Turnyhet! Jentetur i Atlasfjellene

Turen i Marokko og Atlasfjellene er en av Hvitserks mest populære, og vi har arrangert den i flere år. Vi elsker de fargerike fjellene, den vakre naturen og eksotiske kulturen - og vil at så mange som mulig skal få oppleve dem! Vi vet at jenter trives godt på aktive turer sammen, og vår erfaring er at jentene digger Marokko. 

Jente- og gutteturer er jo ikke noe vi driver med til vanlig (enda!), men flere av våre spreke følgere har ønsket dette og nå kjører vi på! Først ut er en ren jentetur til Marokko og Atlasfjellene, en magisk destinasjon fullspekket av inntrykk, vill og vakker natur, fargesprakende småbyer og eventyr.  

"Øverst" på programmet står bestigning av nord afrikas høyeste topp, Jebel Toubkal, 4167 meter med fantastisk utsikt! Og det stopper ikke der. Turen vår til atlasfjellene er mer enn en fjelltur - det er også en reise tilbake i tid og til et land som fyrer opp inspirasjonen til de fleste. Sammen med en sporty gruppe damer kan du nå oppleve Marokko på hvitserkmåten! Aktive ferier med den perfekte balansen av kultur og natur. 

Blir du med? Og har du kanskje en venninnne som er gira? Les mer om turen nederst på siden. 

Foto: Marianne Østensen

HISTORIE
Marokko er et monarki i Nord-Afrika. Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie. Landets grenser er omstridt. Marokko hevder herredømme over Ceuta, Melilla, men mer omstridt også Vest-Sahara. Marokko har reelt sett administrert nesten hele av sistnevnte territorium siden 1975. Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca, ligger begge ved Atlanterhavskysten.
 
Marokko er det eneste afrikanske landet som for tiden ikke er medlem av Den afrikanske union. Det er medlem av Den arabiske liga, Maghreb-unionen, Den Islamske konferanse , Middelhavsdialoggruppen, Group of 77 og viktige ikke-NATO allierte av USA. 

VANSKELIGHETSGRAD
Dette er en flott fjelltur som de aller fleste i normal god form klarer å gjennomføre uten større problemer. Har du gått litt i fjellet før, så klarer du dette. Du bærer kun din egen dagstursekk på fjellturen, resten transporteres med muldyr fra sted til sted. Vi skal opp på 4167 moh. og det bør man ta på alvor, men etter flere dagers vandring i høyden vil de fleste være akklimatiserte. Toppstøtet er en kraftanstrengelse, og på våravgangene vil man muligens få behov for stegjern dersom det ligger snø. Deler av turen går i bratt terreng med noe løs stein.