Aconcagua 2019 - Til topps i Andesfjellene!

22. JANUAR

Meldingen tikket inn kl 22:42 i kveld; "Gikk bra med toppstøtet. En måtte dessverre gi seg på 6200 moh, ellers kom alle opp. Mye vind og kulde i traversen. Alle er slitne, men storfornøyde!"

Veldig bra jobba av hele gruppa. Været var heldigvis på deres side, selv om det fortsatt er kaldt og mye vind på fjellet.

Gratulerer til hele gjengen for bra innsats!

23. JANUAR

Flyttingen til Camp 3 gikk fint, og ble unnagjort på under fire timer. En positiv overraskelse var at alle andre hadde flyttet videre opp for toppstøt, så vi fikk campen helt for oss selv! Det var en natt med mye vind, men de fleste sov likevel godt her på nesten 5500 meter. I dag har vi tatt oss en akklimatiseringstur oppover mot Camp Colera, og spiste lunsj litt høyere enn toppen av Elbrus! I morgen flytter vi selv opp til Camp Colera hvor vi skal prøve å få oss litt søvn før vi starter toppstøtet 05:00 på onsdag! Hele gjengen er fortsatt i fin form, og vi satser på at det holder seg slik til toppstøtet er unnagjort. Alle hilser hjem!

20. JANUAR

Vi har hatt noen fine dager i Camp 1. Ganske surt og vindfullt første kvelden, men ellers flott vær og fine dager (selv om det blåser kraftig innimellom). Vi spiser nå kun mat vi bærer med oss selv, det vil si Adventure Food til frokost, knekkebrød med ost og spekeskinke til lunsj og Real Turmat til kvelds. Etter en akklimatiseringstur og en bæredag opp samme tunge bakken, flytter vi nå videre til Camp Guanacos på cirka 5450 meter hvor vi skal være frem til vi starter toppstøtet. Værmeldingen tilsier at vi satser på å stå på toppen 23 eller 24 januar!

Camp Guanacos på ca 5450 moh

19. JANUAR

Gruppa jober seg oppover fjellet om dagen, og det kommer litt kortere oppdateringer. De kunne melde om en veldig fin dag i dag. Mindre vind enn i går. Det var nesten for varmt… Hadde en god bæretur opp til camp 3. Spiste lunsj på passet og koste oss. Noen andre grupper prøver seg på toppen i morgen, og har flyttet videre oppover. Det er dermed god plass til våre telt.

Det er fortsatt mye vind på toppen, men akkurat nå er værmeldingen ok for å kunne gjøre et toppforsøk til uka. Vi håper selvsagt alt klaffer, og jobber oss bare sakte men sikkert mot toppcamp slik at vi er klare når det gjelder!

18. JANUAR

I dag har vi møtt den andre Hvitserk-gruppen som er på vei ned fra fjellet og fått fortalt diverse historier og tips fra dem.

Til lunsj fikk vi servert taco og guacamole, meget populært! Vi har også brukt tiden på musikk-quiz og å spille diverse kortspill, og avdekket konkurranseinstinktene i gruppen.

Ellers har vi begynt å pakke sekkene for flyttingen i morgen, det er fortsatt en del som skal fraktes oppover. Værmeldingen ser ganske bra ut for de neste dagene. Gjengen er spent, men ser frem til å forlate Basecamp og flytte opp til cirka 5000 moh.

15. JANUAR

Relativt tung bæredag til Camp 1 i dag. Vi gikk fra Basecamp litt etter 09 og brukte ganske nøyaktig 5 timer opp.

Siste kneiken opp er en lang og tung stigning der første halvdel er løs grus og resten er snø. Det kjentes både i beina og pusten! Vi fikk satt opp et telt i Camp 1 og deponert masse mat og fellesutstyr, og litt personlige ting.

Dette var første tur over 5000 meter og noen kjente høyden mer enn andre, men alle var i god form da vi kom ned til middag i Basecamp.

I morgen venter en hviledag her før vi flytter opp til Camp 1 på torsdag.

14. JANUAR

Deilig frokost med blant annet pannekaker, eggerøre og havregrøt. Etterpå tok vi en liten akklimatiseringstur oppover stien mot Camp 1 hvor vi skal opp med første flyttelass i morgen.

Under lunsjen fikk vi den overraskende beskjeden om at den forsvunnede bagen fra flyreisen omsider hadde ankommet Mendoza, men William bestemte seg for at den skal få ligge der og vente mens vi er på fjellet.

I dag har vi også gjennomført første legesjekk i Basecamp, og alle er godkjent til å fortsette turen! Alle har fått utdelt cirka 9 kilo med mat og fellesutstyr som skal bæres til Camp 1, så det blir sekker på rundt 15-20 kilo som skal flyttes de drøyt 800 høydemeterne oppover fjellet i morgen. Vi skal også passere 5000 meter over havet for første gang på turen!

Vi krysser fingrene for at alle er i god form i morgen også, og at bæredagen går strålende.

13 JANUAR - OPP TIL BASECAMP

Avmarsj 07:00 for å krysse elvene mens vannføringen var lav. Kenneth og William valgte å benytte seg av muldyr for å komme seg over på andre siden, mens resten av gjengen valgte den tradisjonelle vasse-metoden.

Etappen gikk jevnt oppover, med en del ganske bratte bakker innimellom. Vi spiste lunsj med magisk utsikt til fjellet, og nådde etter hvert Basecamp cirka 1400. Her ble vi tatt i mot med pizza, frukt, kjeks, kaffe, te og juice, og alle var godt fornøyd med det!

