SOMMERTURER:

Det ligger muligens noe snø igjen i fjellene, men det er det våte element som venter oss på havkajakkurs i selveste Lofoten. Sertifiser deg med våttkort fra Norsk Padleforbund i det glassklare vannet, og bli med på en flott fjelltur i midnattsol på kvelden. Har du våttkort fra før? Fortvil ikke. Nytt av året er at vi også har et videregående kurs i de samme farvannene!

Siden etableringen i 1891 har det smått legendariske Hotell Union Øye hatt besøk av gjester som Edvard Grieg, Knut Hamsun, Keiser Wilhelm II og Kong Haakon. Deltakerne på vår fjelltur rundt Hjørundfjorden vil bo på alt fra herskapelige Øye, til tradisjonelle og hjemmekoselig stuer. På dagtid går vi i majestetiske fjellområder som Molladalen og Slogen. Bli med vår internasjonale gruppe og opplev vestlandsk natur og kultur på sitt aller beste!

Vakre omgivelser å nyte kajakktur i! 

Våre klatreturer i Romsdalen har med årene blitt en stadig mer populær tradisjon for våre reisende. Med hjemmekoselige Romsdal Lodge som utgangspunkt tar vår egen Magnus Hendis dere med på vertikale eventyr. Lyst på en introduksjon til klatring, samtidig som du får besteget Romsdalshorn? Det er det mange andre som har også, så vi har satt opp tre avganger i sommer!

Med sine 12.000 øyer, hvor mesteparten er ubebodde små oaser, er Helgeland kanskje verdens vakreste sted for kajakkpadling. Helgeland byr på unike padleopplevelser for både erfarne og uerfarne. Ved kritthvite strender, noen av verdens reneste fjorder, mektige havørn og nysgjerrige niser skal vi oppleve den sjarmerende lokalkulturen i nord.

Et Arktisk padleeventyr venter den eventyrlystne på Svalbard. Øygruppen i nord er nok best kjent for sine vinteraktiviteter, men naturen, dyrelivet og opplevelsene er minst like mektige om sommeren. I løpet av turen får vi oppleve fangstmannslivet på nært hold, de enorme brefrontene, den særegne stillheten i Arktis og en rekke historisk viktige og interessante steder som Pyramiden, Skansebukta og Svenskehuset.

Fjorder og fisk er virkelig det som har satt Norge på det internasjonale kartet. Fra Finse starter vår kombinerte sykkel, fjell og kajakktur i det vestlandske fjordlandskapet. En historisk sykkeltur på Rallarvegen, Europas mest kjente togreise og en overnatting på en helt spesiell gård - venter deltakerne på denne internasjonale turen! Fjordene på vestlandet er og arenaen, når vi i løpet av seks dager padler rundt i det vakreste vårt verdenskjente fjordlandskap har å by på.

Svalbard er flott for fotturer.

Vi fortsetter sommeren i Arktis! Denne gangen med en helt ny tur, som få har gjort før deg. I starten av august drar vi ut på en elleve dagers lang seileekspedisjon rundt Svalbard. Turen krever ingen kompetanse innenfor seiling – kun innsats, og er dermed en perfekt læringsarena for den eventyrlystne og nysgjerrige. I løpet av 500 nautiske mil vil vi besøke verdens nordligste samfunn i Ny-Ålesund, sjeldent besøkte historiske omgivelser, det vakre og ubebodde Nordaustlandet, samt rå, vill og uberørt natur i verdensklasse.  

Tidligere i vinter la vi ut en ny fottur på Svalbard. Interessen har vært veldig stor, men det er enda noen få ledige plasser. Med dagsetapper på 15-20 kilometer går vi Nordenskiöld land på langs. Underveis vil vi telte i øde landskap, oppleve Arktisk stillhet som isbjørnvakt, bo i den russiske bosetningen Barentsburg, og ta inn på en av de råeste plassene vi vet om – Isfjord Radio.  

Flere ganger i løpet av sommeren skal vil vi med små internasjonale grupper oppleve de ikoniske stedene Trolltunga, Preikestolen, Kjerag og Folgefonna. Med vår guide så forflytter vi oss fra sted til sted, vi benytter flotte overnattingsplasser underveis, og avslutter dagene med gode måltider. 

Lofoten er enormt vakre strender, dramatiske fjell, flotte fiskevær og autentiske rorbuer. Har du ikke vært i Lofoten før, men ønsker å oppleve alt som dette området har å by på - så er sommerens internasjonale tur til Lofoten noe for deg. I løpet av åtte dager vil vi overnatte i de autentiske rorbuene, vandre i de vakre fjellene og bli kjent med den særegne kystkulturen.

Nok en nyhet! Vi har lenge ønsket å tilby en tur der vi seiler fra fjell til fjell, og klatrer noen av de flotteste toppene i området. Sommeren avsluttes derfor med en seiltur til selve nasjonalfjellet! Denne turen tar oss fra Bodø, til Steigen og innom Manshausen – paradisøya til Børge Ousland. Vi skal fiske fersk fisk, oppleve det sosiale båtlivet, gå luftige Nordskottraversen, ta oss til det spektakulære landemerket Hamarøyskaftet og avslutte med klatring på selve nasjonalfjellet – Stetind!

Velkommen med på tur!