Trygghet & lokale eksperter i Botswanas villmark  

Det første jeg la merke til i mitt møte med Botswana var hvor få turister det var der, vi var jo nesten helt alene, godt ivaretatt av våre fantastiske lokale guider. Omgivelsene er frodige, grønne, og det yrer av liv. På natten hører du kalleropene langt i det fjerne. Jeg får ikke nok av safari-opplevelser som dette, og jeg skjønner hvorfor folk blir hekta. Man føler på en måte at sansene skjerpes og man blir mer koblet til omgivelsene rundt seg. I tillegg er det akkurat passe spennende. Rovdyrene er jo rett der! De ville, ville dyrene. Ikke som en halv-tam rev hjemme i skogen i Norge. Her er de gigantiske!   

Velkommen på safari! Foto: Sylvia Arnesen

Okavangodeltaet - En naturperle, og et av verdens vakreste steder  

Du har sikkert hørt om dette naturområdet, og er du usikker på hva jeg snakker om bør du absolutt google det! Å fly småfly inn var en opplevelse i seg selv. Okavangodeltaet er verdens største innenlands delta og dekker et område på rundt tjue tusen kvadratkilometer og ligger nord i Botswana, der Okavangoelven renner ut i Kalahariørkenen. En enorm grønn oase som tiltrekker seg enorme antall med ville dyr i alle fasonger og størrelser, på land, i vann og i lufta. Rett og slett en kjempefest - på Løvenes Konge måten. Bildene fra området holder egentlig ikke mål, dette bør oppleves.  

Len deg tilbake og nyt naturen! Foto: Sylvia Arnesen

Chobe, den største konsentrasjonen av ville dyr på det afrikanske kontinentet  

Chobe nasjonalpark er Botswanas første nasjonalpark og har flere dyr per kvadratkilometer enn noe annet sted. Å tilbringe tid i denne parken er en nytelse på alle måter. Det er aldri ett kjedelig øyeblikk og safari-mulighetene er mange! Her kan man blant annet ta en ekte båtsafari på Chobeelven - det er helt vilt å komme seg så tett på de tørste dyrene langs elvebredden og kanskje få med seg et rått bilde av en flodhest som gaper! Chobe er kjent for sine store flokker med elefanter og bøfler, i tillegg til rovdyr som løver, leopard og ville hunder. Stor variasjon av vilt og fuglearter.  

 Har du noen gang bodd i et trehus?! Kanskje får du en gjest. Foto: Sylvia Arnesen

Botswana er drømmedestinasjon for safariinteresserte  

Botswana et av de alle vakreste og mest minnerike safaridestinasjonene der ute. Kombinasjonen av fantastiske naturopplevelser, få turister og kunnskapsrike, erfarne og profesjonelle guider som forteller deg alt de kan om alt du kommer over av dyreliv, fugleliv, flora og fauna gjør dette stedet til noe helt unikt. Safari i Botswana koster litt mer, men jeg mener det absolutt er verdt pengene.   

Hvis du treffer på en safariguide som kaller seg Lips eller ei kokk som kaller seg Beautiful så må du hilse fra meg!