Tekst og bilder: Marit Sofie Braseth

Ja, hva skal jeg si? Når jeg er stum av beundring! Men jeg kan jo prøve…

Engasjement og lokale tradisjoner i Italia

Turen var meget godt lagt opp, og man fikk følelsen av at alt var håndplukket og at ingenting var tilfeldig. Bak ligger et ekte engasjement for å vise frem og bevare de lokale tradisjonene i området. Dette lå vel i turbeskrivelsen, men det var en mye større og viktigere del av turopplevelsen enn jeg hadde forventet.

Godt planlagt opplegg med varierte, flotte vandreturer

Gårdsbesøkene, alle de gode matopplevelsene og all den gode vinen, kom som en bonus oppå den flotte fotturen. Ikke minst var det en gjeng fine, interessante folk! Kinderegg altså!

Vi ble godt mottatt på flyplassen av Atle og Daniel og det var artig med en liten snarvisitt innom Napoli før vi tok båten til Capri. Så kan man jo tro man har vært der også.

Dagene på Capri var godt planlagt, stappet med innhold. Bra! Lange, varierte og flotte vandringer, mye god informasjon om øya og jeg satte stor pris på å avslutte dag to på en vanvittig fin badeplass! Koselig overnattingsted i Anacapri med fin utsikt og god mat. Så på Capri følte jeg virkelig at jeg hadde vært lenge på så kort tid!

 Vandring på Amalfi-kysten, noe for alle

Dagen vi ankom  Amalfi-kysten ble det mye gåing. Da ble jo jeg glad! Syns det var veldig fint at gruppa kunne dele seg alt etter hvor langt man ville gå denne dagen, så ble alle fornøyde, ikke bare jeg. Artig overnattingsplass med leiligheter i Nerano og med en nydelig restaurant som kun holdt åpent for oss.

Bra å starte dag fire med en alternativ fysisk aktivitet da alle, ganske sikkert, var støle i leggene. Syntes det var fint at det var lagt opp til å kunne velge mellom kajakkpadling og snorkling. Tror ikke jeg hadde vært komfortabel med den kajakkturen siden jeg aldri har drevet med det før.

Magisk stemning og solnedgang

Vandringen langs Gudenes sti senere på dagen var flott og ble avsluttet med det som nok var turens mest magiske øyeblikk. Utemiddag på en lokal gård med en solnedgang og en utsikt som kunne ta pusten fra en. Nesten ubeskrivelig vakkert! Historien om havfruene - til å få tårer i øynene av.

Rolige, flotte dager: Strandliv og italiensk pizza

Dag fem og dag seks var litt roligere dager med kortere, fine turer og med litt tid til avslapping. Det passet ypperlig før en ganske lang vandreetappe siste dag. Godt å ha tid til å kunne fordøye litt inntrykk. Satte pris på ettermiddagen på stranda, jeg blir superfornøyd når jeg får være i vannet der det er mulig! Artig, ikke bare å spise italiensk pizza, men også å få være med pizzabakeren på tillagingen av pizzaen.

Spesielle matopplevelser

Middagene på de lokale gårdene i San Lazzaro ga en helt annen følelse enn å gå ut på restaurant. God mat og krydder til opplevelsen. Overnattingsstedet i San Lazzaro hadde også noe særegent over seg og rommene var veldig store og fine. Kjentes behagelig å kunne være i ro på ett overnattingssted de siste nettene. Daniel laga frokostene selv her, og jammen tror jeg ikke de var de beste.

 Hele Capri for oss selv! Eller?

Dag sju bød på en lang, fin tur, med meget variert terreng. Da var det godt å gå langt igjen. Spektakulær utsikt mot Amalfi, flott lunsjresturant på klippen og Møllenes dal var vakker. Og plutselig møtte vi de andre turistene i Amalfi by. De hadde vi jo ikke sett før. Vi levde i den tro at vi hadde hele Capri og Amalfi-kysten for oss selv! Kultursjokk! Men Delizia al Limone var verdt det!

Kunnskapsrik, entusiastisk og sprudlende

Daniels konsept er godt, og turen er tro mot konseptet hele veien. Det kjennes ekte! Som guide er han kunnskapsrik, entusiastisk og sprudlende. Det smitter!  Denne turen kommer til å bli en hit, det fortjener den iallefall å bli! Savner allerede at det ropes «SURPRISE!».

(Red.anm. Vi så nødt til å slette denne passasjen, da det ble beskrevet mange av turens overaskelser)

Så hva var jeg misfornøyd med? Ingen ting! Jeg smilte dagen lang. Kanskje er jeg lett å glede, men det er jo flaks for meg. Jeg bare elsket denne turen!

Så fikk jeg da frem litt….

Takk for turen!

Marit Sofie Braseth

 

Fottur på Capri og Amalfikysten

Bli med Hvitserk på vår første tur til en av Europas flotteste regioner - Amalfikysten i sørlige Italia. I tillegg til å være breddfull av historie og kultur, er også naturen her blendende vakker, med et blått Middelhav rundt den grønne Sorrento-halvøya.

Europa Nivå 2

8 dager

Neste avreise: 09.04.2022 Fra Kr. 23 900,-