Vi ansetter to guider på fulltid

For å sikre deg som deltaker på våre turer det beste produktet, et produkt vi kan være stolte av, trenger vi å stille med de beste guidene. Det gjør din opplevelse bedre, tryggere og mer inspirerende.

I 2020 bestemte vi derfor å ansette to guider på fulltid, med bakgrunn og kompetanse innenfor høye fjell og ekspedisjoner. Morten Johansen og Alexander Steurenthaler har jobbet med oss i mange år og er allerede to kjente navn i miljøet. Nå er de begge to om bord hos oss for å styrke vår posisjon som en av Norges råeste turoperatører.

Alexander Steurenthaler & Morten Johansen

Profesjonalisering av guideyrket

Vi har en visjon om at de som ønsker å jobbe som naturguide på fulltid skal få muligheten til det. I dag er normalen at guider jobber med frilanskontrakter på kryss og tvers av foretak, og de aller fleste har en jobb ved siden av.

På samme måte som vi satte trenden og gjorde lange ekspedisjoner gjennomførbare for andre eventyrere, håper vi at dette er starten på enda flere lange karrierer som guide. Ikke bare hos oss, men også hos andre tilbydere.

Utvikling og kompetansebygging hos guidene våre

Vi driver hele tiden med utvikling og utdanning av de som jobber for oss. Deres bakgrunn er variert, og kompetansen er ulik. Vi har turer på alle nivåer og trenger derfor et bredt spektrum av personligheter med forskjellige kunnskaper.

Samtidig krever vi at basisferdighetene skal være på plass. Hvert år holder vi førstehjelpssamlinger hvor vi trener, oppdaterer og diskuterer nye metoder og tenkemåter. På den måten kan vi sikre at våre deltakere er i gode hender når de skal på tur.

I tillegg til førstehjelpskurs, holder vi også årlige guidesamlinger. Dette er en arena for å synkronisere forholdet mellom kontoret og guidene. Her gjennomgår vi alt fra risikovurderinger og hvordan vi skal forberede oss før tur, til kommunikasjon med deltakere og kontoret, og workshops om trening, ernæring og turfilosofi.

Dette gjør vi for deg, og velger du oss får du ikke bare en fantastisk naturopplevelse; du er også med på drive bransjen fremover.

Takk for at du er med oss på tur!

Her kan du lese mer om Morten og Alexander

Nordvestpassasjen på ski

Opplev Nordvestpassasjens indrefilét. De 400 kilometrene mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven (Gjøa Havn) gir deg alt en polar ekspedisjon skal inneha. Sjøis, tundra, pressrygger, og pakkis i en skjønn sammenblanding. Dette er en polar drøm i historiske omgivelser!