Reiser du på safari, får du garantert en flott opplevelse. Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, historiene til masaiene og å sitte ved bålet under en funklende stjernehimmel er magisk. 
Det er mange som kan tilby sånne opplevelser, men i Hvitserk jobber vi hardt for at gjestene som bestiller safari gjennom oss skal få oppleve noe som er unikt og vi skreddersyr hvert enkelt tilbud etter gjestenes egne ønsker. Safari kan gjøres rimelig og ekstremt dyrt - men aldri billig. Vårt mål er å tilby de beste og mest innholdsrike safariopplevelsene og kan garantere at gjestene som reiser med oss får uforglemmelige safari-opplevelser.

Hvordan er en typisk dag på safari?
En typisk dag på safari starter tidlig på morgenen. Før sola dukker opp over savannen drikker du kaffe med den lokale, engelskspråklige guiden og gjør du deg klar for «gamedrive» - en kjøretur på savannen der dere leter etter dyrene. Vanligvis gjør man dette i et par timer hver morgen (når sola står opp) og hver ettermiddag (rett før solnedgang). Det er i denne perioden dyrene er mest aktive. Etter morgenens gamedrive, drar dere tilbake til campen spiser en god frokost og slapper av noen timer i campen. Deretter venter en god lunsj og etter en ny prat med guiden om hva dere vil oppleve og hvilke dyr dere vil se etter, blir dere enige om planen for ettermiddagens gamedrive. Kanskje avslutter dere kjøreturen med en «sundowner» - der dere stanser bilen, går ut på savannen og tenner et bål og ser på solnedgangen med noe godt å drikke. 
Tilbake i campen, har masaiene fyrt opp bålet og der blir dere sannsynligvis sittende en god stund foran flammene for å oppsummere dagens høydepunkter. Deretter venter en god middag, og når du legger deg, kan det godt hende at har lagt en varmeflaske under dynen så du ikke skal fryse og om natten. Kanskje våkner du av et løvebrøl, eller lydene av en hyene eller leopard – og er dere heldige, kan guiden morgenen etter vise dere sporene fra nattens campgjester!

Hvilken camp velger du?
Safari-opplevelsen din henger sammen med hva slags camp du velger å overnatte i. Her er mulighetene mange. Vi anbefaler camper som ligger inne i selve nasjonalparkene og verneområdene – der avstanden til dyrelivet er kortest. Vi velger safaricamper der du kjører med gode biler, og har dyktige guider. Fordi du ofte tilbringer tid i campen midt på dagen, mener vi det er viktig at campen har god utsikt – så du kan observere dyrelivet når du slapper av mellom safariturene. Vi anbefaler derfor at du velger en camp som ligger med utsikt til vannhull, en elv eller på en liten høyde. Det er noe eget ved å sitte og lese i en bok, nyte sola og se en antilope eller elefant i det fjerne!
Vi anbefaler vanligvis små teltcamper - da det er der du etter vår mening får den beste safariopplevelsen! Og selv om du bor i telt, er de svært romslige med store, behagelige senger, dusj og do. Vi anbefaler også at du velger en safaricamp som tilbyr muligheten for gå- eller nattsafari. Det er spennende alternativer til kjøreturene. Å bruke en ettermiddag gående på savannen, der du speider etter dyr og dyrespor er noe som gjør inntrykk lenge! Du kommer også til å huske de lysende øynene til en leopard du møter på nattsafari!
De fleste safaricampene vi jobber med, drives etter bærekraftige prinsipper og har fokus på miljø- og naturvern. Noen av campene vi jobber med, som for eksempel Basecamp Eagleview i Naboisho ved Masai Mara driver også en guideskole som utdanner lokale masaier.

Hvor lenge er du på safari?
Når du reiser til Afrika, er døgnene på safari vanligvis de dyreste feriedøgnene på turen. Det er rimeligere å være på stranden eller å gå på fjelltur. Skal du innom en nasjonalpark, mener vi du får oppleve mye på tre-fire overnattinger. Skal du innom to ulike nasjonalparker, anbefaler vi at du legger på et døgn eller to til. Det er ofte litt avstander mellom nasjonalparkene, og fordi naturen og dyrelivet er forskjellig i de ulike parkene, er det spennende å bruke litt mere tid. Velger du å bo på to forskjellige camper, kan det også være lurt å bruke minst fire netter.
Vi anbefaler at du kombinerer safari med noen dager med strandferie på kysten, eller kanskje du vil bestige Kilimanjaro? De fleste som velger å kombinere strandliv med safari, starter ofte på safari og slapper deretter av på stranden. Her er Zanzibar, Kenya-kysten eller Seychellene gode muligheter. De fleste som kombinerer fjelltur og safari, starter ofte med fjellturen og feirer med en safari i etterkant.

Hvor og hvordan reiser du på safari?
Kenya og Tanzania er våre safari-favoritter. Ofte er flybillettene fra Europa litt rimeligere til Nairobi i Kenya enn til Kilimanjaro-flyplassen som er utgangspunktet for safari-turene i Tanzania. Fra Nairobi er det mulig å fly eller kjøre ut til Masai Mara. Kjøreturen tar vanligvis drøyt seks timer. Flyene er små – og det kan være en flott start på safarieventyret å lande på en gresskledd flystripe mens du ser sebraene fra flyvinduet! Tarangire er en nasjonalpark du når på et par timer med bil fra Kilimanjaro-området i Tanzania. Til Serengeti er det lenger og skal man hit, bør man vurdere å fly en av veiene. Eller legge inn en overnatting i Ngorongoro-krateret eller Lake Manyara nasjonalpark på veien.
Er dere to som reiser sammen på en skreddersydd safari, trenger ikke det å fly koste noe mer enn å kjøre. Er dere mange som reiser sammen, kan totalprisen for å fly bli dyrere. Samtidig gjør det at dere flyr t/r for eksempel Masai Mara at dere kanskje får med en safari eller to ekstra (dere rekker for eksempel en ettermiddags- eller morgensafari ekstra) – og dermed ikke trenger å betale for enda en overnatting til i safaricampen for å få med dere alt dere ønsker.

Hvor reiser du når?
De aller fleste av Hvitserks gjester reiser på safari i Kenya eller Tanzania. I Masai Mara i Kenya kan du ha fine opplevelser hele året, men det regner vanligvis mest i april og mai. Aller best er det likevel under The Great Migration, den store dyrevandringen med sebra og gnuer som går mellom Masai Mara og Serengeti. Dyrene er vanligvis i Kenya mellom juli og oktober, og de er i ulike deler av enorme Serengeti i Tanzania resten av året. Tarangire Nasjonalpark i Tanzania, som er lett å kombinere med en fjelltur på Kilimanjaro, er også mulig å besøke store deler av året, men aller best mellom juni og oktober. Fjellgorillasporing i Uganda eller Rwanda kan gjøres store deler av året, men det regner mest i mars, april og mai.

Oppleve enda mer?
Vil du gjøre noe helt spesielt, er det i flere nasjonalparker i Øst-Afrika mulig å fly over savannen i luftballong. Du kan også reise på gå-safari i Laikipia i Kenya, der du går i følge med kameler og lokale masaier fra teltleir til teltleir. Eller du kan starte safarituren i Rwanda for å se etter fjellgorillaene og deretter dra på tradisjonell safari i Kenya eller Tanzania.

Safari er noe vi i Hvitserk elsker å jobbe med. Alle gjestene våre har ulike feriebudsjett og ferieønsker. Derfor skreddersyr vi alle våre safaritilbud – så du skal få muligheten til å realisere din safaridrøm.
Ta kontakt med oss for å få et skreddersydd tilbud.