Noen i gruppen kjente litt til høyden, men alle kom til middag der vi fikk servert grønnsakssuppe og - big surprise - biff!

I morgen blir det en ganske rolig dag med en liten akklimatiseringstur, legebesøk og pakking av fellesutstyr.

Alle hilser herfra!

12. JANUAR - CASA DE PIEDRA

Dag to i Vacasdalen var litt lenger, og litt varmere enn den første. Vi brukte cirka 6 timer på etappen til Casa de Piedra. Like før vi ankom camp skulle vi for første gang få se Aconcagua, men det var dessverre for mye skyer rundt toppen til at vi kunne se noe...

I camp ventet nok et nydelig grillmåltid, før skyene rundt toppen til slutt lettet og de som ville gikk tilbake og fikk et fantastisk skue av Aconcagua i solnedgangen.

Alle gikk tidlig til sengs, siden vi må opp klokken 0500 for å krysse et par elver på veien til Basecamp. Vi hører rykter om at det er litt kjølig!

11. JANUAR - PAMPA DE LENAS

Nå starter eventyret for alvor! Vi dro fra Penitentes cirka 10.00, og var klare til å gå fra Punta de Vacas 10.45.

Vi gikk langs elven oppover dalen, og hele gjengen var godt fornøyd med å være i gang. Solen stekte fra skyfri himmel, men heldigvis var det en kjølende bris som gjorde det levelig.

Vi ankom første camp i Vacasdalen, Pampa de Lenas, etter cirka fem og en halv time. Her fikk vi servert et fantastisk grillmåltid, så det var en god og mett gjeng som gikk og la seg litt utpå kvelden.

Etter solnedgang ventet en fantastisk stjernehimmel, og Ulrik, Kenneth, William og Halvor benyttet sjansen til å sove under åpen himmel.

Det er utrolig godt å være i gang, og alle gleder seg til å fortsette turen opp mot Basecamp!

9. JANUAR

Endelig har vi nådd Andesfjellene! Vi ankom Penitentes tidlig på ettermiddagen 9. januar etter å ha spist nok et fantastisk biffmåltid på veien. Etter å ha sjekket inn på hotellet tok vi en akklimatiseringstur i de lange bakkene i alpinanlegget, og snudde på drøyt 3000 moh. Utrolig godt å endelig få beveget litt skikkelig på seg! Vi kjente vinden godt allerede her, så det blir interessant å kjenne på vindstyrken høyere oppe i fjellet.

Penitentes

I dag har vi øvd oss på å sette opp teltene og sjekket at de er i god nok stand til å tåle en ny runde i vinden på Aconcagua. Vi har pakket og merket alt av mat og fellesutstyr i kasser og tønner for å fraktes oppover mot Basecamp, og alt personlig utstyr er nå ferdig pakket og klart til fjellturen starter i morgen formiddag. Det er nå vi får et virkelig inntrykk av hvor mye som faktisk skal bæres oppover et par tusen høydemeter fra BC...

Om lag halve gruppen tok en ekstra akklimatiseringstur i dag, mens resten prioriterte en kald øl før vi forlater sivilisasjonen. Nå skal vi nyte en siste treretters middag her i Penitentes, i morgen venter grillet biff under åpen himmel i første camp i Vacasdalen. Endelig er vi skikkelig i gang!

VI ER I GANG!

En spent gjeng møttes på Gardermoen lørdag 5. januar, klar for å dra på eventyr til Argentina. Etter å ha fordelt rundt 50kg fellesutstyr og mat, fikk vi sjekket inn og startet den lange reisen sørover. Om lag 28 timer senere ankom vi Mendoza, etter mellomlandinger i London og Sao Paolo. Med ett unntak kom all bagasje også frem!

Vel fremme ved hotellet i Mendoza møtte vi Kenneth og Kristoffer som hadde tjuvstartet turen og reist ned i forveien. Totalt er vi 10 stykker i gruppen, pluss guidene Alexander og Halvor. Kjønnsfordelingen er veldig ujevn: 11 menn og en dame!

Biff og barbeque i Mendoza

Mendoza er en hyggelig "liten" by med god mat og god vin. Dagene her har gått med til å handle inn forsyninger, ordne klatretillatelser, sjekke og supplere personlig utstyr, tannlegebesøk(!), slappe av, spise (masse) biff og bli kjent med hverandre før fjellturen.

Tannlegebesøk

Overraskende nok var det vanskelig å få tak i nok Snickers til å dekke inn de 10,2 kiloene med sjokolade vi skal bære med oss til fjells, men etter en taxitur ut av sentrum fant vi det vi trengte, tømte et supermarked for sjokolade og fylte kvoten!

Vi sitter nå på bussen til Penitentes, der vi skal gjøre de siste forberedelsene før fjellturen endelig starter om noen få dager. Gruppen er veldig klar for å komme seg opp i fjellene, og alle gleder seg til å starte turen opp til Basecamp.

Vamos!

Aconcagua - Vacasdalen

Det er store sjanser for at Aconcagua blir den mest anstrengede, krevende og råeste naturopplevelsen din noensinne. På denne turen står utfordringene og opplevelsene i kø, og med sine 6962 moh er dette en skikkelig ekspedisjon.

Sør-Amerika Nivå 5

26 dager

Neste avreise: 26.12.2022 Fra Kr. 62 900,-