Safari i vakre Masai Mara - og Kenya

Å ta med seg hele familien på safari er kanskje noe man gjør 1 gang i livet, det er en kostbar, men vel verdt opplevelse. Jeg er allerede i gang med å spare til neste tur.

Ungene er spente og litt slitne i det vi lander på hovedflyplassen Jomo Kenyatta, men i det vi ser våre afrikanske venner på flyplassen løper barna frem med stjerner i blikket, dette blir en stor opplevelse! Småflyet til Masai Mara går ikke før på ettermiddagen så vi har god tid. Neste stopp er sjiraffsenteret. Her treffer vi Stacy og Dacy, de to fine sjiraffene vi får mate. For en opplevelse for store og små; lange lilla tunger slafser i mot oss i det vi rekker frem hånden med mat. Elefantbarnehjemmet er ikke mindre morsomt, disse «småtassene» er rampete og lekne, spruter vann på hverandre, tumler rundt ler (?) I trillebårene som trilles frem er ligger det enorme tåteflasker i og barna slåss om å få mat først, de dytter rundt både på hverandre og på dyrepasserne som må bli litt strenge. 
Tiden flyr og før vi vet ordet av det sitter vi på det lille småflyet på vei ut til løveland. Som vi gleder oss. Piloten sitter rett fremfor oss og minstemann er litt nervøs. «mamma han har glemt å lukke døren» sier hun i det piloten setter i gang motoren. Vi durer sakte av gårde, og heldigvis lukket han døren. Barna lener seg frem og peker på alt der nede som blir mindre og mindre, en sjiraff, åhh se en Zebra! Stemningen blir ikke akkurat dempet i det vi lander på en litt humpete landingsstripe – midt i blant Afrikas ville dyr. Her møter vi våre Masai venner som skal ta oss rundt på safari under hele oppholdet. Fra barna hagler spørsmålene, «have you met a lion before?» Have you seen a leopard, how many wifes do you have?» Derreck (guiden vår) ler og deler villig sine historier med oss. Det beste med safari i Masai Mara er at du får oppleve så mye fint dyreliv I tillegg til at man blir så godt kjent med kulturen og Masaiene her.

 

Masaiene holder alltid vakt. Foto: Henriette Aass

Masaiene er et smilende og varmt folkeslag. Foto: Lars Petter Jonassen

De neste dagene nyter vi god mat og drikke, fantastisk safari i Masai Mara med et rikt dyreliv, både fugler, geparder, løver, gnu, gazeller, villsvin, sjiraffer, elefanter, flodhester, bavianer og apekatter. Vi her heldige vi får til og med et godt øye til den sky leoparden. Etter et par dager i vakre Basecamp og Masai Mara forflytter vi oss til neste camp. Vi fortsetter videre fra Masai Mara til reservatet Naboisho, her er naturen helt annerledes og vi kan se ut fra alle trær og busker at det har vært store flokker av elefanter på ferde her. Vi skal tilbringe natten i Wilderness camp, og det er virkelig midt i «ingemannsland»! Det er nesten mørkt når vi kommer frem til campen. Vi blir ønsket velkommen med en kald klut som lukter deilig eucalyptus og et glass med kald drikke. Vi føler oss velkommen med det samme. Barna løper allerede rundt og er nysgjerrig på Masaiene her, har de noen spennende løvehistorier å fortelle? Middagen nytes ved et bord dekket med hvite duker og stearinlys, det en lun stemning i teltet kun avbrutt av ivrige barn som forteller alt hva de har sett og opplevd ila dagen.

Vakker solnedgang. 

Vi sitter rundt bålet, alle er litt slitne etter en lang dag, vi hører bålet knitre, men det er også det eneste. Det er helt stille, og veldig veldig mørkt rundt oss. Himmelen er klar og vi kan se hver eneste lille stjerne, så utrolig vakkert! Med ro i sjelen blir vi fulgt tilbake i teltene våre hvor vi trekker de store dynene godt rundt oss og sover godt gjennom den afrikanske natten.

Jeg blir vekket av kvitterende fugler og kommer plutselig på hvor jeg er. Det er en frisk morgen og solen har så vidt begynt å vise seg over horisonten. Barna sover fremdeles, lister meg ut og setter meg på «terrassen». Nyter stillheten, nyter å se den vakre solen stige og nyter denne stunden for meg selv. Det finnes ikke noe vakrere enn denne store ildrøde kula som varmer og lyser opp en deilig morgen!

«Did you hear the hyanas outside your tent last night?» Jeg har ikke hørt noen ting, men Masaiene som passer så godt på oss har hatt en travel natt. Vi har visstnok hatt besøk av både hyener, villsvin og en løve i natt!

Vi opplever enda en spektakulær tur på savannen på formiddagen og kan fornøyde og slitne av inntrykk innta den siste etappen på turen; Vakre Eagleview camp.

Vel fremme er vi over oss av begeistring og forundring. Er det mulig med enda et slikt flott sted midt inne i villmarken? Fra terrassen på toppen av en liten høyde har vi god utsikt til vannhullet og dyrene der nede, her kunne man jo sitte å skue utover hele dagen! Vi har barn som er litt for små til vandresafari, og vi synes det var litt synd, men alt lar seg ordne på Eagleview. Neste morgen møtes vi alle KL 06:30 og går sammen i bushen sammen med våre nye Masai venner. Noen har allerede vært ute med bilen og skremt bort den store elefantflokken slik at det er trygt for oss å gå. Phillip viker ikke Dorobo sin side, han spør om alt hva bare barn kan spørre om og Dorobo svarer villig og leende tilbake. Vi føler oss trygge med våre nye kunnskapsrike venner og vi lærer om alt vi går forbi, busker og trær, dyr og dyrespor. Vi er alle litt sultne for vi har ikke spist frokost, men der borte i horisonten ser vi noen biler ved et ensomt Akasia tre. Her er det dekket bord med hvite duker, vi får deilig banansmoothier servert i champagne glass og alt annet vi kan ønske oss til frokost.

Tenk at det er mulig å få servert egg og bacon midt på savannen! Så heldige vi er! Det er trist at vi allerede skal hjem i dag, minstejenta gråter en liten skvett, hun vil være i Kenya, og Phillip, han skal bli Masai når han blir stor!

Giraffene spiser alene i høyden. Foto: Magnus Hendis