Skiekspedisjoner med Hvitserk

Vi har flere tiårs erfaring med skiekspedisjoner på fastlandet i Norge, Svalbard, Grønland, Nordvestpassasjen og Sydpolen. Hvitserk har et rikt spektrum av ekspedisjoner i forskjellige vanskelighetsgrader, alt fra en langhelg over Finnmarksvidda til lange, tøffe ekspedisjoner over Grønland, i Nordvestpassasjen og Svalbard på langs. I tillegg skreddersys turer for deg som er interessert i et helt spesielt eventyr, uansett hvor det måtte være.

Over langstrakte vidder, isdekte fjorder og ut i noen av verdens mest unike omgivelser

En skiekspedisjon kan være så mangt! Som nordmenn brenner vi for det store hvite øde, der minimalismen herjer og den eneste lyd er fra skiene som sklir over snedekket. Hvitserk er den turoperatøren som har krysset Grønlandsisen flest ganger og med vår unike erfaring og profesjonelle guider kan vi love deg en motivert gjeng og at alle ekspedisjoner blir gjennomført med grundige forberedelser.

Hvitserk tilbyr skiekspedisjoner på alle nivåer

Som deltager på ekspedisjon med Hvitserk får du testet dine egenskaper som lagspiller, hvordan du takler polare omgivelser og teltlivet i sprengkulda. På ekspedisjon er det like viktig med godt humør og stor viljestyrke, som med fysisk form. Men du trenger ikke dra til Svalbard, Grønland eller Nordvestpassasjen for å få smakt på skiekspedisjonslivet: Vi tilbyr turer over Finnmarksvidda på vinterstid og kan garantere deg en fantastisk skiopplevelse og et lys fra en annen verden. Ingen andre steder får du den unike kombinasjonen av nordlys og langstrakte vidder. I motsetning til de andre skiekspedisjonene våre bor vi på hytter, hvor vi deler måltider og koser oss i varmen før vi tar fatt på neste ledd. 

Hvitserks skihistorie

Norge har legendariske skitradisjoner og nordmenn var de første som så gleden, nytten og nødvendigheten med ski på beina. Da Nansen krysset Den Store Bre i 1888 var det en sensasjon og hans suksess var kombinasjonen av nøyaktig planlegging og riktig bruk av utstyr. Ekspedisjonen satte ikke bare Norge på kartet, men det meislet skikultur inn som en del av polare oppdagelser. I likhet med Nansen satt også Amundsen sin lit til skiene og kunne ikke tenke seg noe bedre fremkomstmiddel i det øde vinterland, og tidligere har vi hatt Sypolen på vårt turprogram. Det er krevende turer som dette som har lagt grunnlaget for Hvitserk, måten vi tenker på, og måten vi setter oss, og når et mål. Og det er en glede for oss å dele denne opplevelsen med en liten gruppe gjester. 

 Hvorfor dra på skiekspedisjon med Hvitserk?

 

Denne turen gikk over alle forventninger! Det er ikke en ting jeg ville forandret på, bortsett fra at jeg skulle ønske den varte mye lengre! Fjellstuene var koselige med mat man kan by kongelige på. Guidene får uten betenkningstid terningkast seks. Dette er en tur jeg anbefaler på det varmeste!
— Deltaker, Februar 2016, Finnmarksvidda på ski

"En fantastisk tur det er vanskelig å beskrive. En opplevelse som langt på vei overgikk mine forventninger, og jeg nøler ikke med å anbefale dette til andre. Guidene gjorde en formidabel innsats, og jeg kan ikke få gitt nok ros til disse to humørsprederne. Måten de ledet oss opp brefallet, over isen og ned på andre siden kan ikke beskrives som annet enn veldig bra. De var trygge, erfarne, full av kompetanse, alltid i godt humør, alltid like blide og positive."

— Silje, April 2016, Grønlandskrysning med ski og pulk

Jeg er svært tilfreds med turen. God tilrettelegging av Hvitserk på forhånd og Sigrid var fenomenal som guide. En fantastisk opplevelse som jeg alltid vil tenke tilbake på med glede.
— Gaute, April 2016, Nordvestpassasjen på ski

 

Her finner du alle aktuelle skiekspedisjoner fra Hvitserk. Ta kontakt med oss for en hyggelig skiprat og meld deg på tur med oss. 

 

 

 

 

Finnmarksvidda på ski

Det er vilt og eksotisk i Finnmark, og skituren over vidda er en fin test hvis du drømmer om en polar ekspedisjon. På Finnmarksvidda får du en smakebit med endeløse vidder, kulden og timer på ski. Men spesielt for denne turen er lyset! I slutten av februar er det mørkt i mange timer av døgnet, og det er nå du finner dramatikken i den fantastiske naturen. De avsidesliggende, hyggelige og tradisjonelle hyttene vi bor på er og ypperlig for å se nordlyset!

Neste avreise: 20.02.2020

Svalbard på langs

Bli med ut på et arktisk eventyr. Vi går Spitsbergen fra nord til sør med ski og pulk. Dette er en av de tøffeste skiekspedisjoner som finnes, været og terrenget er nådeløst . Samtidig er det også storslagent vakkert. Dette er en tur du aldri glemmer.

Neste avreise: 24.03.2020

Svalbard på tvers

Å krysse Spitsbergen vil for mange være den ultimate måten å oppleve den storslåtte Svalbardnaturen på og være en innføring i ekspedisjonslivet i Arktis. Med isdekte fjorder, snødekte fjell og et spennende dyreliv er dette en fantastisk tur som bare må oppleves!

Neste avreise: 05.04.2020

Nordvestpassasjen på ski

Opplev Nordvestpassasjens indrefilét. De 400 kilometrene mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven (Gjøa Havn) gir deg alt en polar ekspedisjon skal inneha. Sjøis, tundra, pressrygger, og pakkis i en skjønn sammenblanding. Dette er en polar drøm i historiske omgivelser - og kanskje vi møter Amundsens etterkommere?

Neste avreise: 21.04.2020

Grønlandskryssing med ski og pulk

Bli med på en av verdens vakreste skiturer! Hvitserk er den operatøren i verden som har krysset Grønlandsisen flest ganger, og med vår unike erfaring samler vi en motivert gjeng som med grundige forberedelser og pågangsmot skal krysse Grønlands historiske og imponerende innlandsis. 600 kilometer fra kyst til kyst.

Neste avreise: 26.04.2020