) og Supphellenipa (1731 moh). Dagsetappene er på ca 20 km, og i løpet av turen er det store sjanser for at været veksler raskt, og det er ikke uvanlig å oppleve både full vinter og varm, stekende sol i løpet av dagene på tur over Nord-Europas største isbre. På vei opp og ned fra selve breen, går deler av turen til fots med skiene på sekken. 

Svalbard på tvers 
Å krysse Spitsbergen på tvers, vil for de aller fleste være den ultimate måten å oppleve den storslåtte Svalbardnaturen, samtidig som turen gir en innføring i ekspedisjonslivet i Arktis. Forkunnskaper om arktiske ekspedisjoner er ikke nødvendig, og vår flinke guide vil bidra til at alle får en fantastisk naturopplevelse. Vi går med pulk, men har forholdsvis korte dagsetapper, så dette er en tur som er overkommelig for de fleste som er godt trent og vant med å gå på ski i vinterfjellet. Vi avslutter turen med en natt på Isfjord Radio og returnerer til Longyearbyen med scooter og pulken full av minner.