Kapp Verde - øyriket som overrasker

Overraskelsens land

Da jeg først startet å se på Kapp Verde som turdestinasjon for Hvitserk så startet jeg med halvblanke ark. Det eneste jeg egentlig hadde hørt om landet var fra et reiseprogram hvor gjestene reiste på sin aller første ferie, og et par av dem ble altså sendt til Kapp Verde. Ærlig talt så ble jeg ikke veldig overbevist om at dette var et land hverken jeg eller Hvitserks gjester måtte reise til, og på de bildene jeg så i programmet virket det som et litt øde landskap med noen strender, og det har man jo sett før, liksom?

Det måtte være noe mer bak fasaden til denne øygruppen som jeg ikke hadde plukket opp - og det viste seg å stemme, dét kommer jeg tilbake til. 

Kapp Verde med sin lokalbefolkning passer nok inn under landene som har "Mañana, mañana" som mantra og livsstil. Jeg forsøkte å få tak i gode, lokale samarbeidspartnere som snakket engelsk OG forsto hva vi var ute etter for våre gjester. Det skulle vise seg å ta litt tid, og jeg er ikke en tålmodig dame.. Var det verdt alt arbeidet når det var så vanskelig å komme i kontakt med de rette personene? Ville Kapp Verde vise seg å ha så mye mer å by på enn sol og bad? Jeg skal innrømme at disse tankene streifet meg mer enn én gang i denne prosessen, men så er jeg heller ikke så glad i å gi opp. Å prøve å få kontakt med lokale operatører på Kapp Verde føles litt som å vandre disse stiene tusen ganger..

Lys i horisonten?

Etter måneder med arbeid fikk jeg endelig kontakt med et dyktig lokalt selskap som traff spikeren på hodet hva gjaldt turprogram. YES, midt i blinken for Hvitserk-gjester tenkte jeg første gang jeg leste igjennom programforslaget. Og WOW for en natur vi skal oppleve! Entusiasmen steg.

Dette blir ikke den klassiske måten du kanskje forbinder øyhopping med, vi skal riktig nok oppleve flere øyer på vår vei, hver øy er ulik den forrige og vi reiser fra månelandskap med vulkaner til frodige daler og lokale bosetninger som har slått seg ned på steder du ikke trodde var mulig å bygge hus på. Vi skal spise nydelig hjemmelaget mat, forsøke å kommunisere med familiene vi bor hjemme hos (ofte er det kun kroppsspråk som forstås) og klatre til topps på øyrikets høyeste vulkan, Pico do Fogo på 2829 moh!

Tøft månelandskap på Fogo - på vei fra vulkanen er det så løs grus at vi nærmest kan hoppe oss nedover:)

Møter med lokalbefolkningen

Klippene venter på oss ved havet, og dette blir spektakulært, det kan jeg love deg. Mens vi vandrer langs klippene kan jeg anbefale å tenke litt på at mange barn har dette som sin skolevei - det letter kanskje litt på motivasjonen om du synes det er slitsomt? Det blir mange høydemeter opp, og ned. Det blir møter med lokalbefolkningen i sine hverdagslige sysler. Det blir natur du kanskje ikke har sett maken til? Det blir nye reisevenner. Og det eneste som lever opp til mine "fordommer" er at været er varmt og at solen steker. Men hallo - det er november hjemme, så dette er jo i realiteten bare positivt...

Øya Sal venter på oss med deilig badevann og hvite strender på slutten av turen, og vi får en velfortjent dag her ved havet hvor vi kan hvile føttene våre etter mange dager på vandring. Litt luksus skal vi da få, tross alt. På veien hjem til Norge får vi en bonusmorgen i Lisboa og kan ta med oss litt opplevelser derfra også. 

Fargerike båter,karakteristiske for Kapp Verde.

Tre øyer, tre ulike verdener. For et kinderegg dette turprogrammet er.

Bli med og oppdag det ekte Kapp Verde sammen med oss i november? Jeg vet i alle fall at jeg gleder meg til å reise hit, og at mine fordommer er skylt ned i vasken sammen med frustrasjonen jeg følte på da jeg startet å jobbe med denne turen. 

Og hvis det var noen tvil; Det var verdt hvert minutt det tok å få denne turen i havn! 

Fjelltur fra øy til øy på Kapp Verde

Vi gleder oss til å ta deg med på en skikkelig fjelltur fra øy til øy, opp til øygruppens høyeste vulkan, gjennom oaser av frodige skoger, langs spektakulære klipper - og på toppen av det hele - en velfortjent dag ved havet før hjemreise. Bli med og oppdag det ekte Kapp Verde.

Afrika Nivå 2

10 dager

Neste avreise: 18.11.2022 Fra Kr. 28 900,-