Ballongsafari i Kenya

Safari er bestandig en fantastisk opplevelse – enten det er med bil, med båt (som for eksempel i Queen Elisabeth National Park i Uganda) eller til fots. I Masai Mara i Kenya er det i tillegg mulig å fly i luftballong over savannen og oppleve dyrelivet fra lufta.

På safari lønner det seg alltid å stå opp tidlig. Da er dyrelivet ofte best. Det er mørkt og fremdeles natt når vi står og ser at det blåses luft inn i den enorme ballongen som ligger noen meter foran oss. Et gassapparat fyres opp for å varme opp luften. Etter en liten stund klyver vi om bord i kurven, og starter oppstigningen. Plutselig er vi i lufta, og før sola er over horisonten, flyr vi drøyt 150 meter over bakken. 

- Sebras to the left, foteller piloten og fortsetter:

- Giraffes to the right. 

Han har dyre solbriller og hvit skjorte. Ingenting på ballongsafari er overlatt til tilfeldighetene! I en drøy time flyr vi over savannen. Noen ganger høyt over bakken, andre ganger er det nesten så kurven vi sitter i berører det meterhøye gresset under oss. Fra to andre steder i Masai Mara har det lettet ballonger, og alle flyr sakte over savannen.

- Å fly luftballong egner seg også for personer med høyde- eller flyskrekk. Bevegelsene i kurven er så rolige, at det veldig sjelden er noen som blir redde, forteller han.

Etter en time over savannen har vi sett løve, sebraer, giraffer og en lang rekke andre dyr. Rett før vi skal lande flyr vi over fire elefanter. Der vi lander er det satt opp langbord med hvit duk. Før frokosten serveres det champagne. Og som sagt; hvis det er en gang det føles riktig å drikke champagne klokken åtte om morgenen, så er det nå – rett etter at du har fløyet sakte over dyrene på den vakre savannen i Masai Mara.

Hvitserk tilbyr ballongsafari i Masai Mara, og bestiller du safari med oss, kan du få gode priser på denne fantastiske opplevelsen!

Bushbreakfast, ja takk!