Landet Bortenfor

Landet var stengt for turister fram til 1961. Helt fram til 1989 var utenlandske tv-sendinger forbud. Sånn er det ikke nå lenger, nå finnes internett og flyforbindelser til India, Nepal og Bangkok. 

Likevel er det få turister som finner veien til Bhutan. For å regulere turismen i Bhutan, koster mer å reise rundt her enn i de andre Himalaya-landene. 
Det tar ikke mer enn noen dager før man innser at det er verdt det. Naturen er kanskje ganske lik. Men stemningen er en annen.  

Flyturen Kathmandu til Bhutan tar oss forbi Everest, verdens høyeste fjell. På det eneste flate jordet i «Tordendrakens rike» ligger flyplassen, og du merker det med en gang du går ned flytrappa: Her er det en annen sinnsstemning enn i resten av verden. Her er vi bortenfor alt. 
Bhutan er annerledeslandet. 

Det tar noen dager å vende seg til at alt går litt roligere enn man ellers er vant med. Kathmandu, der vi overnattet før Bhutan, er fascinerende – men kaotisk, travelt, forurenset og varmt. Det er biler over alt. Bhutan derimot, er stille, rolig og svalt. Hovedstaden Thimpu hadde en gang et lyskryss. Nå er det erstattet av en smilende trafikkonstabel. Guiden møter oss i tradisjonell folkedrakt. Hotellet vi bor på ser ut som et tempel. På fjelltur er det hester som bærer sekkene våre. Vi møter ingen andre turister på stien. Hver natt er det stjerneklart og tusen stjerner over teltplassen.

Vi reiste til fjellene i Bhutan for å se om dette var et sted vi ville reise med gjester på tur. Det tok ikke lang tid før konklusjonen var klar; Bhutan er en opplevelse helt utenom det vanlige. Vil du kombinere vakre fjell med en annerledes kulturopplevelse, er det hit du skal dra. Nå har vi derfor lagt opp til 13-dagers tur hver vår og høst.  Den passer for deg som vil gå på tur med utsikt til vakre fjell og søker en smakebit av Himalaya. Samtidig passer også for deg som synes det er artig å spise middag på en lokal gård, ta et tradisjonelt «Hot Stone Bath» (den lokale spa-varianten) og oppleve klostre og spennende kulturlandskap. 

 

Fjelltur i Bhutan

Bli med oss på fjelltur til det lille, bortgjemte kongedømmet Bhutan. 13-dagers turen starter i hektiske Kathmandu, men vi forflytter oss raskt til Bhutan og opplever fantastiske fjell og kultur som skiller seg fra alt du har opplevd tidligere!

Asia Nivå 3

13 dager

Neste avreise: 08.10.2022 Fra Kr. 43 900,-