Hei igjen!

Vi er kjempefornøyde med ferien, et utrolig vakkert land som er befolket med blide, trivelige og hjelpsomme folk. Og takket være deg og Ann-Elin, fikk vi se og oppleve mye av det Costa Rica har å by på, uten problemer av noe slag. Vi ( og ihvertfall jeg) fikk utfordinger vi aldri ville utsatt oss for, hadde vi lagt opp turen selv. Da tenker jeg på rafting i Pacuare-elven, zipline og hike i jungelen, veldig spennende.

Foto: Nan Gyllensten

Dantica Cloud Forest Lodge, 4 netter:

Vi bodde i en hyggelig bungalow med flott utsikt. Trivelig betjening og god mat. Vi var med på 2 guidede turer. Det meste dreide seg om fuglekikking og da spesielt fuglen Quetzal. Fire netter var litt lenge for oss som ikke er pasjonerte fuglekikkere. Siste dagen dro vi til kaffeområdet Tarrazu og besøkte kaffegården Don Eli, interessant og hyggelige folk ( venner av datteren vår). 

Hotel Makanda by the Sea, 3 netter:

Et stilig og smakfullt hotell. Flott rom med utsikt mot hav. Hotellet ligger i en frodig hage med både egen strand ( ingen service, høye bølger- vanskelig å bade) og to fine bassengområder. Vi slappet for det meste av ved bassenget og spiste mye god mat. Hyggelig betjening. Kan absolutt anbefale hotellet. 

Hotel Grano de Oro, San Jose, 1 natt:

Hotellet er en oase i en ganske kjedelig by. Viktoriansk stil, pent og stille rom. Spiste middag på hotellet, førsteklasses betjening og mat. 

Tortuga Lodge & Garden, 3 netter:

Fin flytur fra San Jose til Tortuguero. God ide å fly den ene veien og ta båt+ buss på returen. Stort og pent rom med utsikt mot både hagen og vannet. De guidede turene var fine og lærerike og Tortuguero Village var fasinerende og hyggelig. Veldig god mat og hyggelig betjening. 

Pacuare Lodge, 3 netter:

Tror nok dette var feriens høydepunkt ( til tross for styrtregn en hel dag). De hadde den aller beste maten, en unik beliggenhet og mye spennende å oppleve. Vi dro på haik første dagen til en Cabecar ( urbefolkning) landsby.  En 12 km lang tur med mye stigning og mye søle. Morten og jeg + 2 dyktige guider som kunne alt om jungelen og urbefolkningen, den turen anbefales på det varmeste. Vi prøvde zipline mens regnet bøttet ned, Morten syntes det var utrolig gøy, jeg likte det ikke og avsluttet halvveis i turen. Rafting siste dagen var en høydare. Guidene var dyktige og tålmodige, vi var aldri redde for å falle i vannet. 

Hotel Aguas Claras, 3 netter:

Nyoppusset og lekkert hotell + bungalower i kolonistil. God frokst og lunsj, spiste få middager på hotellet, dro inn til Puerto Viejo hvor det var flere bra restauranter. Også her var det vanskelig å bade pga høye bølger og mye rev og store steiner i vannet. Men flott å ligge på stranden allikevel pga dyrelivet ( mye aper og dovendyr) og utrolig hyggelig betjening og service. 

Finca Rosa Blanca, 1 natt: 

Morsomt og spesielt hotell, stort og fint rom. Hotellet ligger høyt og landlig med flott utsikt mot San Jose. Veldig bra bassengområde. Vi var litt skuffet over maten. Hyggelig betjening. 

Alt med leiebil og privattransport fungerte perfekt. Morten syntes det gikk fint med kjøringen, ganske dårlige veier fra San Jose til Puerto Viejo. 

Foto: Nan Gyllensten

Enda en gang, tusen takk for den flotte ferien dere sydde i sammen for oss. 

 - Vennlig hilsen Nan og Morten

Fottur og elverafting i Costa Ricas tropiske villmark

Costa Rica er det lille landet i Mellom-Amerika med de store målene! Landet er for lengst satt på verdenskartet blant forskere og naturvernere for sitt helt unike biologiske mangfold og i dag er 1/3 av landet fredet i form av naturreservater og nasjonalparker.