Våre skiekspedisjoner

LANGE SKITURER MED HVITSERK 
Følelsen av å gå på ski dag etter dag, gjerne med pulken på slep og teltet på toppen er for mange blitt et fristed der telefonen ikke ringer, mailen ikke kommer frem og hodet får lov til å hvile. Det er godt å kjenne på det fysiske slitet og det rolige tempoet.Våre skiturer og ekspedisjoner er mer populære enn noen sinne og her er en oversikt over hva vi tilbyr om du drømmer om hvite vidder og knirking av snø under skiene. Vi har også laget en samleside for skiturene våre her.

FINNMARKSVIDDA PÅ SKI
Det er vilt og eksotisk i Finnmark, og skituren over vidda er en fin test hvis du drømmer om en polar ekspedisjon. På Finnmarksvidda får du en smakebit med endeløse vidder, kulden og timer på ski. Vår tur starter i Alta, der vi transporteres ut til Øvre Stilla (30 km) som er startsted for skituren. Herfra følger ruten den gamle vinterveien. Det bærer innover med ski, og vi bor på tre hyggelige fjellstuer som ligger spredt i passe dagsetapper over vidda. Etter at vi har gått på ski over vidda, har vi leid snøscootere som tar oss tilbake til Øvre Stilla - og derfra blir vi transportert til flyplassen i Alta.

Nordlys <3

SVALBARD PÅ TVERS
Å krysse Spitsbergen vil for mange være den ultimate måten å oppleve den storslåtte Svalbardnaturen på og være en innføring i ekspedisjonslivet i Arktis. Med isdekte fjorder, snødekte fjell og et spennende dyreliv er dette en fantastisk tur som bare må oppleves! Vi legger opp til dagsetapper på mellom 20 og 30 kilometer og etablerer leir hver kveld. Størstedelen av dagen brukes til skigåing, men vi har et rolig tempo og tar pauser underveis. Vi legger opp ruta i forhold til været, og minste motstands vei er ingen dårlig vei - vi ønsker å få det beste ut av turen, og ruta kan bli justert flere ganger underveis.

Foto: Bjørn Stange Ankre

SVALBARD PÅ LANGS
Bli med ut på et arktisk eventyr. Vi går Spitsbergen fra nord til sør med ski og pulk. Dette er en av de tøffeste skiekspedisjoner som finnes, været og terrenget er nådeløst . Samtidig er det også storslagent vakkert. Dette er en tur du aldri glemmer. Garantert!
Det kommer til å bli tungt, men belønningen er stor. Naturen på Svalbard er unik og storslagen, i 30 dager lever vi tett på naturen og hverandre med telt som bolig og ski som fremkomstmiddel. Vi startet i nord på Verlegenhuken og etter å ha vært nede på sydspissen av Spitsbergen blir vi hentet på utsiden av nasjonalparken med snøscooter for transport tilbake til Longyearbyen. 

MASSIV - FJELLSKITUR FRA SOTA SÆTER TIL HAUKELISETER 
Bli med oss gjennom Breheimen, Jotunheimen, Skarvheimen og Hardangervidda på denne fantastiske 15 dagers skiekspedisjonen gjennom de fire store fjellområdene i Sør-Norge. Hytte- til hyttetur med fjellski er for mange nordmenn en kjær påsketradisjon. Derfor har vi  satt sammen en fantastisk (og lang!) påsketur som starter i Breheimen, går gjennom fire flotte fjellområder og avsluttes på Haukeliseter.  Vi har med erfaren guide, men turen legges opp slik at de som vil får være med på ruteplanlegging og navigering underveis. Etter 16 dager på tur vil du sitte igjen med gode turrutiner og verdifull erfaring til fremtidige vinterturer.

GRØNLANDSKRYSSING MED SKI OG PULK 
Bli med på en av verdens vakreste skiturer! Hvitserk er den operatøren i verden som har krysset Grønlandsisen flest ganger, og med vår unike erfaring samler vi en motivert gjeng som med grundige forberedelser og humør skal krysse Grønlands historiske og imponerende innlandsis. 600 kilometer fra kyst til kyst. Dette er en tur vi har gjennomført siden 1997, og til våren markerer vi 20 års jubileum med Grønlandskryssinger. Selv om Grønland på tvers er en etablert rute er dette en ekte ekspedisjon der forberedelser og trening er nøkkelen til suksess. Her vil du som deltager virkelig vil få testet deg i polare omgivelser, vil lagarbeid, godt humør og stor viljestyrke være like viktig som din fysiske kapasitet.

NORDVESTPASSASJEN PÅ SKI 
Opplev Nordvestpassasjens indrefilét. De 400 kilometrene mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven (Gjøa Havn) gir deg alt en polar ekspedisjon skal inneha. Sjøis, tundra, pressrygger, og pakkis i en skjønn sammenblanding. Dette er en polar drøm i historiske omgivelser. Området er rikt på historie fra de tidligere utforskerne som var på leting etter den berømte passasjen. Det var Roald Amundsen som til slutt klarte å stake en vei igjennom i 1906. Turen er kortere enn Grønland i kilometer, men forholdene er ofte røffere. Denne turen er kald, pakkisener en naturlig hindring på tempoet over isen og isbjørnen lusker i kulissene. Med andre ord et realt eventyr! 

Bli med på et skikkelig eventyr!

SYDPOLEN - FULL LENGDE 
Dette er juvelen i turkronen! 1130 km med selvforsynt skigåing gjennom det som regnes som det kaldeste, tørreste og mest forblåste kontinentet på jord. Gå i Amundsen og de store polarheltenes fotspor helt inn til selve sydpolen – et tårevått øyeblikk du aldri glemmer. Prisen er høy (omtrent 700 kroner kilometeren) - men turen unik! Vi planlegger ekspedisjon i november 2017 med Erling Rosenström som ekspedisjonsleder. Etter denne turen er du en av få med den eksklusive tittelen "polfarer" på cv'n.