Sykkel- og fottur på Cuba

I november (avreise 14.11.2013) reiser vi på en 16-dagers lang rundreise for å oppleve Cuba fra sykkelsetet og til fots. Det finnes neppe noen bedre måte å komme i kontakt med dette smilende folket på. Vi starter i Havanna. Dette er en magisk by som vitner om spansk kulturarv: mørk rom, søte sigarer, salsa og en legendarisk livsglede. Her bor vi i gamlebyen som er oppført på UNESCO's verdensarvliste. Side om side med prektige bygninger fra kolonitiden finner vi slagord som "Viva Cuba Libre" og det umiskjennelige portrettet av Che Guevara påmalt hvite murvegger.

Ute på landsbygda sykler vi gjennom et vakkert karibisk landskap bestående av tobakk-, sukkerrør- og kaffeplantasjer. Provinsen Pinar del Río er i tillegg kjent for sine spesielle kalksteinsformasjoner, grotter og kritthvite, innbydende strender. Etter fire dager på sykkelsetet, drar vi i fotsporene til de store revolusjonsheltene. Sierra Maestra er den største fjellkjeden på Cuba hvor blant annet Fidel Castro og Che Guevara søkte tilflukt. Nettopp i disse fjellene var det at rebellene skapte en geriljahær som felte Batista. Så godt som hele fjellkjeden er skogkledd og tett som en tropisk jungel, og her skal vi på trekking og topptur til Cubas høyeste fjell; Pico Turquino (1 974 moh.).
Cuba har noe for alle og alle sansene - enten det er historien, naturen, menneskene eller de dampende rytmene som lokker. På denne turen får vi med oss litt av alt. Og siden Cuba jo er en del av Karibien, så lokker naturligvis strendene også.

På våre sykkelturer på Cuba har vi norskspråklig guide, og vi sykler i mindre grupper enn veldig mange av våre konkurrenter. Kontakt oss hvis du også vil rømme høstmørket og november-regnet og i stedet bli med på et karibisk sykkeleventyr!