Kajakkturer - Hva bør du tenke på?

Hvordan forbereder man seg på kajakktur?

Det beste er, selvfølgelig, å padle masse kajakk! Da får du bygd opp de rette musklene og du slipper å gi kroppen en skikkelig overraskelse når tiden er inne for å starte turen. Mange kan nok oppleve at man blir sliten i ryggen, rumpa og armene og at sittestillingen er uvant, derfor er det best, om du har muligheten, å padle med jevne mellomrom.

I tillegg til å forberede seg fysisk kan det være lurt å huke tak i en kajakkkjent venn, eller ta et grunnkurs, hvor du lærer litt skikkelig teknikk. Dette er jo strengt talt ikke nødvendig, men over tid vil ordentlig teknikk hjelpe deg å spare mye krefter. I tillegg blir du kjent med balansen i kajakken og vil etter hver tur finne deg til rette raskere. For å være med på tur med oss kreves det ikke at du har tatt noe kurs. Hvitserk sine guider er uansett flinke kajakkfolk og vil hjelpe deg med tips og triks mens dere er på tur sammen!

 Øvelse gjør mester! Med en god venn kan man leke seg i kajakken og lære den å kjenne. Her fra Svalbard i vann på ca 3-4 grader!

Hva må du ha med deg på kajakktur?

Under hver av Hvitserk sine turer finner du en utstyrsliste som går igjennom alt du må ha med deg på tur. Det er litt forskjellige lister alt ettersom i hvilket område man skal padle men her noe av det du bør ha med uansett hvor du drar.

Vanntette pakkposer
Det er helt klart verdt å investere i gode, solide, vanntette pakkposer. Ikke den billige, lette sorten som det raskt går hull på. Her er regelen stort sett at du får det du betaler for! Kan du tenkte deg noe mer irriterende enn en pakkpose som lekker, og alt tøyet er vått? Vær altså svært nøye med pakkposene!

Ull, ikke noe tull
Disse dager har man et stort utvalg av ullplagg å velge mellom. Fra tynne t-skjorter, til tykke varme gensere. Uansett hvor du reiser, kan du bruke ull! Og på turer som går over lengre dager vil du oppleve at ulla ikke begynner å stinke, slik bomullen eller syntetfiber gjør. Du er tross alt på en aktiv tur og bør kle deg deretter.

Beskytt deg mot solen!
I kajakken er du svært utsatt for solens skarpe stråler og det er veldig viktig at du er godt beskyttet av både klær og solkrem, uansett hvor du er. Husk at vannet er som snøen, den reflekterer lyset opp i ansiktet ditt og du må derfor huske å smøre deg selv om du har på en skikkelig skyggelue. Langermede skjorter er også smart for deg som blir raskt brent på armene. En buff eller to bør du også ha. Og for all del, husk solbriller!

Hansker
Sykkelhansker, eller dedikerte padlehansker, er et must. Blemmer kommer raskt og ødelegger garantert noe av turopplevelsen. De trenger ikke være dyre eller kule, bare praktiske.

Sitteunderlag
Noen får raskt tresmak i rumpa og da kan et godt sitteunderlag være gull verdt. Dette er jo også fint å ha uansett hvor du er. Anbefales!

Favorittjakka eller ullgenseren
Etter en lang dag på vannet er det utrolig deilig å falle inn i favorittjakka i det solen er i ferd med å forsvinne. Ofte blåser det på sjøen så du bør absolutt ha noe vindtett.

HUSK: Gå alltid nøye igjennom utstyrslisten på hver tur og ta kontakt med oss om du har spørsmål. Vi er her for å hjelpe deg!

Hvilke destinasjoner er rett for deg?

Hvitserk har et solid kajakktur-program som passer de fleste. Her kan du velge mellom turer på steder som Hellas og Kroatia, hvor vannet er varmt og man møter en ny og spennende kultur. Om man er interessert i de øde ishav, har vi turer til Svalbard og Grønland, hvor menneskene ikke bor, men et variert og spennende dyreliv! Og vil man ikke dra så langt har vi flere kajakkturer i norge, som absolutt er en av verdens beste turdestinasjoner. Er du usikker på om kajakktur er noe for deg? Meld deg på en kombotur i Norge hvor kajakk er del av et større turprogram. Godt og blandet kan ofte være det beste. Se Hvitserk sin samleside for kajakkturer her!