Ukas Hvitserker - Eivind Åsnes

“Ja, jeg tenkte meg det var noe sånt!” Sier Eivind da jeg ringer han, som avtalt, med gladnyheten om at vi gjerne vil ha han som Ukas Hvitserker, “Da blir det vel rabatt på neste tur?“ Legger han til med den gode humoren han er så kjent for blant våre guider. Når Eivind ikke er på tur med Hvitserk, som ikke er så veldig ofte, jobber han som seksjonsleder i Oslo Kommune, Vann og Avløp. Men andre ord så passer Eivind på at vannet i Oslo er rent og sunt! Og det setter vi enorm pris på her hos oss. I tillegg til eventyrreiser så drar Eivind ofte på fotballturer og spesielt Stabekk står hans hjertet nært.

Jeg spør han om hvordan han endte opp med å dra på tur med Hvitserk første gang, som var på Korsika i 2014. Som mange andre var det litt tilfeldig, men en tur som skulle lede til ni nye Hvitserkopplevelser de neste årene. I løpet av den korte samtalen jeg har med Eivind får jeg inntrykk av at han er en nysgjerrig personlighet som griper sjansen når han får den. Han er lett å snakke med, latteren sitter løst og gjennom telefonrøret strømmer det positivitet.  

Sammen med Hvitserk har Eivind besøkt blant annet Atlasfjellene, Iran, Georgia, Colombia, Cuba, Mont Blanc og Etiopia og jeg spør han om hva han husker aller best. “Det var den gangen jeg gikk på trynet i Teheran!” ler han, “Det er ikke alltid ulykkene skjer på toppen av fjellet. Vi gikk langs gatene i Teheran og det var mørkt og så gikk jeg og pratet og så plutselig var jeg på vei ned i rennesteinen! Det var jo en halvmeter ned, men heldigvis gikk det bra. Bare noe småskader og litt blod, men ikke noe alvorlig.” Ellers nevner Eivind at noe at det han husker best fra turene er øyeblikk med andre deltakere og guider, hvor de spiller terningspill og hygger seg. Kanskje beviset på at det ikke alltid er naturopplevelsen man husker best.

Og det er en av grunnene til at Eivind liker å reise med Hvitserk. Det er kombinasjonen av natur, kultur og ofte en avsluttning med litt mer luksus på et fint hotell som gjør at turene passer han bra. “Og så er det menneskene,” legger han til, “jeg har stort sett positive opplevelser med de andre deltakerne. Alltid hyggelige folk.” Stille tenker jeg at Eivind er en fyr som ofte får fram det beste i de rundt seg!

I november skal Eivind bli med Hvitserk på Destinasjon Ukjent og jeg må spørre han, hvor tror du, du skal? Han tenker kort før han svarer, “siden turen går i november tenker jeg at vi hvertfall skal til den sørlige halvkulen! Og jeg tenker det kanskje blir i Sør Amerika et sted. Chile?” Og hvis du kunne velge selv? Legger jeg til. “Da skulle vi dratt til New Zealand.”. Et sted han alltid har hatt lyst til å besøke.

På spørsmål om han har noen tips eller vise ord til de der ute som lurer på om de skal dra på tur så svarer han, “Hopp i det. Det er bare å gjøre det. Mange er litt engstelige for hva slags folk man møter på disse turene, men det er hyggelige folk og ikke noe å bekymre seg for. Og har man først gjort det en gang, så er det lettere den andre gangen. Eller den tolvte!”

Fjelltur på Korsika

Vi pakker fjellstøvler og badeshorts og bruker en uke på å bestige noen av Korsikas høyeste fjell, samtidig som vi får tid til å nyte det beste den franske middelhavsøya har å by på av mat, vin og atmosfære.

Europa Nivå 3

8 dager

Neste avreise: 30.06.2023 Fra Kr. 23 900,-