Hvilken Nepaltur passer for deg?

Annapurna Sanctuary

Før var Annapurna Circuit en av Nepals mest populære turruter. Nå har veiutbygging gjort rundturen mindre attraktiv for turister med fjellstøvler, og Annapurna Sanctuary – en ti dager lang fottur fra Naya Pul til Phedi, via utsiktspunktet Poon Hill og basecampen til Annapurna 1 (8091 moh.) ‒ har overtatt som den mest besøkte turen i denne delen av Nepal. Annapurna Sanctuary er flere ganger kåret til verdens flotteste fjelltur, og turen kan gås hver vår (slutten av mars til begynnelsen av mai) og høst (slutten september til slutten av november). Om våren kan du oppleve fantastisk rododendron-blomstring.  Dagsetappene er opp mot åtte timer i rolig tempo. Turen er kupert, men fordi man bruker tid på å komme ordentlig opp i høyden og aldri kommer noe særlig høyere enn 4000 meter over havet (Annapurna Basecamp er 4130 moh.), er det få som opplever problemer med høyden på denne turen. I tillegg til å være en flott naturopplevelse er dette også en kulturopplevelse – underveis kommer du tett på de små lokalsamfunnene langs ruta.

Les mer om turen her

Her kan du se filmen vi har laget fra Annpurna Sanctuary.

Everest basecamp - med eller uten Island Peak (6189 MOH)

Denne turen er verdensberømt – og godt besøkt! Turen inn til Everest Basecamp er på mange måter noe av det aller flotteste du kan gjøre med fjellsko på føttene. På den knapt to uker lange fjellturen kommer du virkelig tett på flere av verdens høyeste fjell, blant annet Mt. Everest (8848 moh.),  Lhotse (8516 moh.) og Nuptse (7861 moh.), og du får oppleve sherpa-kulturen på nært hold. Underveis går turen forbi klostre, spektakulære hengebroer, små landsbyer, vakre daler og til Everest Basecamp ved foten av det mektige brefallet under verdens høyeste fjell. 
Turen går i forholdsvis stor høyde (Everest Basecamp ligger på omtrent 5300 moh.), så bruk tid oppover Khumbu-dalen, og legg gjerne inn en hviledag eller to underveis. 
Det er kun om våren det er sesong for klatring på Mt. Everest fra den nepaliske basecampen, så vil du oppleve ekspedisjonskulturen i Everest BC, må du reise i mars, april eller mai.
Sesongen er ellers omtrent den samme som for Annapurna Sanctuary. Også her er det vakker rododendron-blomstring om våren, men fordi det ofte er klart og bedre sikt etter sommer-monsunen, er det derfor mange som foretrekker å gå turen om høsten. 
De aller fleste som går turen til Everest Basecamp, legger også ruta oppom Kala Pattar (5545 moh,), som mange regner som verdens vakreste utsiktspunkt. Har du litt mer tid, og vil besøke en «ordentlig» Himalaya-topp, er 6189 meter høye Island Peak (Imja Tse) en naturlig avstikker. Det å bestige en topp over 6000 meter er krevende og gjør turen naturlig nok lenger og tøffere.    

Vi har turer til Everest Basecamp-området hver vår og høst. På flere av turene er vi på Island Peak og andre turer går kun inn til Everest Basecamp.


Fjelltur og frivilling arbeid

Drømmer du om å oppleve Nepal og samtidig gjøre en innsats sammen med menneskene som bor og lever i Himalaya? Sammen med vår lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen i Nepal. Vi bor hjemme hos nepalesiske familier, arbeider sammen med dem på ulike prosjekter, overnatter i et kloster og går fjelltur i fotsporene til Everests førstebestigere! Turene varer i 17-dager og arrangeres hver høst med norske grupper og lokal turleder. Vi har lagt opp til et par dager med frivillig arbeid, og dette er en fantastisk mulighet til å bli godt kjent med nepalesisk kultur og levesett. Deltagerne bor hjemme hos en lokal vertsfamilie og tar del i deres hverdagsliv. Livet er enkelt og spartansk, men garantert en unik opplevelse!  Deltagerne jobber side ved side med lokale ildsjeler og innsatsen fra deltagerne som jobber frivillig er høyt verdsatt - et av prosjektene er arbeidet med en ny skole. Etter dagene med frivillig arbeid, forlater vi det som har blitt våre nye nepalesiske venner og knyter fjellstøvlene for å gå på tur.Turene går i rolig tempo, men det kan være kupert terreng. De lengste dagsetappene er opp mot syv timer. Turene går i forholdsvis lav høyde, og underveis er man ikke så mye høyere enn 3000 meter over havet.

Her kan du lese mer om denne turen.

Fjelltur med frivillig arbeid i Nepal

Fottur rundt magiske Manaslu

Fotturen rundt Manaslu er definitivt en av de flotteste vandreturene i vårt program! Dette er en av Nepals best bevarte hemmeligheter. Manaslu ligger øst for det populære Annapurnaområdet, men skiller seg ut ved å være mindre utviklet og tilsvarende mer øde. På denne turen vil du oppleve et vilt og urørt Himalaya, fra tropisk regnskog og opp til alpint høyfjellsområde med isbreer og noen av verdens høyeste fjell på alle kanter. Vi besøker flere forskjellige etniske befolkningsgrupper og beveger oss helt opp mot det tibetanske grenseområdet. Fotturens høyeste punkt, Larkya La passet på rundt 5.200 meters høyde har en utsikt som tar pusten fra de fleste!

Nysgjerrig? Les om turen her

Klatreekspedisjon til Ama Dablam

Ama Dablam er av mange omtalt som verdens vakreste fjell og det er ingen dårlig beskrivelse. Alle som besøker Khumbu-området i Nepal blir inspirert bare ved synet av fjellet. Det er et teknisk og høyt fjell, med en miks av fjell– og isklatring. Utsikten fra toppen av Ama Dablam, 6856 m.oh, er noe helt unikt. Omgitt av Mount Everest, Lhotse, Nuptse, Tamserku, Lobuche og uendelig mange flere 6-8000-metere er dette et formidabelt syn.  Verdens vakreste fjell er også et teknisk krevende fjell i stor høyde. Dette er en ekspedisjon som krever nøye forberedelser, både teknisk, fysisk,  og mentalt. Du må tåle godt med luft under rumpa, og være komfortabel med å bevege deg i eksponert terreng.

Tar du utfordringen? Se priser og datoer her

Klatreekspedisjon til Ama Dablam