Guidenes vinterfavoritter!

Denne vinteren vil utvilsomt bli annerledes, og det blir kanskje mer populært enn noen gang å reise på skiferie i eget land. For mange er vinteren favorittårstiden og Norge er kanskje den vakreste destinasjonen på denne tiden av året. Snøen glitrer, blåswix på langrennskia, dyp pudderkjøring med snø som slår deg i ansiktet, oppvarmet stamp med noe godt i glasset, øl i solveggen etter endt skitur? Kan det bli bedre? Guidene våre elsker vinteren og vi har spurt de om deres favoritturer i Norge på vinterstid:

Atle Trodal:

Toget til Finse og loffe rundt på Hardangervidda uten spesielle planer, god tid til refleksjon (og en notatblokk), nyte naturen og god mat i pulken. Gjerne en liten uke der jeg ender opp hjemme på Geilo. Har alltid med skiseil og da er både Rjukan og Haukeliseter innen rekkevidde. (Les mer om turen vår fra Finse til Hardangerfjorden, som Atle har guidet flere ganger her!)

Ellers er Finnmarksvidda blitt en gjenganger, besøke Jotka og Lisa, Mollisjok og Margith, Ravnastuen og Oskar, høre historiene, møte kulturen og folket. På Finnmarksvidda hadde vi 40 minus i 2011, og den gangen sov vi i telt ☺.

Kan nevne mange andre steder også nå når jeg tenker på det, Svalbard ☺?

Hvor, er kanskje ikke så viktig for meg, handler mer om bare å være ute i naturen og å kunne se langt. Så jeg må være over tregrensen for å ha det max.


Foto: Atle på tur i India!                                   Fotonr2: Fra Finnmarksvidda tatt av Marit Vidnes

Rasmus Ramstad:

Må vel trekke frem Finse til Hardanger og Høgruta på våren. Fine turer. 

Dagsturer kan vel være Husefjellet på Senja, Storhaugen i Kåfjord. Ellers er jeg veldig gira på de nye toppturhelgene våre til Lofoten og Senja, det kan bli vinteren høydepunkt!


Foto: Smørblide Rasmus!             Fotonr2: Fra Høgruta i Jotunheimen tatt av Johan Wildhagen

Hanne Hollås:

Mine favoritturer på vinteren… det er et vanskelig spørsmål. Må nok dele den i tre;

1) Digger å gå på langrennski i mørket, med en hodelykt i nypreparerte spor og snø på alle grantrærne rundt. Da er det julestemning. (Lyst å lære langrenn fra den beste? Sjekk ut skituren vår med Anders Aukland!)

2) Det er også en god følelse å slite seg opp mange hundre høydemeter for så å ta av fellene og kose seg ned i  litt nysnø eller gjerne slush i mai, aller helst på telemarkskia. Dyrhaugsryggen i Hurrungane er en favoritt; fantastisk utsikt, passe helning og mye kjøring for slitet.

3) Men ingenting slår vel en ekte pulktur på vidda, hvor været ikke spiller så stor rolle fordi du har med deg alt du trenger for flere overnattinger i pulken. Da blir tid og sted uvesentlig, bare hvite vidder i sikte. Hardangervidda kan gi deg gode og tøffe nok utfordringer her.


Foto: Hanne Hollås i sitt rette element                               Fotonr 2: Drømmevinter tatt av Eirik Bekkevar Nilsen