Vi ansetter Petter som guide på fulltid

For å sikre deg som deltaker på våre turer det beste produktet, et produkt vi kan være stolte av, trenger vi å stille med de beste guidene. Det gjør din opplevelse bedre, tryggere og mer inspirerende.

Høsten 2020 bestemte vi oss for å ansette en fulltidsguide, med bakgrunn og kompetanse innenfor ski og toppturer. Petter Edvardsen Westgaard har vært mye på tur med to ski på beina og er nå om bord hos oss for å styrke vår posisjon som en av Norges råeste turoperatører. Petter kommer til å guide mange av toppturene våre i vinter samt noen turer til sommeren. 

Bilde til venstre tatt av Anders Vestergaard. Bilde til høyre tatt av Kyrre Buxrud

Litt om Petter

Hei Petter, velkommen til oss, kult å ha deg med på laget!

Først av alt; Hvem er du?

Hei!
Jeg er en skiglad kar fra Nord som har bosatt meg på Vestlandet, i førsteomgang for å dyrke ski og lidenskap til fjell og natur.

Hva liker du å gjøre:

Liker jo ski da, men er også fan av å bruke litt tid på teknologi-ting og media av ymse slag

Hva har du gjort før du kom til oss?

Før jeg kom til Hvitserk, bomset jeg litt rundt i verden vinterstid. Dro lengre perioder til bl.a Japan, Kanada og alpene. Har også vært involvert i i litt filmproduksjon i samarbeid med sponsorer.
I jobbsammenheng drev jeg på som guide for meg selv, samtidig som jeg freelancet mye hos andre selskaper som tilbydde turer rundt omkring i Norge. På høsten har jeg som regel vært ganske engasjert i FriFlyt Filmtour.

Din favoritttur?

Tricky. Tror egentlig ikke jeg har en favorittur. Når det er sagt så er det utrolig mange turer, men det er noe eget med en helt ny tur. En slags eventyr-tur hvor man ikke har vært før. Kanskje det er svaret da. Min favorittur er en ny tur.

Har du noen fun facts om deg selv?

Synes Marvel er skikkelig tøft og jeg er en habil danser. Jeg etter pris på kontrastene man har på sofaen med serier, kontra de totale opplevelsene man kan få ved intense naturopplevelser (kanskje ikke en fun fact, men jeg vil få fram at jeg ikke bare er til fjells hele tiden og kan være en skikkelig god gammeldags sofagris). Hadde også en epoke i livet der jeg likte å tro at jeg var en jævel på å fiske.

Profesjonalisering av guideyrket

Vi har en visjon om at de som ønsker å jobbe som naturguide på fulltid skal få muligheten til det. I dag er normalen at guider jobber med frilanskontrakter på kryss og tvers av foretak, og de aller fleste har en jobb ved siden av.

På samme måte som vi satte trenden og gjorde lange ekspedisjoner gjennomførbare for andre eventyrere, håper vi at dette er starten på enda flere lange karrierer som guide. Ikke bare hos oss, men også hos andre tilbydere.

Utvikling og kompetansebygging hos guidene våre

Vi driver hele tiden med utvikling og utdanning av de som jobber for oss. Deres bakgrunn er variert, og kompetansen er ulik. Vi har turer på alle nivåer og trenger derfor et bredt spektrum av personligheter med forskjellige kunnskaper.

Samtidig krever vi at basisferdighetene skal være på plass. Hvert år holder vi førstehjelpssamlinger hvor vi trener, oppdaterer og diskuterer nye metoder og tenkemåter. På den måten kan vi sikre at våre deltakere er i gode hender når de skal på tur.

I tillegg til førstehjelpskurs, holder vi også årlige guidesamlinger. Dette er en arena for å synkronisere forholdet mellom kontoret og guidene. Her gjennomgår vi alt fra risikovurderinger og hvordan vi skal forberede oss før tur, til kommunikasjon med deltakere og kontoret, og workshops om trening, ernæring og turfilosofi.

Dette gjør vi for deg, og velger du oss får du ikke bare en fantastisk naturopplevelse; du er også med på drive bransjen fremover.

Velkommen med på tur med Petter til vinteren!

 

Høgruta i Jotunheimen

Bli med på en 5 etapper lang topptur i hjertet av Jotunheimen på noen av de flotteste toppene Norge har å by på. Dette er Norges svar på alpenes klassiker. Hver dag går vi på minst en 2000 meters topp. Vi sover på betjente hytter og spiser tre retters middag hver dag.

Norge Nivå 4

6 dager