Alpenes lillesøster, Pyreneene

Pyreneene! 

Hvilke assosiasjoner gir det? Er det helt tomt? Har lenge lurt på det. Hvorfor lyder Alpene så mye bedre? Ja, det er vakkert i Alpene, veldig vakkert, men det betyr jo ikke at "lillesøster" skal få så lite oppmerksomhet. Litt rettferdighet må det være.

Hvorfor er en så vakker destinasjon så vanskelig å selge? Dette har forundret meg. Jeg har hatt seks turer dit med Hvitserk og alle, uten unntak, har vært utrolig fine med meget fornøyde gjester.

Alltid et smil å få når man står på toppen! Foto: Hanne Hollås

Vi tar på oss fjellstøvlene på hotelltrappa i den lille sjarmerende fjellbyen Espot. Og vandrer rett til fjells andre dagen på turen. Til lunsj har vi allerede glemt hverdagslivet, og nyter utsikten til "Les Encantats", eller "det forheksede fjellet". Dette er signaturfjellet til denne nasjonalparken på spansk side av Pyreneene. 

Første hytte ligger vilt til, med en 360 graders utsikt. Akkurat som i klisjeen tar den nesten pusten fra oss. Helt merkelig at vi kjørte fra Barcelona i går.

Andre trekkingdag får du første mulighet til å bestige en topp. Mange har opplevd mestringsfølelse med høydeskrekken sin her. En hyggelig og trygg lokalguide sørger for det. Vil du heller ligge i gresset og nyte sola er det helt greit.

Nye kameramotiver kommer på rekke og rad. På dag tre får vi også anledning til å sjekke badetemperaturen. Og er vi ekstra heldig har vi både en flott solnedgang og en vakker soloppgang i vente.

Morgenbad? Foto: Hanne Hollås

Hver dag har overraskelser, og naturen endrer seg. Vi får nærkontakt med dyr og fugler, noen av artene lever bare her.  Det er vakre blomster og vann i ulike blåfarger. Geologien er også kjent for å være spesiell. Vi har god tid, bedre tid enn på mange andre hvitserkturer. "Mañana, mañana" hører jo hjemme i Spania.

Etter fem dager på tur tar vi av oss fjellstøvlene på den samme hotelltrappa i Espot. Det gikk fort, vi vil aller helst gå en runde til. Men Barcelona venter. Det blir ikke feil med tapas i storbyen nå. Velfortjent!

Jeg har hatt mange gode opplevelser her. Har sett entusiasmen til en bevandret geolog, en fugletitter som ble helt vill av et glimt av en Sitron-iris, damer som nøt sin daglige rødvin og en finnmarking som måtte hjem å kjøre ATV for å kurere natur-forelskelsen.

Flotte solop- og nedganger i vente.. Foto: Hanne Hollås

Pyreneene! 

Det burde dukket opp gode assosiasjoner. Kanskje fra nå av?  
Kanskje du skal gi "lillesøster" en sjanse. Gi meg en mulighet til å vise deg hvor flott det er!
Det er fortsatt ledig på turen i slutten av juni.

Hanne :)

 

Fjelltur i Pyreneene

Bli med på en ukestur til fots gjennom de vakre fjellene i Pyreneene. Vi følger deler av ruten "Carros de Foc" og overnatter på sjarmerende hytter underveis. Opplev Aigüestortes nasjonalpark til fots, og deretter to netter i fantastiske Barcelona.

Europa Nivå 2

8 dager